Herrera sikeresen átesett a tûzkeresztségen

Ander Herrera felfedte, a Liverpool elleni 3-1-es gyõzelem alkalmával értékesített büntetõje az elsõ volt, amit elvállalt felnõtt tétmérkõzésen.


A spanyol középpályáson nem igazán lehetett látni az idegesség jelét, amikor betonbiztosan bombázott Simon Mignolet kapujának felsõ léce alá, Joe Gomez szabálytalansága után megduplázva ezzel a Manchester United elõnyét. Azonban ezt a lehetõséget csak annak köszönhette, hogy a csapat állandó büntetõrúgói közül Juan Mata addigra már lecserélésre került, Wayne Rooney pedig sérülés miatt nem állhatott csapata rendelkezésére, tehát igazából még újonc volt ebben a szerepkörben.

 

Amikor arról kérdezték, korábban vállalt-e már hasonló szerepet csapataiban, így válaszolt:

"Soha, soha nem. De a menedzser az elõzõ szezonban önbizalmat adott nekem. Azt mondta, megvan a képességem ahhoz, hogy büntetõket végezzek el, ezért minden héten gyakoroltam õket. Ma, amikor kiharcoltam a tizenegyest, azt gondoltam, hogy az elsõ számú végrehajtó nincs a pályán, én vagyok a második a sorban, így boldogan vállaltam el. De legközelebb, ha a sorban elõttem álló pályán lesz, akkor nem én fogok odaállni."

 

"Megpróbáltam erõvel meglõni, mert már elõre tudtam, hogy Simon Mignolet méretét tekintve nagy kapus, aki magas, és messzire elér. Olyan erõsen próbáltam meglõni, ahogy csak lehetett, és egy nagyszerû gól lett belõle, de a legfontosabb a gyõzelem."

 

 

Herrera egyértelmûen örült neki, hogy egy újabb fantasztikus élmény részese lehetett az Old Traffordon.

 

"Ez nem csak egy gyõzelem volt" - tette hozzá.

 

"Nagyon különleges nap volt ez számunkra, és a szurkolóinknak is. Amikor ide jöttem, akkor fogtam fel, hogy mit is jelent ez a mérkõzés a szurkolóknak. Három mérkõzésen játszottam ellenük, és eddig mindig legyõztük õket, úgyhogy boldog vagyok."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!