Van Gaal a PSG elleni vereségrõl

Bár Louis van Gaal csalódottságának adott hangot, miután csapata a negyedik felkészülési mérkõzésén 2-0-ás vereséget szenvedett, a menedzser mégis elégedett volt tanítványai teljesítményével és reméli, hogy hasznosítani tudják a tapasztaltakat.


A Vörös Ördögök sajnos elbuktál a tavaly nyáron megszerzett címüket, melynek megtartásához bármilyen arányú gyõzelem elég lett volna a francia bajnok ellen. Sajnálatos módon egy Luke Shaw öngóllal és a meccs játékosának választott Zlatan Ibrahimovic találatával a párizsi alakulat magabiztos gyõzelmet aratott csütörtök hajnalban a United felett.

 

Louis van Gaal a mérkõzés után sajtótájékoztatót tartott, melyen a tõle megszokott õszinte módon válaszolt az újságírók kérdéseire Chicagoban. A menedzser többek közt azt is elmondta, hogy pozitívan látja csapata teljesítményét.

 

"Összességében nagyon elégedett vagyok a látottakkal" - mondta a holland az újságíróknak. "Igen, most vereséget szenvedtünk, de ez lehet jó is, mert tavaly minden mérkõzést megnyertünk a felkészülés során, aztán a Premier Leagueben meg vereséget szenvedtünk. Most egy kicsit máshogy alakultak a dolgok, bár nem vagyok babonás."

 

 

"Az elsõ félidõben több lehetõségünk volt, mint a PSG-nek, csak nem tudtuk jól befejezni az akciókat. Az egyéni hibáknak köszönhetõen pedig már nem tudtuk kijavítani a késõbbiekben, hiába harcoltunk. Ha a legmagasabb szinten játszol, ezek akkor is benne vannak a játékban. Láthattuk, hogy a második félidõben már csak a labdatartásra figyeltek, járatták a labdát, de nem elöl. Egy topcsapat erre is képes."

 

"Összességében azonban azt kell mondanom, hogy rengeteg jó dolgot is láttam. A szezon elõtt a teljesítmény pedig sokkal fontosabb, mint az eredmény. Elégedett vagyok. Persze, sokkal jobb, ha nyersz. A Barcelona ellen is vereséget szenvedhettünk volna és vezethettek volna õk két góllal, de mi szereztük az elsõ találatot. A legnagyobb klubok között ez gyakran döntõ lehet, melynek köszönhetõen nagy lehetõséghez jut az egyik csapat, hogy megnyerje a mérkõzést."

 

A United következõ mérkõzése már a Barclays Premier League elsõ fordulója lesz, mely alkalommal a Tottenham érkezik az Old Traffordra augusztus 8-án. Louis van Gaalnak pedig most el kell döntenie, hogy kikbõl fog állni a legütõsebb kezdõcsapat.

 

"Meg kell találnom a megfelelõ felállást, ha ez megvan, akkor kiválóan fogunk játszani a megfelelõ emberekkel. Úgy gondolom, hogy Shaw, Darmian és Blind biztos helyet kapnak a kezdõben. Daley nagyon jó teljesítményt nyújtott a védelem közepén, elégedett vagyok vele. Matteo Darmiannal is nagyon elégedett vagyok, mert megmutatta, hogy mire képes a jobb és baloldalon is a védelemben."

 

"Nagyon nagy segítség számomra idén, hogy nincsenek sérültjeink. Tavaly kénytelen voltam játszatni Tyler Blackettet és Jesse Lingardot a bajnokság nyitómérkõzésén a rengeteg sérült miatt. Most sokkal nagyobb a választék. Bárkit bevethetek, akit csak szeretnék. Nagy a verseny a csapaton belül, ami kiváló egyensúlyt teremt. Magabiztosan végok bele a szezonba."

 

 

Mikor Blind középhátvéd pozíciójáról kérdezték, mivel a holland az egész túrán a védelem tengelyében szerepelt, Louis van Gaal kiemelte honfitársa sokoldalúságát, de hozzátette, hogy más posztokon is számít játékosára.

 

"Nagyon elégedett voltam a teljesítményével, nem csak a PSG ellen, hanem a többi találkozón is. Úgy láttam, hogy sokkal jobban tudja építeni a játékot ebbõl a pozícióból és nagyon jól védekezett. Azt hiszem, fogom még õt használni a védelemben, középen és a bal szélen is, persze a középpályán is remek opció. Elégedett vagyok a mutatott játékával, amit az Egyesült Államokban láttam."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!