Club America 0-1 Manchester United

Schneiderlin góljával megnyerte elsõ meccsét a csapat az Egyesült Államokban.


Louis van Gaal három új szerzeményét is a kezdõcsapatba nevezte a Manchester United elsõ felkészülési mérkõzésén.

 

Morgan Schneiderlin, Matteo Darmian és Memphiy Depay is pályán volt a kezdõ sípszókor, Bastian Schweinsteiger pedig a padra került.

 

 

Jól indult a találkozó, Schneiderlin nem várt sokáig elsõ manchesteri találatára (még ha ezt hivatalosan sehol nem jegyzik majd), hiszen az 5. percben Juan Mata beadását követõen okosan bólintott a hosszúba.

 

Szinte azonnal válaszolhatott volna a Club America, de egy balról beívelt labdáról nem csak a Vörös Ördögök védõi, de szerencsére a támadók is lemaradtak centikkel.

 

Szép támadás futott a United bal szélén a 14. percben, Luke Shaw ugratta ki Ashley Youngot, aki okosan gurított vissza az érkezõ Matának, a spanyol lövését azonban fogta a kapus. Bár jó próbálkozás volt, talán Depay-nak kellett volna hagyni a lövést, mert õ szembõl érkezett.

 

Az elsõ negyedóra után a csapatok kevésbé támadták a kapukat, leginkább mezõnyben folyt a játék. A Club America remekül megszervezett játékot tett le a pályára, bár látszott, hogy az angolok sokkal képzettebbek.

 

A 33. percben szerencséje volt Van Gaal gárdájának, hogy nem kapott büntetõt. Az addig jól játszó Daley Blind borzalmas becsúszással felvágta ellenfelét a tizenhatoson belül, a játékvezetõ azonban továbbot intett. Talán ennek megtorlása volt az, amit a következõ percben Sambueza csinált Depay-jal szemben. Csúnyán felrúgta a hollandot, amiért sárga lapot kapott a sporitól.

 

A félidõ utolsó 10 percére feljavult Depay játéka is, egyre több labdával sikerült megtalálni õt és a 37. percben lövésre is elszánta magát, ám a védelem blokkolni tudott. Talán ha a felfutó Youngnak lepasszolja a játékszert, akkor már egy gólpassz lenne a neve mellett.

 

Két perccel késõbb Memphis csodás labdát tálalt Wayne Rooney elé, a csapatkapitány lövése azonban elkerülte a kaput.

 

A félidõ végén még a másik kapu elõtt is adódott egy lehetõség, ám Sam Johnstone - mint a meccs egészében - nagyon jól érkezett és bátran kivetõdve megszerezte a labdát.

 

 

Szünet után sorcserét hajtott végre Van Gaal, teljesen új 11 folytatta a találkozót, köztük Schweinsteiger is. Jó volt látni, hogy az elsõ félidei egy helyett a második játékrészben hét saját nevelés is helyet kapott.

 

A 49. percben Andreas Pereira cselezett a tizenhatoson belül, majd lõtt, de a labda centikkel suhant el a hosszú kapufa mellett. Öt perccel késõbb Adnan Januzaj is próbálkozott, de õ is tévedett egy kicsit.

 

Kissé csapongóvá vált a játék mindkét oldalon, amit a kilátogató szurkolók is észrevettek, saját szórakoztatásukra mexikói hullámba kezdtek.

 

Remek ébresztõt kapott a 73. percben a United, ugyanis Chris Smalling labdaeladása után Diaz lõtt kapufát, amivel felrázta a srácokat, akik gyorsan két remek támadást is vezettek.

 

Elõbb egy baloldali passzolgatás után került be a labda a tizenhatosra, ahol Januzaj elesett (egy védõ közremûködésével), de gyorsan felállt, majd lõtt, de a kapus kiöklözte a labdát, ami Lingard elé pattant. A szélsõ játékba hozta a felfutó Paddy McNairt, kinek beadása James Wilsont találta meg, a csatár azonban eltörte a labdát.

 

Egy perccel késõbb újabb remek labdajáratást láthattunk, minek végén Pereira beadására érkezett McNair a hosszún, de lövése egy védõrõl szögletre pattant.

 

Tíz perc volt csak hátra, amikor Rifle lõtt, de egy jó puskának nem ilyen lövést kell eleresztenie, mert ez nem jelentett nehézséget Anders Lindegaardnak.

 

Felkészülési mérkõzésnek tökéletes volt ez a találkozó, rengetegen játszottak egy félidõt, ami a fõ cél volt. Sokat leszûrni nem lehet még abból, amit láttunk, fõleg úgy, ha visszaemlékszünk a tavalyi elõszezoni meccsekre, majd a szezon során mutatott játékra.

 

 

International Champions Cup
Club America 0-1 Manchester United (0-1)
Seattle, 46857 nézõ

 

 

United (elsõ félidõben): Johnstone - Darmian, Jones, Blind, Shaw - Mata, Schneiderlin, Carrick, Young - Depay, Rooney

 

United (második félidõ): Lindegaard - McNair, Smalling, Evans, Blackett - Lingard, Schweinsteiger, Herrera, Pereira - Januzaj, Wilson

 

Gólszerzõ: Schneiderlin 5'

 


ManUtdFanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!