Blind: Mindent megtettem

Daley Blind reagált azon felvetésekre, melyek a középhátvédként történõ szereplése miatt merültek fel. A játékos elmondta, hogy miként próbál alkalmazkodni az új szerepköréhez.


A holland a védelem tengeléyben lépett pályára Chris Smalling oldalán a Tottenham elleni találkozón. A játékos ebben a szerepkörben játszott már a felkészülési találkozókon is, valamint egyik nyilatkozatában Louis van Gaal a három rendelkeézésére állõ belsõ védõ között említi a nevét.

 

Az igazság az, hogy az elõzõ szezon során inkább a középpályán, vagy a védelem bal oldalán láthattuk játszani. Szombaton pedig Phil Jones sérülése és Marcos Rojo átmeneti hiánya miatt ismét a védelem közepén kapott helyet, mint bal lábas játékos.

 

 

Az nyilvánvaló, hogy õ nem az a klasszikus belsõ védõ, ám a holland úgy érzi, hogy õ is képes hozni az elvárt szintet. Véleménye szerint õ valami mást képvisel. "Már sokszor mondtam, hogy én csak játszani szretnék" - mondta az MUTV-nek. "Látom, ogy ki mit tud adni a csapatnak és ezért nagyon komoly harc folyik a helyekért. Mindenki küzd."

 

"Ez alkalommal a védelem közepén kaptam lehetõséget és megpróbáltam a legjobb teljesítményt nyújtani. Persze sokan azt mondják, hogy nem vagyok elég magas és erõs ehhez. De én azt gondolom, hogy elég okos és ravasz vagyok, amivel az elõbbi két tulajdonságot pótolni tudom."

 

Blindnek a mérkõzés során sikerült Harry Kane-t távol tartania a kaputól, aki az egyik leg gólerõsebb játékosnak bizonyult az elõzõ szezonban. Ezen munkájával pedig nagyban segítette a védelem munkáját és az újonc kapus Sergio Romero dolgát is.

 

"Aki látta a találkozó során az ellenfelünket az tudja, hogy jók voltunk. Rengeteg párharcot nyertünk meg az ellenféllel szemben, amelyeknél nem csupán az erõ számított. Azt hiszem, hogy Luke, Chris, Matteo és én jól játszottunk hátul. Nem kaptunk gólt és ennek nagyon örülök."

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!