Carrick élvezi a helyekért folytatott küzdelmet

A Manchester United középpályása, Michael Carrick elmondta, hogy a középpályán kialakult versenyhelyzet egészséges és amennyiben az a csapat hasznára válik, úgy szívesen meghozza azt az áldozatot, hogy egyes mérkõzéseken csak a kispadon foglal helyet.


A nyári érkezõk, különösen Bastian Schweinsteiger és Morgan Schneiderlin felerõsítették a küzdelmet csapaton belül is a helyekért, hogy ki kap esélyt arra, hogy Louis van Gaal kezdõcsapatában szerepelhessen. A holland menedzser szeretné rotálni csapatát a szezon során.

 

Michael Carrick örül, hogy a csapat visszatért a Bajnokok Ligájába is, mely egyben nagyobb nyomással is jár a csapat számára. Elmondása szerint azonban reális követelmény az, hogy a csapat a jelenlegi kerettel tisztességesen helytálljon.

 

"A csapatnál kialakult versenyhelyzet lehetõvé teszi a menedzser számára, hogy válogasson a játékosok között. Ez történhet a fittség, egészség, vagy akár az erõnléti állapot alapján is" - magyarázta Carrick az MUTV-nek még a Swansea elleni vereséget megelõzõen, mely találkozón a 70. percben lépett pályára Morgan Schneiderlin helyett.

 

"Nehéz lenne minden héten ugyanazzal a csapattal kiállni, ezért szükséges a rotáció hétrõl hétre."

 

"Nehéz dolog válogatni úgy, ha mindenki egészséges és fitt. De a játékosoknak is el kell fogadniuk, ha esetleg egyes mérkõzéseken nem kezdenek, vagy egyáltalán nem játszanak. Persze, mindenki játszani akar, de meg kell érteni, hogy ez nem biztos, hogy minden héten bekövetkezik. Én is megértem. Ez egy jó csapat és remélhetõleg a szezon végén elégedettek lehetünk."

 

"Nehéz megszokni a változást, de ugyanakkor megértem. 34 éves vagyok, ha egy héten három mérkõzést játszanék, akkor minden bizonnyal hamar kidõlnék a sorból. A rotációnak köszönhetõen azonban sokkal gyakrabban lesz játéklehetõségem is."

 

"Ezt mindenkinek meg kell értenie. Láttam játékosokat, mint Scholes, Giggs, vagy Ferdinand, akik remekül teljesítettek, de néha mégis padozniuk kellett, hogy mégjobb erõben legyenek a következõ hétre. Nem vagyok naiv és megértem természetesen."

 

A Vörös Ördögök rendszeresen fognak hétközben is játszani a válogatott szünet után. Elkezdõdik a Bajnokok Ligája csoportköre és a Ligakupa is vár a csapatra. Carrick elmondta, hogy a játékosok nagy reményekkel várják a kihívást, mivel tavalyi szezonban kimaradt az európai szereplés.

 

 

"Úgy gondolom, hogy nagyszerû dolog ez. Ezt akartuk és akarjuk most is csinálni. Az, hogy sok mérkõzést játszol azt jelenti, hogy jelen vagy a legjobb versenyeken és ezt akarjuk csinálni a teljes szezonban. Nem lesz semmilyen kifogás, fáradtság, mert itt akarunk lenni."

 

"A siker érdekében meg kell tenni mindent, ahogy az elmúlt években is. Ez lehet a siker titka."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!