Darmian egyre népszerûbb a Unitedben

„Nem mindenki akar felnõni és Gary Neville lenni.“


A Sky Sports „Monday Night Football“ mûsorának keretein belül hangzott el ez a mondat, az egykori Liverpool játékos, Jamie Carragher szájából. Jamie ezzel arra utalt, hogy a hátvéd poszt a kevésbé elõnyös és látványos pozíciók közé tartozik, meg kell csak nézni Gary Neville-t, ahogy akkoriban David Beckham mögött játszott a jobb szárnyon.  

 

 

Azonban a Manchester United rajongók mindig is hatalmas tisztelettel és csodálattal övezték a jól teljesítõ hátsó négyes tagjait. Denis Irwin a mai napig rendkívül népszerû figura. Az egyik iskolai látogatáson, a Manchester United Foundation-nal, Irwin hatalmas boldogságot okozott egy beszédhibás tanárnak, akinek nagy példaképe a volt játékos.

 

Mehetnénk akár tovább is, Shay Brennan vagy a közelmúltból Patrice Evra és Rafael. Mindannyian könnyen megszerethetõ személyiségek, nem beszélve a teljesítményeikrõl. Garantáltan közönség kedvenc vált valamennyiükbõl.  

 

 

Matteo Darmian visszafogott stílusával kitûnik még ezen nagy nevek közül is, mint Irwin, Neville vagy Brennan. Sokan figyelték, s figyelik a mai napig játékát és ez a szerény olasz fiú nem okoz csalódást.

„Egy kissé talán félénk vagyok.“ - vallotta be egy interjúban az anyanyelvén. Matteo egyébként folyamatosan tanulja az angol nyelvet, annak érdekében, hogy ezzel is minél jobban beilleszkedjen a csapatba.

 

Darmian már attól is láthatóan nyugodt, ha sikerül jól kifejeznie magát. Matteo a Milánó melletti Legnano-ban nõtt fel, melyrõl szívesen mesél bármikor, csakúgy mint az Old Traffordig vezetõ útjáról. Ezen kívül beszélt még a példaképeirõl, saját személyiségérõl és az olasz nemzeti válogatottba való behívójáról is.

 

Darmian szülei segítségének köszönhetõen az AC Milan csapatában kezdett futballozni. Szintén õk ragaszkodtak ahhoz is, hogy a foci mellett mindenképpen befejezze a tanulmányait is, ezt tükrözi az intelligencia szintje és lenyûgözõ személyisége. Készséges és kellemes társaság, ezért már most sorban állnak nála az interjúkért.

 

 

Az Aston Villa elleni mérkõzésen, melyet 0:1-re megnyert a United Januzaj góljával, a legvitatottabb incidens fûzõdik Matteo nevéhez, amikor egy szögletnél dulakodtak Micah Richards-szal. Richards büntetõt reklamált az esetnél, de szerencsére a bíró nem találta súlyosnak a történteket.  

 

A Villa kapitánya, aki korábban a Manchester City-nél játszott, a mérkõzés után elmondta egy interjúban, hogy úgy érezte, Matteo tolakodó volt a szöglet elõtt. A Vörös Ördögök új jobb hátvédje pedig boldog volt, hogy ezután elmondhatta az õ verzióját is.  

 

 

„Láttam videókat, melyekben azt mondták, hogy én fenyegettem vagy éppen megpróbáltam elterelni Micah figyelmét a szöglet elõtt. Azonban ez nem igaz, próbáltam elmagyarázni neki és megmutatni, hogy volt egy vágás az arcán, amely vérzett. Ennyi volt az egész.“

 

 

„Az újságírók ezt kicsit kiforgatták, de mindenki láthatta, hogy a mérkõzés után kezet ráztunk és minden rendben volt.“

 

Lenyûgözõ, ahogy Darmian az összecsapásai után rögtön nyújtja a kezét az ellenfeleknek. Az olaszok hagyományosan kemény, kegyetlen védekezõk a futballban és a hevesség, indulatosság alap emberi tulajdonságuk. Darmian a pályán nem hazudtolja meg származását és egyértelmûen a szurkolók szívébe került az õszinte egyéniségével. Minden United szurkoló egy nagy Azzurri alapembert lát benne a jövõben.

 

Matteo szerethetõ, kedves fiú. Lenyûgözõ látni, mennyire tiszteli az ellenfeleket. Mindig megtudja mutatni az emberségét az egyes hevesebb csaták kellõs közepén is. Lehet régimódi látásmód, de ezeknél az eseteknél volt érezhetõ, hogy Darmian rendelkezik a kellõ tulajdonságokkal, a csapat megtalálta személyében a megfelelõ játékost. Van valami a mi „36“-osunkban, ami imponál a szurkolóknak. A játékos még mindig egy szállodában él, nem siet el fontos döntéseket és rendkívül jól alkalmazkodik bármilyen körülményhez. Matteonak már tervben van egy ház megvásárlása, de mindenképpen a városon kívül szeretne kapni egyet. Jelentõs változásokon ment át a közelmúltban, de a lehetõ legjobban élte meg õket. Az augusztus hónap játékosa címért is versenyben van a ManUtd.com-on.

 

 

Megkérdeztük õt a nagy összecsapásokról, amelyek a válogatott mérkõzések után következnek: „Minden játékos szeretne minden meccsen játszani, fõleg az olyan nagyobb ellenfelek ellen, mint amilyen a Liverpool, a Manchester City vagy az Arsenal. Biztos vagyok benne, hogy ezek azok a mérkõzések, amelyeket a szurkolók lelkesebben várnak, mint a többit. Mi viszont csak annyit tehetünk, hogy koncentrálunk minden meccsen, ahogy csak lehet. Nem csak a nagy csapatok ellen, az összes csapat ellen. Mindig ki kell hoznunk magunkból a lehetõ legjobbat.“

 

Higgadt és koncentrált. Pontosan azt a fajta választ adta, amelyet Gary Neville adott annak idején, amikor a Unitedben játszott. Bármit is mondott Carragher, néhányan a szívünk mélyén vágyunk arra, hogy Neville-hez vagy Irwinhez hasonló karakter váljon a mi legújabb olasz „import cikkünkbõl“. Bárhogy is alakuljon, az ifjú olasz fiú jó úton jár. Még akkor is, ha csupán hat mérkõzésen volt eddig alkalma bizonyítani. A jelek biztatóak. Reméljük hosszú és sikeres karriert sikerül elérnie Manchesterben.

 

 

Továbbá, lehetséges, hogy valóban meg lehetne cáfolni Carregher elméletét, s egyszer a kis iskolások „akarnak majd Matteo Darmian-ok lenni“. Ezen a héten az Old Trafford Megastore üzletében történt az egyik eset, amikor is az úriember egy fekete United mezt vásárolt a kisfiának ajándékba. A személyzet egyik tagja a pult mögött megkérdezte tõle: „Milyen névvel kéri?“ Azonnal jött a villámgyors reakció: „Darmian“.   

 

 

 

 

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!