Blind: Fiatalként nemet mondtam az Arsenalnak

Daley Blind elmondta, hogy tinédzserként visszautasított egy „hihetetlen” Arsenal ajánlatot.


Blind tavaly 14,4 millió fontért igazolt a Unitedhez és elmondta, hogy annak idején a kevesebb pénz ellenére is az Ajaxot választotta.

 

A 25 éves, sokoldalú holland válogatott játékost londoni látogatása során lenyûgözte az Arsenal, de nem sajnálja, hogy hazájában maradt.

 

"Fiatalként volt egy lehetõségem Londonba igazolni" – mondta Blind a Daily Mirrornak. "Az Ajax akadémián voltam és egyik nap az iskolából hazaérve a szüleim azzal fogadtak, hogy telefonáltak ma az Arsenaltól és szeretnének leigazolni."

 

"Azt hittem csak szórakoznak. Az volt az álmom, hogy az Ajax felnõtt csapatába kerüljek, de elutaztunk az Arsenalhoz és egy nagyszerû napot töltöttünk ott. Felajánlották, hogy mindent elrendeznek az iskolával kapcsolatban, így az érettségivel sem lett volna gond."

 

"Emellett egy hihetetlen szerzõdést ajánlottak, különösen egy korombeli fiatalnak. Ezzel egyidejûleg kaptam ajánlatot az Ajaxtól is, azonban az anyagiak messze elmaradtak az Arsenal ajánlatától. Édesapám rám bízta a döntést és én az Ajaxot választottam."

 

Blind ezt követõen négy alkalommal is bajnok lett az Ajax színeiben mielõtt 2014-ben az Old Traffordra költözött.

 

 

Hozzátette, hogy azért utasította vissza az Arsenal ajánlatát, hogy versengjen apja, Danny eredményeivel, aki csapatkapitánya volt a Van Gaal által irányított Eredivisie és Bajnokok Ligája gyõztes Ajaxnak.

 

"Rengeteg pénzrõl mondtam le, de megértem azokat a játékosokat, akik a családjuk anyagi helyzete miatt igent mondanak egy ekkora klubnak" – mondta.

 

"Nemet mondtam, részben azért, mert szerencsés voltam és otthon megvolt minden, ami kellett."

 

"A másik oka annak, hogy ezt a döntést hoztam édesapám, Danny volt, mert titokban az õ nyomdokaiba szerettem volna lépni. Õ az Ajax csapatkapitánya volt, és minden trófeát megnyert velük."


ESPN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!