Blind: Memphis olyan csapatot érdemel, mint a United

Daley Blind szerint Memphis Depay különc személyiség és a Manchester United a legalkalmasabb csapat arra, hogy ezt az egyéniséget ki tudja fejezni. A rajongókkal karöltve járhatja saját ígéretes útját.


Memphis nyár elején csatlakozott a klubhoz és nem akármilyen hírnévvel érkezett. Õ Európa egyik legizgalmasabb, legsokoldalúbb és legtehetségesebb fiatal játékosa. A 21 éves játékos, aki a PSV Eindhovenben hívta fel magára Louis van Gaal figyelmét hamar a szurkolók kedvencévé vált csodálatos megmozdulásaival.

 

Ha véletlenül valaki még nem hallott, látott vagy olvasott volna róla eddig, már bizonyosan felhívta azok figyelmét is. Hiszen a legendás 7-es mezt nem kapja meg akárki. Ha pedig kizárólag a mutatott teljesítmény gyõz meg egyeseket (teljesen jogosan természetesen), akkor itt van a Club Brugge elleni Bajnokok Ligája selejtezõ elsõ mérkõzése, amelyen Memphis 2 gólt szerzett illetve egy gólpasszal is hozzájárult a gyõzelemhez, hiszen mesterien rávarázsolta Marouane Fellaini fejére a labdát a meccs hajrájában. A Twitteren a szavazatok 82 százalékát zsebelte be a "Meccs embere" szavazáson.

 

 

Blind és Memphis elõször akkor találkozott, amikor az utóbbi a nemzeti csapatban debütált 2013-ban. Vasárnap egy exkluzív interjú keretén belül az "újdonsült" középhátvédünk elmondta, hogy betekintést nyert az új igazolás életébe és megismerhette a karakterét és a képességeit.

 

"Õ nagyon könnyen beilleszkedett a csapatba. Mindenki láthatja, hogy rettentõen tehetséges fiú, gyors és erõs, igazi egyéniség. Megmeri mutatni magát a pályán, ami minden esetben nagyon pozitív. Nagyon kedves, jó srác, mindenkivel jó a kapcsolata."

 

 

"Csak élvezettel kell csinálnia azt, amire képes. Természetesen mindig, minden edzésen és meccsen összpontosítani kell, a lehetõ legjobb teljesítményt kell nyújtani. Viszont nem szabad túl nagy nyomásnak kitennie magát, meg kell tanulnia élvezni a pillanatot, mint amikor játszol az Old Traffordon."

 

"Nem is vagyok biztos benne, hogy szüksége van tanácsokra, õ egy igazi egyéniség! Jól tudja, hogy mit kell tennie, van önbizalma. Hisz önmagában és ez fontos ahhoz, hogy helyt álljon egy olyan csapatban, mint a United."

 

 

A United szombaton a Newcastle csapatával játszik. Blind nagyon örül, hiszen számos honfitársával találkozik: Tim Krul, Georginio Wijnaldum, Siem de Jong és Vurnon Anita személyében. Elmondása szerint gyakran kitárgyalják az egymás elleni mérkõzéseket.

 

"Mindig jó meccset játszunk a Newcastle ellen és ismerek elég sok játékost a keretükbõl, akik Hollandiából származnak. Nagyon örülök, ha láthatom õket. Már beszéltem Siem de Jonggal a meccsrõl is. Õ nagyon jó barátom, nagyon sokat szoktunk beszélgetni. Vurnonnal is gyakran beszélek, szoktuk egymást húzni meccs elõtt. De persze teljes mértékben tudok fókuszálni a meccsre és ezek az ismeretségek nem akadályoznak abban, hogy csakis a gyõzelem legyen az elsõdleges és elfogadható.“

 

 

"Nagyon-nagyon várom a meccset. Néztem az elõzõ mérkõzésüket és bár Daryl Janmaatot eltiltották, mégis nagyon óvatosnak kell lennünk. Fenn akarjuk tartani azt a tempót, amit elkezdtünk és továbbra is jól szeretnénk érezni magunkat."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!