Carrick szerint az új igazolásokkal sikeres lesz a csapat

Michael Carrick azt reméli, hogy a 10. szezonját az Old Traffordon trófeákkal fogja ünnepelni, s úgy véli, hogy az új fiúkkal ez megvalósítható is lesz.


A Vörös ördögök számára megkezdõdött a várva várt 2015/16-os idény, melyet egy fontos gyõzelemmel kezdtek meg a Tottenham Hotspur ellen. A mérkõzésen bemutatkozhatott az Old Trafford közönségének Sergio Romero, Matteo Darmian, Morgan Schneiderlin, Bastian Schweinsteiger és Memphis Depay is.

 

Carrick a meccs napján adott interjút, melyben elmondta véleményét az új társakról. Az angol játékos egyébként nemrég ünnepelte a 34. születésnapját.

 

A csapat öt új játékost igazolt eddig, s jó néhány már el is hagyta a klubot. Mit szólsz ehhez a nagy változáshoz?

Mindent egybevetve szépen és jól meg lett oldva. Az új fiúknak gyorsan kellett beilleszkedni és sikerült nekik. Az is segített, hogy négyen már a túra elõtt érkeztek. Minden nap együtt voltunk és sikerült gyorsan megismerni egymást. Ez egy nagyon jó csapat, úgy érzem megvan a csapatszellem. A túra fantasztikus hangulatban telt és reméljük ez folytatódni fog.

 

A csapat második számú kapitányaként hogyan segítettél nekik a beilleszkedésben?

Nyilván próbáltam minél többet beszélgetni velük, közelebbrõl megismerni õket és elérni, hogy jól érezzék magukat. De ez egy általános dolog a csapatban, hiszen egy nagyon barátságos banda vagyunk. A srácok viszonylag elég gyorsan megtalálták a helyüket. Az elsõ dolog egy újonnal igazolt játékossal, hogy megfelelõ otthont találjunk neki. Szóval, próbáltam segíteni nekik, megmutatni a környéket, házakat, éttermeket. Helyeket ajánlani, ahova érdemes menni.

 

 

Nagyon minõségi játékosok érkeztek a középpályára. Morgan Schneiderlin és Bastian Schweinsteiger eddig is lenyûgöztek téged a játékukkal?

Nos, mindannyian jól ismerjük õket. Morgan jó néhány évet lehúzott a Southamptonban és nagyon jó játékos hírében áll a Premier League-ben. Az elmúlt három-négy évben volt rengeteg kiemelkedõ teljesítménye és ezeket mind láttuk. Basti kicsit más. Õ teljesen új Angliában, de egytõl-egyig mindenki ismeri, mindenki tudja mire képes. Hihetetlen tartalmas karrier áll már mögötte is, de õ megy tovább, folytatni szeretné. Itt is hasonló sikerekre éhezik.

 

 

Úgy tûnik, Bastian különösen jól beilleszkedett. A játékosokat megérintik az õ tapasztalatai?

Nagyon. Nem csak a magam nevében mondhatom, rengeteg kérdésünk van felé. Nagyon szívesen mesél a múltjáról, a tapasztalatairól. Basti már volt legfelül, a csúcsok csúcsán. És mi szeretjük hallani, hogy milyen az. Egyértelmûen õ az egyik legfontosabb igazolás. Sokat tanulhatunk tõle, nem csak a pályán. Egy világbajnok. Kell ennél több?

 

 

Személy szerint, Te élvezed a versenyhelyzetet, ami a középpályán kialakult?

Igen, de erre szükség is van. Ennek ez a rendje egy ilyen klubnál. Azt akarjuk, hogy minden fronton versengések, kihívások legyenek. Így mindenki köteles a maximumot nyújtani. Egy ilyen csapatban, amelyik Bajnokok Ligáját akar nyerni és aki harcba indul a bajnoki címért. Örülök, hogy a klub bebiztosította ezeket a kulcsfontosságú erõsítéseket és ezzel megadta nekünk az esélyt, hogy ez egy sikeres szezon legyen.

 

Nemrég ünnepelted a 34. születésnapod. Hogy érzed magad fizikailag?

Jól érzem magam. Az idõ nagyon gyorsan eltelt, de ez még nem zavar. Csak azt kell figyelembe venni, hogy érzem magam, jól vagyok-e, tudok-e teljesíteni? Ebben a pillanatban minden rendben van, jól vagyok. Úgy érzem fitt vagyok és megadom magamnak is az esélyt, hogy kiadjam a maximumot magamból, ameddig csak lehet.

 

Mi a véleményed Matteo Darmianról és Memphis Depay-ról?

Õk is nagyon jók. Memphisben megvan minden kellõ képesség. Láthatjuk, hogy egy igazi tehetség. Csupán idõre van szüksége, hogy beilleszkedjen, de nagyon kitartóan ismerkedik a mi játékunkkal és próbálja megszokni azt. Matteo pedig láthatóan nagyon keményen dolgozik az edzéseken és a meccseken is. Nagyon jól csinálja a dolgát. Biztos vagyok benne, hogy hosszú ideig megoldást jelent a csapatunk számára a posztján.

 

 

 

A fõnök sok fiatalt bevetett a túrán. Téged megfogott valamelyikük játéka?

Azt hiszem, hogy mindannyian jók voltak. Elképesztõ volt látni, hogy a Barcelona elleni meccsen a 11 játékosból 7-en fiatalok voltak és zseniálisan tudták folytatni a játékot a váltás után. Ilyen korban, mint amilyenben én vagyok, megnyugtató, hogyha jó az utánpótlás, fõleg mikor ekkora pénzek vannak az átigazolásokban, s egy-egy játékos megszerzésében. A klub mindig is büszke volt erre, hogy a fiatal tehetségeket fel tudja fedezni. Ezek a fiatalok keményen dolgoznak, hogy amikor esélyt kapnak a nagy csapatban, akkor tudjanak élni a lehetõséggel.

 

 

Már öt bajnoki címet nyertél a Uniteddel karriered során. Az elmúlt 2 évben kiéheztél az újabb sikerekre?

Nem mondanám, hogy most éhesebb vagyok a sikerre, mint eddig bármelyik évben. Itt mindig az a cél, hogy nyerj, hogy megnyerd a bajnokságot. Ezzel, hogy tavaly nem nyertünk semmit, ez nem változtatott a dolgon, hogy õszinte legyek. Függetlenül attól, hogy nyersz-e valamit vagy sem, a következõ évben újra a nulláról kell indulnod. Egy dolog biztos, mindig, amikor nyerünk valamit, már a következõ dologra koncentrálunk, sosem állunk le. És ez egy hatalmas erõsségünk. Ez magyarázza mindazt, amink van. Ennek a két évnek vége. Amikor már nem vagy kihívás az ellenfélnek, az már zavaró. Ezért kellettek a nagy változtatások. Viszont most van itt az idõ, amikor visszatérhetünk a minket megilletõ helyre.

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!