Van Gaal: De Gea nem akart játszani a Spurs ellen

David de Gea volt az, aki közölte a Manchester Uniteddel, hogy nem kíván játszani a Tottenham Hotspur elleni szezonnyitó bajnokin, állítja menedzsere, Louis van Gaal.


A 24 éves hispán portás az Old Trafford igazgatói lelátórészérõl tekintette meg a Vörös Ördögök 1-0-s Spurs elleni gyõzelmét múlt szombaton, miután Louis van Gaal a debütáns Sergio Romerot jelölte a kezdõcsapatba, Sam Johnstone-t pedig a cserék közé.

 

Azonban Van Gaal most kijelentette, ahelyett, hogy õ, egyedül döntött volt a tavalyi év játékosának választott kapus mellõzése mellett, inkább a spanyol válogatott kapuvédõ - akit egész nyáron a Real Madrid kerülget - kérésének eleget téve, közös döntést hoztak.

 

"Beszélgetünk vele, teljességgel egyetértett a döntésünkkel" - kezdte Van Gaal a helyzet ismertetését tegnapi sajtótájékoztatóján.

 

"Van egy kapusedzõnk, Frans Hoek, nem mindent egyedül csinálok."

 

"Frans Hoeknek volt egy találkozója David de Gea-val, és megkérdezte: 'Akarsz játszani?'"

 

 

Van Gaal elmondta, De Gea nemmel válaszolt, majd így folytatta:

"Ezt követõen döntést kellett hoznom. Ez egy folyamat. Megfigyeltük a felkészülés során, és nem védett jól, nem ugyanaz a David de Gea volt, aki korábban, tavaly például õ volt a legjobb játékosom."

 

De Gea a mai, Aston Villa elleni idegenbeli meccsre készülõ keretnek sem tagja, és Van Gaal, aki elárulta, elképzelhetõ, hogy amíg az átigazolása körül nem rendezõdik a helyzet, nem fog játszani, egyben figyelmeztetett is, nem elképzelhetetlen, hogy szeptemberben sem kapja vissza az elsõ számú kapus pozícióját.

 

"Ez Romeron, és a formáján is múlik" - tette hozzá.

 

"Ez mindig így van."

 

Van Gaal betekintést engedett Phil Jones állapotát illetõen is, akivel kapcsolatban egyelõre nem lehet még tudni, hogy két hét múlva visszatérhet-e. Az angol válogatott játékos már egy hete így is csak a partvonalon túlról figyelheti társait, de biztosan kihagyja a Villa, a Newcastle és a Club Brugge elleni meccseket is.

 

"Trombózisa van, az orvosunk pedig elhülve tapasztalta, hogy a vádlijában lévõ húzódás egy trombózis eredménye."

 

"Ezt követõen kórházba került, hogy egy másik vélemény is szülessen róla, és megerõsítést nyert a korábbi diagnózis, így most kezelés alatt áll, és ki kell várnunk a három hetet, hogy kiderüljön, sikeres volt-e."


ESPN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!