Játékosértékelés: United 3-1 Club Brugge

Lássuk, hogyan értékelte a manchesteri játékosok tegnapi teljesítményét a ManUtdFanatics.hu szerkesztõsége...


Sergio Romero: néha kicsit lassúnak tûnt a meccsen, egy ilyen restart utáni bootolás után saját magát hozta kellemetlen helyzetbe, amikor Schneiderlin hazaadását sokáig csak nézte. Szerencséjére végül sikerült megoldania a helyzetet, így nem kapott gólt belõle. Azért az is látszik, hogy minden egyes meccsel sokkal biztosabb. A beadásokra is remekül kijött, már amikor néha ki kellett jönnie. Kevés dolga volt. Ami azonban nagy pozitívum, nagyon jól kommunikált a védelemmel. - (megtett táv: 3712 méter)

 

Matteo Darmian: talán az eddigi leggyengébb mérkõzését tudhatja maga mögött. Védekezésben túl sok feladata nem volt, bár olykor igencsak lemaradt az emberérõl, támadások során pedig a beadások jelentettek számára nehézségeket. Ennél tud õ jobbat is. Passzok pontosságában megint az egyik leggyengébb volt. 5 (megtett táv: 9591 méter)

 

Chris Smalling: az angol védõ falat húzott fel a kapu elé tegnap. De talán gumifalat, mivel az ellenfél játékosai folyamatosan pattantak le róla. Nagyon jól teljesített, talán Van Gaal alatt õ játszik a legkiegyenlítettebben. Óriásit alakított. 9 (megtett táv: 9296 méter)

 

Daley Blind: aki még látta anno Danny Blindet játszani, annak Daley tegnapi teljesítménye után eszébe jutott az "öreg". Nagyszerû védõ volt az apja, és tegnap a fiú is elképesztõt alakított. Nem is lehet nagyon kiemelni játékelemet, miben is volt igazán jó, hiszen mindent tökéletesen megoldott. Sõt, még gólpasszt is adott. 9 (megtett táv: 9589 méter)

 

Luke Shaw: egy hatalmas hibát azonnal korrigált, majd abból megiramodva a meccs legtökéletesebb beadását produkálta - jobbal jobbról! Balról egyik ilyen átadása sem sikerült olyan jóra, mint az az egy a másik oldalról. Rengeteget dolgozott, végig higgadt volt, Depay-jal jól megértették egymást. Ezért vette meg a United. 8 (megtett táv: 8838 méter)

 

 

Michael Carrick: érdekes lenne azt írni egy harmincas éveiben járó labdarúgóra, hogy azért volt lámpalázas, mert elsõ Bajnokok Ligája mérkõzését játszotta. Ez nem is igaz Carras-ra, bár a játékára illene, ugyanis fõleg a találkozó elsõ 10-15 percében olyat produkált, mint tini az elsõ randiján. Taccsra vágott átadások, öngól, rossz helyezkedések, elkésett becsúszás... Szerencsére utána javult (volt honnan) és gólpassz is került a neve mellé, de ez nagyon nem az õ meccse volt. 4 (megtett táv: 3711 méter)

 

Morgan Schneiderlin: azok a keresztlabdák! Rajta nem látszódott az, hogy elsõ BL meccsén játszott. Bár õ sem játszotta a legjobb találkozóját, de jóval Carrick (és Schweinsteiger) fölé nõtt teljesítménye. 7 (megtett táv: 9936 méter)

 

Juan Mata: kicsit nehéz értékelni az õ teljesítményét, mert bár nem tündökölt, mégis folyamatosan nyakig benne volt a támadásokban és egyáltalán nem hátráltatta azokat. Passzjátéka nagyon jó volt, csak 4 eladott labdája volt, bár volt, amikor jobb lett volna, ha inkább lõ. 6 (megtett táv: 9644 méter)

 

Adnan Januzaj: jó látni, hogy saját nevelésként a csapatba került ismét és él is a lehetõségekkel. Fizikálisan rengeteget fejlõdött, volt, hogy róla pattant le az ellenfél, az ütközéseket is felvállalja. Ezúttal nem sikerült gólt szereznie, de hasznosan játszott. A végére talán elfáradt, kellett is a csere. 7 (megtett táv: 6860 méter)

 

Memphis Depay: az még nagyon látszik rajta, hogy tapasztalatlan. Rengeteg rossz döntést tud hozni egy meccsen is, ez a tegnapin is látszott. De a sok rossz döntés ellenére is a meccs embere volt, ami azt mutatja, hogy elképesztõ mennyiségû jó döntést is hozott. Rengeteget próbálkozott, látszott rajta, hogy már gólt akar szerezni. Sikerült is, ráadásul kétszer, de még milyen gólok voltak ezek. Mesterhármas is lehetett volna, ha Rooney sarkazása után nem akart volna akkora gólt szerezni. Kell még neki rutin, ha azt megszerzi, nagyon félhetnek majd az ellenfelek. 9 (megtett táv: 9370 méter)

 

 

Wayne Rooney: hozta azt, amit a szezonban eddig - semmit. Néha megvillan és megmutatja, milyen megoldásokra képes, de az édes kevés. Lassú, pontatlan, körülményes...és ezek sokkal nagyobb aggodalomra adnak okot, mint az, hogy eddig nincs gólja, hiszen szinte minden évében volt olyan idõszaka, amikor 9-10 meccs is kellett neki, mire képes volt betalálni. 4 (megtett táv: 8079 méter)


 

Cserék: 

 

Bastian Schweinsteiger (Carrick helyett a 46. percben): lassan melegedett be, de amint sikerült neki felvennie a meccs ritmusát, jól mozgatta a társakat. Sokat mozgott, viszont a védekezése nagyon nem volt az igazi. 6 (megtett táv: 5742 méter)

 

Javier Hernandez (Januzaj helyett a 72. percben): végre láthattuk ismét a pályán manchesteri mezben, de kicsit idegennek tûnt. De egy kiállítást azért összehozott. Jó lenne, ha sikerülne visszarázódnia a manchesteri életbe. - (megtett táv: 2250 méter)

 

 

Marouane Fellaini (Rooney helyett a 84. percben): Van Gaal talán pontosan azért küldte õt be, hogy fejeljen egy gólt. - (megtett táv: 1052 méter)

 

A meccs legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Memphis Depay

 

A játékosértékelés a ManUtdFanatics.hu szerkesztõségének saját véleményén alapul. Ha nem értesz egyet, azt kérjük kulturált formában hozd nyilvánosságra, egyéb esetben a hozzászólást moderálni, vagy törölni fogjuk. Köszönjük!


ManUtdFanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!