Smalling: Tanulni fogunk a vereségbõl

Chris Smalling szerint a Manchester Unitednek gólokra kell váltania labdatartási fölényét, miután tegnap este 2-1-es vereséget szenvedtek idegenben a PSV Eindhoventõl.


Chris Smalling csak távolról figyelmhette, amint Memphis Depay egykori csapatának betalálva a 41. percben megszerzi a vezetést a Philips Stadionban, azonban Louis van Gaal legénysége nem tudott élni elõnyével, ugyanis Hector Moreno és Luciano Narsingh góljaival a hazaiak otthon tartották a három pontot a Bajnokok Ligája csoportkörének nyitófordulójában.

 

Smalling késõbb elárulta, csalódott, amiért a Vörös Ördögök nem tudtak újabb gólokat találni Hollandiában.

 

"Szerintem hiányzott az áttörõ erõ belõlünk a támadóharmadban és a tizenhatosukon belül, és nagyon kellett erõlködnünk és többet kihozni a labdabirtoklási fölényünkbõl" - mondta a BT Sportnak a lefújást követõen.

 

"Az elsõ félidõben a PSV az egyetlen helyzetébõl, egy szögletbõl talált be, ezt követõen pedig egyszer eladtuk a labdát a tizenhatosunkon kívül, õk pedig ezt megtorolták. Ezek voltak az igazán nagy helyzeteik, így ez egy csalódástkeltõ este volt számunkra."

 

 

Smalling viselhette a csapatkapitányi karszalagot a B-csoport nyitónapján, állítása szerint társaival együtt pedig tanulni fognak hibáikból, amikor hétvégén a Southampton vendégei lesznek.

 

"Szereztünk egy nagyszerû gólt, de ezt követõen nem tudtunk élni a lehetõségünkkel. Nagyon sokat kell ebbõl tanulnunk ahhoz, hogy javíthassunk vasárnap" - tette hozzá.

 

"Soha, semmit nem vehetsz biztosra, legyen az egy bajnoki, kupa, vagy Bajnokok Ligája mérkõzés. Ha nem használod ki a lehetõségeidet, az ellenfél viszont igen, ahogyan ma is történt, akkor annak súlyos következményei lesznek."

 

Sajnálatos módon Luke Shaw nem állhat klubja rendekezésére egykori csapata ellen a hétvégén, miután kedden este a 15. percben kettõs lábtörést szenvedett és hordágyon kellett levinni a pályáról. Smalling jókívánságát küldte védõtársának.

 

"Nem láttam elsõ kézbõl a sérülést, de tudom, hogy néhányan igen, és minél elõbbi felgyógyulást kívánunk neki."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!