Visszhang: Szalai Attila

A ManUtdFanatics.hu új interjú-sorozatában a Manchester United aktuális mérkõzése után vesézzük ki mindazt, ami a kilencven „egynéhány” perc alatt zajlott a játéktéren.


Elsõ alkalommal a Swansea City ellen 2-1-re elvesztett angol bajnokiról beszélgettünk Szalai Attilával, a nemzetközileg is ismert és elismert híres karikaturistával, aki nem mellesleg szintén nagy fanatikusa a szeretett klubunknak. A mûvész úr karikaturáit a Manchester Evening News is közölni szokta.

 

 

 

 

 

Mit várt elõzetesen a mérkõzéstõl?


Szalai Attila: Természetesen rúgott gólokra és a három begyûjtött bajnoki pontra számítottam. Két gyönyörû momentum zajlott le ma délután Manchesterben: az egyik Juan Mata gólja, a másik viszont az a jelenet, amikor a találkozót megelõzõen a játékoskijáróban sorakoztak a sztárok az apró kísérõjükkel egyetemben, majd amikor a játékvezetõ elhaladt mellettük, az egyik kis srácnak megpöccintette a vállát, aki hátrafordult és meglátta Wayne Rooney-t. Egyszerûen leesett az álla a kis gyermeknek, aki úgy nézett a United tízesére, mint valami istenre. Szívmelengetõ látvány volt.

 

 

 

Mi a véleménye a pályán látottakról?



Szalai Attila: Hiányoltam a gólokat, a csatáraink nem „harapnak” eléggé. Rengeteget birtokoljuk a labdát, a menedzser remek érzékkel alakította ki ezt a stílust, ám ez mit sem ér, ha nincs aki befejezze az akciókat. Schweinsteiger játéka nagyon tetszett, véleményem szerint remekül játszik, bár megjegyzem, jelenleg picit lassúnak tûnik még az angol pontvadászathoz.

 

 

 

 

 

 

Tehát a német középpályás teljesítményével meg van elégedve. Van olyasvalaki, aki ezen a meccsen mutatott teljesítményével szintén a „jó fiúk” táborát erõsíti?

Szalai Attila: Persze, Darmiant emelném még ki, remek fogás volt, szinte azonnal felvette a Premier League-tempóját, hibátlanul zakatolt fel és alá a pálya jobb oldalán.

 

 

Térjünk át a citrom díjasokra...



Szalai Attila: Memphis Depay rengeteget vesztett a kezdeti lendületébõl – ha nem vesszük figyelembe a Brugge elleni összecsapást. Úgy érzem, mintha ideje korán elkényelmesedett volna, mióta a United új csillagának lett beharangozva.

 

 

 

 

Mit szól a játékvezetõ tevékenykedéséhez?

Szalai Attila: Akadt egy jelenet a mérkõzés hajrájában, amikor büntetõt adhatott volna a sípmester. Úgy láttam, volt kontakt a két futballista között: a szerelni próbáló védõ megrúgta Rooney-t, ezért be lehetett volna fújni a tizenegyest. Hozzáteszem, a bíró takarásból követte az eseményeket, talán így „bocsánatosabb a bûne”.

 

 

Ismét rengeteg új névvel bõvült a keret. Mikorra érhet össze ez a csapat?

Szalai Attila: Azt mondom, 10-12 meccs után már illõ lenne, ha a bajnokságon kívül a hazai és nemzetközi porondon is helyt akarunk állni. Említettem, Schweinsteigertõl és Darmiantól sokat várok. Schneiderlinben is látok fantáziát, jó fedezetnek tartom. Az argentin Romero leigazolásán viszont rendkívül meglepõdtem, már a góltalansága is a múlté, sajnos nem érzem azt, hogy õ megoldás lehetne hosszú távon a kapus posztra.

 

 

Ha már a kapus poszthoz értünk, Ön szerint megy vagy marad a spanyol David de Gea?

Szalai Attila: Már régen pontot kellett volna tenni az ügy végére... Ezelõtt is voltak legendás és remek képességû portásai a Vörös Ördögöknek, s ezután is lesznek.

 

 

 

 

 

Az átigazolási piac bezárta elõtt számít még új igazolásra?

Szalai Attila: Nagyon remélem, hogy érkezni fog még egy csatár, mert a mostani helyzet nem ad okot nagy bizodalomra. Annyi nagy támadó megfordult már a klubban, gondoljunk csak Sherringhamtõl, Cole-Yorke párosán át egészen Van Persie-ig. A Manchester United nem teheti meg, hogy Marouane Fellainire bízza a „kilences mezt”.

 

A ManUtdFanatics.hu hatalmas köszönettel tartozik Szalai Attilának az interjúért!


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!