Blind és a modern futball

Elég nyilvánvaló megállapítás, hogy Blind szereti a focit. A holland folyamatosan képzi magát, tanul. Erre remek példa az, hogy Louis van Gaal csapatában számos pozícióban állta már meg a helyét, mióta a Manchester Unitedhez került.


Ezen okból kifolyólag a ManUtd.com leült a hollanddal egy eszmecserére a modern futballról, mely interjú keretén belül betekintést nyerhetünk Daley virágzó karrierjébe is. 

 

Köztudott rólad, hogy nagy rajongója vagy a sporttudománynak. Miben befolyásolja ez a játékodat?

A technika fejlõdése sokkal jobbá tette a sportot. Külön eszközök figyelhetik a játékosok szívdobbanását, szívritmusát, akkor is, ha fitt vagy és akkor is, ha nem. Úgy gondolom, hogy fontos, hogy fejleszteni tudjuk a sportot. Nem csupán a futballt, hanem az összes sportágat. Véleményem szerint az utóbbi  10 évben sokat fejlõdtek a dolgok, amit nagyon jónak tartok.

 

Mi a fontosabb egy középpályás számára?  Az ész vagy a fejlett izomzat?

Én inkább az észt mondanám. Természetesen mindkettõ szükséges, de számomra a legfontosabb dolog, hogy ésszel kell játszanom.

 

 

Milyen tanácsot adnál a 18 éves önmagadnak?

Azt tanácsolnám, hogy sokkal több önbizalma legyen. Akkoriban ezen a téren nem voltam a legjobb formámban. Éppen az akkori debütálásom után voltam és egy erõs formahanyatláson mentem keresztül. Persze ezt követõen összeszedtem magam. Mentem elõre és sikerült felküzdeni magam. Most pedig itt vagyok a Manchester Unitedben és büszke vagyok magamra.

 

11 játékos, 11 pozíció. Szerinted melyik a legnehezebb?

Erre a kérdésre nehéz felelni. Minden helynek megvan a maga nehézsége és mindegyik nagyon külöbözõ. Nem hiszem, hogy ezeket a pozíciókat ennyire szét lehet bontani. Minden játékosnak tudni kell, hogy adott helyen mit kell csinálnia és jónak kell lenni a helyeden. Számomra az lenne nehéz, ha most csatárt kéne játszanom, míg középpályásként sokkal jobban feltalálom magam. Minden játékosnak a helyén kell lennie. Egyik sem könnyebb a másiknál.

 

A modern futballban a játékosok nagy hírnévre tesznek szert. Hogyan lehet ezzel megbírkózni?

Ezen sokat gondolkoztam már. Ha belegondolok, akkor tisztában kell lenni azzal, hogy ha bármit is csinálsz az interneten, a szociális médiában, akkor tudnod kell azt, hogy ezt rengetegen látják. Ha én, vagy bármelyik játékostársam a Unitednél csinálunk valamit az interneten akkor tisztában kell lenni azzal, hogy az bejárja a világot, bekerülhet a hírekbe is. Nehéz és nagyon okosan kell csinálni, mert nem szeretnénk bekerülni a hírekbe. (nevet)

 

Végezetül, ha valamelyik csapattársad képességét megkaphatnád, kitõl és mit kérnél?

Ez is egy fogós kérdés. Talán plusz erõt kérnék valakitõl. Talán Memphistõl, vagy valakitõl a védelem tengelyébõl. Most úgy gondolom, hogy ezt kérném.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!