Ki a jobb: Berbatov vagy Tevez?

A két klasszis holtversenyben vezeti a PL góllövõlistáját. James Robson, a Manchester Evening News hasábjain ennek apropóján végzett egy kisebb összehasonlítást a két játékos között.


 

Mindkét játékos 14 találatig jutott eddig a Premier League idei kiírásában. A bolgár könnyed és egyedi technikájával és mozgásával, míg Tevez fõleg hajtós, csupa szív játékával vívta ki a szurkolók elismerését.

 

Igaz, Tevez az utóbbi idõben pazar találataival bebizonyította, képes õ is szenzációs gólokat lõni, ezt bizonyította a Wolves elleni elképesztõ szólója vagy a tegnapi, Leicester City elleni találata is.

 

A Manchester Evening News 7 kulcsfontosságú területen hasonlította össze a két csatárt:

 

Befejezés

 

Egyikük sem tekinthetõ, olyan halálosan precíz gépezetnek, mint amilyen Alan Shearer, Ruud Van Nistelrooy vagy Robbie Fowler volt és nem is tûnik úgy, hogy veszélyeztetik Shearer vagy Cole egyedi, 34 gólos idénycsúcsát. Ha kettejük statisztikáiból kell kiindulni, akkor ebben a kategóriában Tevezt lehet kihozni gyõztesnek angliai eredményeik alapján. Az argentin 192 meccsen eddig 85 gólt jegyez a WHU a MU és a City színeiben, míg Berbatov 87 találatnál jár 212 meccsen a Spurs és a United játékosaként.

 

Berbatov 10/7

Tevez 10/8

 

 

 

 

 

Ügyesség

 

Ebben egyértelmûen Berbatov a jobb. A bolgár idõnként igazi bûvész, ahogyan kezeli a labdát és a legszûkebb lyukakat is megtalálja a védelmen. Tevez ugyan nem ennyire trükkös, de duzzad az erõtõl és az energiától, ez az ami bárkitõl megkülönbözteti a ligában. Nem olyan elegáns, mint Berbatov vagy Thierry Henry, de az eredményei vitathatatlanok.

 

Berbatov 10/9

Tevez 10/7

 

Energia

 

Itt nem is lehet versenyrõl beszélni. Ferguson is tudna róla mesélni milyen különbség van a két játékos habitusa és ebbõl fakadó futómennyisége között. Ha a Premier League védõit kérdezik, biztos 99%-uk azt mondja, Tevez egy rémálom. Az elsõ sípszótól az utolsóig nem hagyja élni az ellenfelet.

Berbatov ezzel ellentétben elég laza stílusban futballozik, ezért gyakran kap olyan kritikákat hogy lusta.

 

Berbatov 10/7

Tevez 10/10

 

Egyéniség

 

Berbatov jó úton halad, hogy úgy kerüljön be a történelem könyvekbe, mint Cantona, Bergkamp vagy Zola. Amikor csúcsformában van, akkor határtalan kreativitása. A Liverpool vagy a Birmingham ellen szerzett találatai erre tökéletes példát adnak. Ami kritikaként itt felhozható neki, hogy még ebben a szezonban sem mutatja meg ezt elég gyakran. Tevez szintén kiszámíthatatlan. Bármilyen szögbõl bárhogy képes bevenni az ellenfél kapuját, lehet az távoli lövés, szabadrúgás, sarkazás, szóló, neki teljesen mindegy, meg tudja csinálni.

 

Berbatov 10/8

Tevez 10/8

 

 

 

 

 

Kiegyensúlyozottság

 

Berbatov 14 góljából 10 három meccsen esett, ráadásul ezek mindössze kétszer volt eredményes idegenben. A parádés 5 gólos Blackburn elleni meccse elõtt 10 mérkõzésen is szerzett gól nélkül maradt. Legutóbb a Birmingham ellen volt eredményes, azóta megint 4 meccs gól nélkül. Az igazán nagy góllövõk meccsrõl meccsre képesek bevenni az ellenfél kapuját, ebben Berbatovnak még sokat kell fejlõdnie. Tevez ennél sokkal egyenletesebben teljesít és szerzi góljait (ötször duplázott) az idény során.

 

Berbatov 10/6

Tevez 10/8

 

Kulcsember

 

Korábban Berbatovról az volt a vélemény, hogy az igazán nagy meccseken nem tud jól teljesíteni. Idén aztán ebben is történt elõrelépés, ide sorolható a Liverpool elleni triplázása vagy a Chelsea elleni Community Shield találata. De azért ide sorolható a Blackburn elleni öt gólja vagy a szintén nagyon fontos ,Sunderland elleni duplája is. A Birmingham ellen sem kellett sok hozzá hogy gyõztes gólt jegyezzen.

Liverpool, Chelsea vagy a hétvégi Wolves elleni derbi. Tevez nyerõember volt. Az elõzõ idényben bevette a Chelsea, Arsenal és a United kapuját is, bizonyította tehát, hogy a nagy meccseken sem remeg meg a lába.

 

Berbatov 10/7

Tevez 10/9

 

Vérmérséklet

 

Mogorva, durcás. Ilyen jelzõket gyakran kapott Berbatov a pályán mutatott arca miatt, de az csapatembersége elvitathatatlan. Sosem lehetett még öltözõi vagy bármilyen balhéjáról hallani, még akkor sem ha esetleg kimaradt a csapatból. Sokan inkább ezt preferálják. Tevez ugyan egyértelmû vezére és csapatkapitánya a Citynek, de sok pletykát hallani honvágyról, elvágyódásról, éppen ezért nem lehet tudni mennyi idõre lehet tervezni vele az Eastlenden. Egy átigazolási kérelmet már benyújtott, mikor jöhet a következõ? Elegendõek lehetnek-e a trófeák a meggyõzéséhez vagy búcsút kell neki inteni majd így is?

 

Berbatov 10/7

Tevez 10/6

 

Végeredmény:

 

Berbatov 51

Tevez 56

 

 

Manchester Evening News

 

Ki hogy látja a két játékos képességeit?

 

 

 


Manchester Evening News

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!