Smalling a Blackpool elleni folytatásban reménykedik

Chris Smalling abban reménykedik, megtarthatja helyét a kezdõben Nemanja Vidic mellett a keddi, Blackpool elleni bajnokira.


Smallingnak a Rio Ferdinand kiválásával keletkezõ ûrt kellett betöltenie, ugyanis az angol válogatott csapatkapitánya ágyéksérülés miatt volt kénytelen kihagyni a Birmingham City elleni bajnokit, ám az egykori Fulham játékosnak viszonylag könnyû dolga volt szombat délután, miután a Vörös Ördögök ötöt hintettek a Kékeknek az Old Traffordon.

 

"Rengeteg gólt szereztünk, de ha sokkal könyörtelenebbek vagyunk, akkor ez a szám még nagyobb lehetett volna" - kezdte a hórihorgas bekk a MUTV-nek.

 

"Összességében remek teljesítményt nyújtottunk. Kiválóan védekeztünk, emellett pedig támadásban tényleg szinte minden nagyon jól összejött, mindig képesek voltunk veszélyes helyzeteket kidolgozni."

 

"Úgy érzem, jól teljesítettem a mai napon. A menedzser döntésén múlik, hogy játszok-e kedden, de az edzésmunkán megfelelõ volt az elmúlt idõszakban, és készen fogok állni, ha bevetésre kerülök. Nagyszerû érzés több mint 75 ezer ember elõtt játszani. Nagyon élvezem. Volt már néhány mérkõzésem Vida párjaként, ez hatalmas öröm számomra. Együtt edzünk, mindig sokat beszélünk egymással. Amíg együtt tudjuk tartani a védelmet, addig nem tud gondot okozni számunra semmi. Ezt ma is bizonyítottuk."

 

Bár a védelem is remekül muzsikált a Birmingham City ellen, a találkozó igazi hõsei Dimitar Berbatov, Wayne Rooney, és Ryan Giggs voltak, akik számtalan gólt készítettek elõ, és szereztek, a közönség nagy megelégedésére.

 

 

"Berba fantasztikus volt" - tette hozzá Smalling.

 

"Ha feljétsztottuk a labdát hozzá, az csak úgy ragadt a lábához. Úgy térült-fordult a védõk között, ahogy csak akart, ez pedig mindig veszélyhelyzetet teremtett a kapujuk elõtt. Emellett ott voltak még a sokat futó játékosok, mint Nani és Wayne, akik gyorsaságukkal megverték az ellenfelet. Rémálom lehetett az ellenfél védelmének ez a mai nap, de számunkra éppen ez tette ennyire könnyûvé ezt a találkozót."

 

"Wazza és Berba között igazi összjáték volt, végig az egész mérkõzésen, nagyon élvezték, hogy együtt játszhatnak. Remélhetõleg ebbõl még sokat láthatunk a jövõben."

 

Ryan Giggs éppen ezen a héten pedzegette, hogy szeretne még 38. éves korában is a pályán lenni a Manchester United mezében, Smalling pedig elárulta, számára nagyon nagy kiváltság, hogy a Vörös Ördögök egyik legendájával karöltve készülhet, és játszhat hétrõl-hétre.

 

"Nagyszerû volt hallani, hogy szeretné folytatni. Itt mindenki tudja, hogy mennyire ég benne a vágy, hiszen a mérkõzésen és az edzésen nyújtott teljesítménye kimagasló - szinte kivirágzik, ha pályára lép. Mindenki elõtt példát mutat, és ez a lelkesedés magával ragad mindenkit. Nagyszerû, hogy hétrõl-hétre a Manchester United egyik legnagyszerûbb játékosa mellett készülhetek."

 

Egy esetleges gyõzelem, a hétközi, Bloomfield Roadon rendezendõ Blackpool elleni bajnokin azt jelentené, hogy a Vörös Ördögök növelhetik elõnyüket a Premier League tabelláján, és Smalling reményei szerint lehetõsége lesz részt venni a csapat veretlenségi sorozatának folytatásában.

 

"Nem tudom, hogy még meddig tudjuk húzni. Egymás után jönnek a mérkõzések, és az aktuális pillanatban mindig csak a következõ mérkõzésre koncentrálunk. A mi kezünkben a vezetés, és nagyon jó érzés, hogy úgy tudunk minden csapattal szemben felállni, hogy támadhatunk. Ez jelen pillanatban nagyon kifizetõdõ."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!