Manchester United 3-1 Club Brugge

Memphis Depay duplájával és Marouane Fellaini találtatával a Vörös Ördögök komoly lépést tettek a BL fõtáblája felé.


Louis van Gaal nem sok meglepetést okozott a kezdõcsapatával, igen erõs gárdát küldött fel a találkozóra. Jól is kezdtek a Vörös Ördögök, már az elsõ percben lehetõséghez jutottak, de a jobbról belõtt labdát nem érte el a kapu elõtt Wayne Rooney.

 

Hiába a jó kezdés, mégis a vendégek szereztek vezetést. A 8. percben szabadrúgást végezhetett el a belga csapat, a labda elõbb megpattant Adnan Januzajon, majd Michael Carrick ért bele szerencsétlenül és juttatta saját kapujába a játékszert. Sergio Romero nem ért vissza a rövidre, nem tudott hárítani, 0-1.

 

Sokáig azonban nem örülhettek Simons-ék, öt perc múlva Carrick javította elõzõ hibáját azzal, hogy nagyszerûen vette észre Memphis Depay-t, akit játékba hozott. A holland cosdás labdaátvétel és esernyõ után a tizenhatoson belül tologatott addig, míg lövõhelyzetbe került. Nem is hibázott, 15 méterrõl tüzelt és kilõtte a bal alsó sarkot, 1-1!

 

 

A gólváltás után is - ahogy elõtte - járatták többet a labdát, míg a vendégek inkább a kontrákra rendezkedtek be. A manchesteri támadók közül leginkább Depay próbálkozásait lehetett feljegyezni, miközben Rooney továbbra sem igazán találta a helyét, szinte mindig a kapunak háttal volt és sokszor tolódott szélre is.

 

A 26. perc környékén aztán megmutatta magát az angol csatár, elõbb akrobatikus mozdulattal próbált gólt szerezni, majd fejjel is veszélyeztetett, de egyik lehetõségébõl sem született találat.

 

A 33. percben nagyszerû kontrát vitt végig a Brugge csapata, de szerencsére senki nem érkezett a jobbról, laposan centerezett labdára.

 

Négy perccel késõbb Depay szerezhette volna meg a vezetést Rooney remek átadása után, a holland a kapussal került szembe, ám ahelyett, hogy lõtt volna, passzolni próbált, amit nagyon csúnyán elszúrt. Másodpercekkel késõbb szintén Memphis próbálkozott, ezúttal 25 méterrõl tüzelt, Bruzesse csak kiütni tudta a játékszert.

 

A szélsõ igyekezete még a szünet elõtt kifizetõdõvé vált, hiszen a 43. percben Daley Blind kiváló passza után Depay 17 méterrõl a hosszúba tekert. Ezzel a Manchester United megfordította a meccset a találkozó elsõ félidejében.

 

 

A pihenõt követõen is a manchesteriek uralták a találkozót és továbbra is Memphis számított a legveszélyesebb játékosnak, ám a mesterhármas nem jött neki össze.

 

Bõ tíz percnyi játék után Juan Mata átadása után Rooney lõtt balla, de nem talált kaput.

 

Már egy óra is elment a meccsbõl, amikor Luke Shaw hibázott utolsó emberként, de javítani tudott és a megszerzett labdával megiramodott a jobb szélen. Beadását Rooney sarokkal tette vissza, érkezett Depay, aki nagy gólt akart szerezni, de nem sikerült, óriási helyzetbõl csúnyán a lelátóra bombázott.

 

A 72. percben végre a mexikói Javier Hernandez is pályára lépett, azt a Januzajt váltotta, aki ezúttal nem tudott gólt szerezni, de nagyon hasznosan játszott.

 

A belgák védõje, Mechele percek alatt gyorsan beszedett két sárgát, amiért a piros lapot is megkapta, így bõ tíz percet emberhátrányban kellett lejátszaniuk a vendégeknek.

 

A 87. percben a csereként beálló Marouane Fellaini fejelt, de nem talált kaput, az utolsó pillanatokban pedig egy szabadrúgást követõen Schweinsteiger fejese után Smalling bólintott, de nem lett gól ebbõl sem.

 

Már úgy tûnt, a United csak egy góllal nyer, ám Depay beadása után Fellaini fejelt a hálóba az utolsó perc végén, beállítva a 3-1-es végeredményt.

 

Kár a bekapott gólért, de kétgólos elõny megnyugtató lehet a visszavágóra nézve.

 


Bajnokok Ligája, selejtezõ
Manchester United 3-1 Club Brugge
Old Trafford

 

United: Romero - Darmian, Smalling, Blind, Shaw - Carrick(Schweinsteiger 46.), Schneiderlin - Mata, Januzaj(Hernandez 72.), Memphis - Rooney(Fellaini 84.)
Nem használt cserék: Johnstone, Valencia, Herrera, Young

 

Brugge: Bruzzese - Cools, Mechele, Duarte, De Bock - Vormer, Simons, Vazquez(Vanaken 78.) - Dierckx, Diaby(Oulare 55.), Bolingoli
Nem használt cserék: De Fauw, Castelletto, Claudemir, De Sutter, Bolat

 

Gólszerzõ: Depay 13', 43', Fellaini 93' illetve Carrick 8' (öngól)

 

Sárga lap: Darmian illetve Bolingoli, Mechele, Vormer

 

Piros lap: Mechele

 


ManUtdFanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!