Manchester United 5-0 Birmingham City

Berbatov, Giggs és Rooney vezérletével gálázott a United az Old Traffordon.


A Manchester United fölényes, 5-0 arányú gyõzelmet aratott Alex McLeish csapata felett, mellyel tovább folytatják bajnoki veretlenségi sorozatukat.

Szombat délutáni találkozó elõtt Rio Ferdinand megsérült, helyette Chris Smalling kezdett a védelem közepén.

Csapatok:

Manchester United: Van der Sar - O'Shea, Smalling, Vidic, Evra - Nani, Carrick, Anderson, Giggs - Berbatov, Rooney
Cserék: Kuszczak, Owen, Scholes, Fabio, Evans, Obertan, Gibson

Birmingham: Foster - Carr, Johnson, Ridgewell, Murphy - Bentley, Ferguson, Mutch, Fahey, Hleb - Derbyshire
Cserék: Doyle, Bowyer, Larsson, Gardner, Jerome, Zigic, Jiranek

A hazaiak ismét bekezdtek a mérkõzés elején, ahogy a Liverpool elleni FA kupa mérkõzésen tették legutóbbi hazai találkozójuk alkalmával és már a második percben vezetést szereztek egy szögletet követõen. Ryan Giggs ívelte be a sarokrúgást a rövid sarokra, ahol O'Shea remekül csúsztatott a hosszú sarok felé, fejese gólba tartott, de a gólvonal elõtt még Berbatov bólintott a labdába, így végül a bolgár lett a gólszerzõ. A pillanat hevében valószínû nem érzékelte, hogy csapattársa fejese akkor is bement volna a kapuba, ha õ nem ér hozzá. Gyors gól, 1-0 a Unitednek.

 


Szerencsére a gyors gól ellenére most nem 1-0 maradt az eredmény, mint az említett FA kupa találkozón. A Vörös Ördögök nem álltak vissza térfelükre, folyamatosan tartották, járatták a labdát és dolgozták ki kisebb-nagyobb helyzeteiket.

Az 5.percben majdnem megduplázta góljait Berbatov. Fosterhez adta haza a labdát a védõ, a kapus borzalmas kirúgása pont a bolgár elé került, akirõl Rooneyhoz pattant a labda, az angol visszafejelte Berbának a játékszert, a bolgár pedig 15 méterrõl tüzelt, de Foster védeni tudott lábbal.

Azonnal követte a helyzetet egy Carrick lövés is, de a jobb kapufa mellett suhant ki a pályáról a labda.

Az elsõ negyed óra leginkább a birminghami védekezésrõl, valamint United szögletekrõl szólt. Giggs sorra rúghatta a sarkokból a pontrúgásokat, mintha csak gyakorolná azokat.

A 18.percben egy blokkolt lövés került Nani elé, aki a tizenhatos elõterébõl lõtt, de lövése nem talált kaput.

A 24.percben, pár perccel egy elszenvedett csúnya szabálytalanságot követõen Michael Carricket kellett lecserélni, helyette Darron Gibson állt be.

Egy perccel késõbb szöglethez jutott a vendég gárda. Kis szögletet követõen Bentley lött kapu elé élesen, de Van der Sar kiütötte a beadást, ám pont Fahey elé, aki 20 méterrõl megcélozta a kaput, de lövése nagyon célt tévesztett.

Az elsõ fél óra végén Nani kapott kiváló labdát az ellenfél büntetõterületén belül, remek csellel kibillentette ellenfelét egyensúlyából de beadás helyett lövést választott, amibõl végül bedobás lett.

A 31.percben aztán jött a második United gól. Rooney vezette a védelemre a labdát, Berbatov kérte a balján, meg is kapta csatártársától, már a tizenhatoson belüljárt, a védõjével szemben kétszer megtolta a labdát, majd kilõtte a rövid sarkot Foster támaszkodó lába mellett, 2-0 ezzel a hazaiaknak!

 


Következõ támadásra sem kellett hatvan másodpercnél többet várni, Evra szerzett gyorsan labdát, passzolt Rooneynak, aki okosan elengedte a labdát, így Berbatov elé került, rávezette a védelemre, és 17 méterrõl jobb külsõvel a jobb alsó sarkot vette célba, éppen csak elkerülte lövése a kaput, nem lett mesterhármas. Egyelõre!

35. percben a jobb oldali szögletzászlónál jutott szabadrúgáshoz a Birmingham, Evra nem bírt Bentleyvel, csak szabálytalanul. A belõtt labdát Berbatov kifejelte a támadók elõl.

Ezt követõen a United letelepedett az ellenfél tizenhatosa elé, nem engedte ki a vendégeket saját védelmi harmadukból. Folyamatosan, látványos, gyors passzokkal próbáltak rést találni ellenfelük védelmén Sir Alex fiai, egy szép passzolgatást követõen Gibson elé került a labda, aki ballal elvállalta 20 méterrõl, de Foster hárítani tudta az erõs bombát.

A félidõ utolsó percében aztán olyat láthatott az Old Trafford közönsége, amit talán többször szeretnének. Foster kapujától 25-27 méterre csúszott el Berbatov, miközben próbált labdához jutni, ám megszerezte az ellenfele, de elcsúszva végül csak sikerült szerelnie a bolgárnak, a szabad labdát Rooney gyûjtötte be, majd okosan visszasarkalt Dimihez, az angol támadó pedig már indult is a jobb oldalon. Berbatov bepasszolta üres területre pontosan oda, ahova Rooney érkezett, aki egybõl a hosszú oldalra lõtt, ahol Giggs érkezett kicsit kisodródva, de így sem volt neki akadály, hogy a labdát bevarrja a léc alá. Szenzációs, pontos, gyors támadás után megérdemelt gól a félidõ zárásaként, 3-0 a hazaiaknak.

 


A Manchester esélyt sem adva ellenfelének, rendkívül eredményesen és látványosan játszott.

A szünetben Ferguson cserére szánta el magát. Patrice Evra helyett a brazik Fabio jött be a második félidõre. Talán a csere azért is volt, mert Bentleyt nem igazán tudta fogni a francia annak ellenére, hogy végülis igazán nagy helyzetük emiatt nem alakult ki a vendégeknek.

McLeish is változtatott, Hleb helyére Cameron Jerome állt be 45 perc erejéig, Faheyt pedig Sebastian Larsson váltotta.

Három perccel a második félidõ megkezdése után Rooney fejelhetett kapura, de nem sikerült eltalálnia a célt, így a kapu bal kapufája mellé szállt fejese.

Az 53.percben elérkezett az, ami a 32. percben még nem sikerült, Berbatov mesterhármassal 4-0 a Unitednek. Vand er Sar kirúgását kezelte le Rooney remekül, majd passzolt Giggshez aki a bolgár támadót hozta helyzetbe. Berbatov nem is hibázott, közelrõl a felsõlécrõl a kapuba juttatta a játékszert.

 


Két percre rá az örökifjú Giggs elhagyhatta a pályát, neki mára ennyi jutott. Mintha nem is 37, hanem 27 éves lenne, úgy mozgott ma is, szenzációs volt. Egy gól, egy gólpassz a neve mellett, rengeteg kiváló megmozdulás, nagyon kiélte magát ezen a találkozón. Helyére Michael Owen érkezett.

A második félidõ elsõ felében néhány tizenhatoson kívüli Nani lövésekkel rémísztgetett a United, ám egyik lövés sem talált kaput.

A 68. percben aztán majdnem a negyedik Berbatov gól is megszületett. Nanival játszott össze a bolgár csatár kiválóan, a visszakapott labdát kissé kiszorult helyzetbõl kapura lõtte, ám lövése a hosszú sarok elõtt suhant el.

Hét perccel késõbb jött az újabb manchesteri gól. O'Shea a jobb szélen futott fel majd passzolt Naninak. A portugál megindult befelé, tolt kettõt a labdán, majd 18 méterrõl bevágta csapata ötödik gólját.  5-0!!!

 


A mérkõzés utolsó negyed órájában már igazán nagy helyzet nem volt, néha Van der Sar könnyed védéseket bemutatva tartotta gól nélkül saját kapuját, így is hozzájárulva a mai gálaelõadáshoz.

Megérdemelt, nagy arányú gyõzelmet aratott a Manchester United, mellyel megerõsítette vezetõ helyét, ráadásul az eddig is a liga legjobb gólarányát még sikerült erõsen javítaniuk, ami mindenképp jól jöhet még.


Manchester United 5-0 Birmingham City
Old Trafford, 75326 nézõ

Vezette: Mike Jones

Manchester United: Van der Sar - O'Shea, Smalling, Vidic, Evra(Fabio 46.) - Nani, Carrick(Gibson 24.), Anderson, Giggs(Owen 55. - Berbatov, Rooney
Nem használt cserék: Kuszczak, Scholes, Evans, Obertan

Birmingham: Foster - Carr, Johnson, Ridgewell, Murphy - Bentley(Gardner 85.), Ferguson, Mutch, Fahey(Larsson 46.), Hleb(Jerome 46.) - Derbyshire
Nem használt cserék: Doyle, Bowyer, Larsson, Gardner, Jerome, Zigic, Jiranek

Gólszerzõ: Berbatov 2., 31., 53., Giggs 45., Nani 75.

Labdabirtoklás(%): 60-40
Kaput eltaláló lövés: 9-1
Kapu mellé tartó lövés: 14-5
Szöglet: 10-3


A mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Dimitar Berbatov

 

 


manutdfanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!