Aston Villa 0-1 Manchester United

A Manchester United a szezon elsõ idegenbeli meccsén a Villa Parkba látogatott, ahol az ellenfél szintén gyõzelemmel hangolt erre a mérkõzésre.


A kezdõ csapatunkra pillantva, nem sok meglepetés ért minket, ugyanis csak egyetlen helyen történt változás a múlt heti játékhoz képest. Ashley Youngot most Adnan Januzaj helyettesítette.

 

Az elsõ 10 perc szinte eseménytelenül suhant el, kapura lövések nélkül, fõként mezõnyben.

 

Egyik csapat sem tudta hosszabb ideig megtartani a labdát, egyelõre sok a pontatlanság mindkét oldalon.

 

16. perc, United szabadrúgás, melyet Depay végzett el, de a hosszún érkezõ Schneiderlin nem tudta jól elfejelni a labdát.

 

20. perc, egy Villa védelmi hibát kihasználva Depay mehetett egyenesen a kapu felé, de Brad Guzan tisztán szerelte a hollandot, nem sokon múlt a büntetõ.

 

23. perc, megszerezte a csapat az elsõ szögletét. Depay viszont csúnyán elkanyarintotta mindenki elõtt.

 

Talán egy kis labdabirtoklási fölény alakult ki a vendégek javára, de sajnos még nagy helyzetben nem mutatkozott meg.

 

29. percben egy jól felépített támadás után az ellenfél 16-osán belülre került a labda. Ott Januzaj egy szép csellel elküldte a védõjét, és a hosszú kapufát eltalálva a labda befelé pattant. Ezzel megszerezve a csapat idei elsõ találatát. 0-1!!

 

 

40. perc végén Smalling hazafejelése után Romero szinte most találkozott elõször a labdával. Elég nagy változás az elsõ meccs után.

 

45. perc, a bíró csak 1 percet hosszabbított, de nem is volt igazán játékmegszakítás. Sportszerûen játszik mindkét csapat. Hála, elõnnyel mehetnek pihenõre a fiúk.

 

Félidõben egyik csapatban sem volt csere, így vágnak neki a második 45 percnek.

 

46. perc, és Rooney-t rögtön megpróbálják kiugratni, de szólt a síp, mivel lesen kapta a labdát.

 

48. perc, Mata hibáját követõen a Villa elsõ komolyabbnak nevezhetõ lehetõségéhez jutott, de a hazai játékos lövése kaput tévesztett.

 

51. perc, egy Villa támadás végén, a szélrõl beadott labdára középen nem érkezett senki. Így a labda a túloldalt hagyta el a pályát.

 

55. perc, Aston Villa szöglet. A beívelés pont Agbonlahor fejére érkezett, de Romero a helyén volt, és lehúzta a kapura tartó labdát.

 

A következõ percekben megélénkült a hazai csapat. Egymás után akadtak lehetõségeik, de jobbára pontatlanul használták ki azokat.

 

A 60. perc elején jöttek az elsõ cseréink. A gólszerzõ Januzajt Herrera váltotta, míg Carrick helyett Schweinsteiger állt be.

 

Talán a középpálya megszilárdítása érdekében cserélt a holland mester, ugyanis az utóbbi percekben könnyedén átjutott az Aston Villa a 16-osunk elõteréig.

 

A cserékkel némi labdatartási fölény lett újra kialakulóban.

 

69. perc, szabadrúgást kapott a csapat. Depay említésre sem méltóan durrantotta a játékszert a kapu fölé.

 

72. percben röppent az elsõ sárga, Ayew egy szabadrúgást szeretett volna kiharcolni, de a bíró színészkedésnek titulálta a ghánai megmozdulását (helyesen).

 

73. perc, egy hajszálpontos Mata passzt követõen Depay kiugrott a védõk közül, és csak centikkel küldte el a kapufa mellett a labdát.

 

78. percben egy sokpasszos támadásépítés után Depay-nak készítették le a labdát, de a lapos lövést könnyen hárította az amerikai kapus.

 

84. percben egy Villa támadást megakadályozván Darmian tartotta fel az egyik hazai játékost, és azonnal repült is a sárga a játékvezetõ zsebébõl.

 

A mérkõzés utolsó percei ismét a középpályán teltek, kisebb-nagyobb szabálytalanságokkal, és párharcokkal.

 

A 90. perc után 3 perc hosszabbítást mutatott fel a bíró. De az eredményt tekintve hála, sok említésre méltó dolog már nem történt.

 

 

Néhol tetszetõs játékot mutatva megvan az újabb 3 pont, így a tabella élén várhatjuk a következõ mérkõzéseket.

 

 

 

Premier League, 2. forduló

Aston Villa 0-1 Manchester United

Villa Park

 

Játékvezetõ: Mike Dean

 

United: Romero, Darmian, Smalling, Blind, Shaw, Carrick (helyére Schweinsteiger 60’), Schneiderlin, Mata, Memphis (helyére Young 82’), Januzaj (helyére Herrera 60’), Rooney. 

Cserék: Johnstone, Valencia, McNair, Schweinsteiger, Herrera, Young, Chicharito.

 

Aston Villa: Guzan, Bacuna, Richards, Clark, Amavi, Veretout (helyére Sanchez 78’), Gueye, Westwood, Ayew, Agbonlahor, Sinclair (helyére Gestede 59’).

Cserék: Bunn, Hutton, Baker, Richardson, Sanchez, Kozak, Gestede

 

Gólszerzõ: Januzaj (29’)

 

Sárga lap: Ayew (71’), Gueye (90+1’) ill. Herrera (74’), Darmian (84’)

 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!