Smalling élvezi vezér szerepkörét

Az angol válogatott játékos a rangidõs középhátvéddé lépett elõ ebben a szezonban partnerével, Daley Blinddel, és élvezi, hogy uralhatja területét az ellenfeleivel szemben.


A 2015/2016-os szezonban a Manchester United sorozatban három bajnoki mérkõzést hozott le kapott gól nélkül, Louis van Gaal hátsó alkazatának egyik legfontosabb láncszeme pedig Chris Smalling, aki remek négyes alkot belsõ védõpartnerével, Daley Blinddel, és a két szélsõ bekkel, Matteo Darmiannal és Luke Shaw-val.

 

Smallingot korábban számos sérülés akadályozta abban, hogy folyamatos játéklehetõséget kapva képességeihez méltó teljesítményt nyújthasson, de a 25 éves védõ most maximális erõnléti állapotban van, és a holland menedzser legénységének vezéregyéniségévé nõtte ki magát, amit az is mutatott, hogy gyõztesen jött ki a Newcastle elleni 0-0-s döntetlen alkalmával az Aleksandar Mitrovic elleni fizikális csatából.

 

"Mindig kedveltem a csatárok elleni küzdelmet, és természetesen Daley nem az a fajta középhátvéd, aki uralni fogja a területet, úgyhogy ebben az esetben nekem kell felvenni a kesztyût, ezt pedig élvezem" - mondta a védõ újságírók kérdésére.

 

 

"Nem mondanám, hogy korábbi mérkõzéseken nem így tettem, mert úgy érzem, bizonyos mérkõzéseken sikerült semlegesítenem néhány játékost, de fontos, hogy mindezt folyamatosan tudjam hozni, és remélhetõleg ez sikerül is, és hétrõl-hétre megtudom mutatni az embereknek."

 

"Úgy érzem, hogy jól játszok, és élvezem a játékomat. Jó, hogy minden mérkõzésen a pályán lehetek, és tudom, hogy nincs szükség sok változtatásra, mert jól teljesítünk, úgyhogy remélem ez meg is marad."

 

"Kényelmes számomra Daley mellett játszani. Néha, ha van egy nagyobb méretû ellenfél, helyet cserélünk, de õ maga is megtudja oldani a feladatát, úgyhogy élvezem a vele való játékot."


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!