Manchester United 0-2 Paris Saint-Germain

Kikapott, ezzel nem védte meg címét a Manchester United az International Champions Cupban.


A Manchester United a felkészülési túrájának negyedik, egyben utolsó mérkõzésén a Paris Saint-Germain csapatával találkozott.

 

A kezdõcsapatot tekintve szinte semmi váratlan nem történt. Csak a középpálya közepén ezúttal Schneiderlin helyett, Schweinsteiger kezdett. 

 

A játék óvatos passzolgatással kezdõdött, de rögtön a második percben megemelkedhetett a pulzus, ugyanis De Gea rossz kirúgásával Ibrahimovic-ot találta meg, aki bõven a kapu fölé küldte a labdát.

 

Az eddigi találatok eloszlása egész egyenletes a túrán. 7 különbözõ játékos szerezte a csapat 7 gólját.

 

Az elsõ 10 perc letelte után elmondható, hogy komolyan veszi a csapat a mérkõzést, és tetszetõs támadás-építésekkel próbálkozott, de még az utolsó jó passzok hiányoztak.

 

16. perc, közepén Schweinsteiger szépen indította Rooney-t, aki középre lekészítette a labdát, és azt a középen érkezõ Depay a kapu mellé vágta. 

 

A 18. percben Darmian futott el a balszélen, és a középre bepasszolt labdája pont két ember közé ment. 

 

A 21. percben a párizsiak szöglethez jutottak, majd Ibrahimovic mellé fejelte a játékszert.

 

22. perc újabb elõre ívelés, és Mata a hálóba juttatta a labdát. Csak egy a hiba, hogy mindezt lesrõl tette.

 

25. perc, egy ártatlannak tûnõ helyzet után Jones és Shaw pillanatnyi megingását kihasználva Matuidi a kapuba gurította a labdát, mellyel vezet a Paris Saint-Germain. 0-1!!

 

Az elsõ félóra után kijelenthetõ volt, hogy az eredmény ellenére nem játszott rosszul a csapat.

 

A 34. percben a védelmet sajnos kijátszották, egy szélrõl középre adott labdára a svéd támadó szinte teljesen üresen érkezett a kapu elé, és De Gea lábai között a kapuba talált. Ezzel megduplázva elõnyüket. 0-2 !!

 

 

36. perc, szabadrúgáshoz jutottunk. Depay lõtt kapura, és a Trappról kipattanó labdát a párizsi védõk azonnal kivágták.

 

42. perc, Rooney egy pillanatra tisztán maradt, és egybõl kapura tûzte, de sajnos célt tévesztett. 

 

0-2-s hátrányban érkezett el a félidõt jelzõ sípszó. 

 

Fordulás után sem De Gea, sem Schweinsteiger, sem Young nem tért vissza a pályára, helyettük Sam Johnstone, Morgan Schneiderlin és Andreas Pereira folytatták.

 

Pereira beállása valamelyest jó hatással volt a csapat támadójátékára, de hamar kiderült, hogy õ sem tudja társak nélkül megváltani a világot.

 

Pedig az 55. percben akár gólt is szerezhetett volna a United, amikor Depay remek elõretörése után a fiatal brazil-belga nagyszerû labdát tálalt Mata elé, a spanyol azonban eltörte a játékszert.

 

Nem sokkal késõbb Shaw és Pereira jó megoldásai után utóbbi ívelt a védõk mögé befutó Rooney-hoz, a csatár centerezett, Depay azonban ugyanolyan rosszul ért a labdához, mint az elõzõ helyzetnél Mata.

 

A 65. percben Cavani kiugrása után Ibra próbált kapuba ívelni, de a kivitelezés nagyon nem sikerült.

 

Louis van Gaal ismét cserélt, Jones és Shaw helyett Smalling és Valencia futott a gyepre, ezzel Darmian került a védelem bal szélére, ahol azonban meg sem tudta közelíteni jobb oldalon nyújtott teljesítményét és õ is beleszürkült a mezõnybe.

 

Carrick szinte utolsó labdaérintésével majdnem gólpasszt adott Sabaly-nak, a PSG játékosa azonban 9 méterrõl nem talált kaput. A rutinos középpályást 10 perccel a találkozó vége elõtt a fiatal Sean Goss váltotta, így minden játékos - aki nem késõbb csatlakozott az utazó kerethez - játéklehetõséghez jutott a túrán.

 

 

Sajnos a csapaton semmi tûz, semmi erõ nem látszott az utolsó percekben, így a szépítésre sem igazán volt esély. A vereség azt jelentette, hogy az ICC serlege a tavalyi siker után idén már nem a Manchester Unitedé, hanem a párizsiaké lett.

 

 

International Champions Cup
Manchester United 0-2 Paris Saint-Germain 
Chicago, Soldier Field 61351 nézõ
 
 
Manchester United: De Gea(Johnstone 46.), Darmian, Jones(Smalling 65.), Blind, Shaw(Valencia 65.), Carrick(Goss 81.), Schweinsteiger(Schneiderlin 46.), Mata(Lingard 81.), Memphis, Young(Pereira 46.), Rooney
 


Gólszerzõk: Matuidi 25', Ibrahimovic 34'

 

Sárga lap: Valencia illetve Marquinhos

 


ManUtdFanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!