5 pozitívum a Barcelona elleni meccsbõl

A Nemzetközi Bajnokok Kupáján a Manchester United 3-1-es gyõzelmet aratott a Barcelona felett. A mérkõzés épp annyira izgalmas volt, mint amennyire szórakoztató. Lássuk azt az öt pozitívumot, melyet a meccs alapján vonhatunk le …


Legyûrtük a Bajnokok Ligája gyõztest… megint!

A Bajnokok Ligája regnáló címvédõjének két vállra fektetése önbizalom növelõ hatással lehet az új szezon kezdete elõtt, de Louis van Gaal és a Vörös Ördögök nem ragadtatják el magukat egy ilyen pozitív eredményt láttán sem. Tapasztalatból tudják, hogy míg a tavalyi felkészülési tornán legyõzték a Real Madridot is, majd az azt követõ angol bajnoki rajtot egy vereséggel kezdték. Ezúttal hasznosnak bizonyulhat a megszerzett tapasztalat? „Egy kicsit óvatosak vagyunk” – mondta Luke Shaw az MUTV-nek adott interjújában. „Játékról játékra haladunk, de számunkra a legfontosabb a szezon elsõ mérkõzése lesz, a Tottenham ellen.”

 

 

Megvan a kezdõtizenegy a Tottenham ellen?

A menedzser elõzetesen belátta, hogy a Barcelona elleni kezdõcsapat nagy valószínûséggel a Spurs ellen is pályára lép az augusztus 8-án, az Old Traffordon megrendezésre kerülõ mérkõzésen. Így különösen érdekes volt látni, hogyan állította össze a csapatot a menedzser. Talán meglepetés lehet Daley Blind szerepeltetése belsõvédõként, és a holland ezt a pozíciót töltheti be a késõbbiekben is. Ami nem tûnik rossz döntésnek intelligens, irányító tulajdonságának köszönhetõen. Szintén pozitív, ahogy visszatért David de Gea a kapuba, csak úgy mint Memphis Depay közremûködése Wayne Rooney-val.

 

Rooney tartotta a szavát…

"Készen állok arra, hogy szállítsam a gólokat" – magyarázta Wayne 24 órával a Levi’s Stadiumban pályára lépés elõtt – és nem is hazudott! A Vörös Ördögök csapatkapitányának mindössze nyolc percre volt szüksége a mérkõzésen, hogy megszerezze elsõ gólját a nyár folyamán. Ashley Young szögletét követõen egy erõteljes fejessel szerezte meg a vezetést. Kihangsúlyozva gólokra éhes öszönét, a nagyon fontos szezon elõtt. A menedzser azt tervezi, hogy csatárként számol vele, és így ez egy biztató kezdet volt számára.

 

 

Bízzunk a fiatalokban…

A fiatal tehetségek beépítése a kezõcsapatba mindig is fontos volt a United drukkerek számára. Sir Matt Busby volt, aki elkezdte ezt a tradíciót, majd Sir Alex Fersuson irányítása ideje alatt folytatta, és erõsítette meg ezen törekvéseket. Van Gaal irányításának elsõ évében hét utánpótlás játékos debütált az Old Traffordon, és ez pompás. A menedzser ismét hét játékost küldött pályára (Johnstone, Blackett, McNair, Lingard, Pereira, Wilson, Januzaj) akik szombaton mind pályán is voltak a Santa Clara-ban rendezett mérkõzés végén. A történelmünk biztos kezekben van.

 

Üdv újra köztünk Chica…

Kicsit kiesett a pikszisbõl, de Javier ’Chicharito’ Hernandez ismét csatlakozott a United keretéhez a Levi’s Stadiumban játszott meccset megelõzõen. A mexikói játékos az elõzõ idényt a Real Madridnál töltötte kölcsönben, miután a csatárok képzeletbeli rangsorán meglehetõsen lecsúszott, de Van Gaal optimista, hogy a csatár le fogja nyûgözni ezen a nyáron, és a 2015/16-os szezonhoz aktívan hozzájárulhat. "Újra bizonyíthat magának, és most Falcao és Van Persie távozásával jobbak lehetnek az esélyei” – jelentette ki a menedzser.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!