Van Gaal csak az Ipswichre koncentrál

Louis van Gaal kijelentette, fejében csakis az Ipswich Townon való felülkerekedés jár a Ligakupában, miután eltökélt, hogy egy lépéssel közelebb kerüljenek a Wembleyhez.


A Vörös Ördögök csak két pontnyira vannak a Premier League listavezetõi pozíciójától, miután múlt vasárnap idegenben 3-2-re legyõzték a Southamptont, azonban ezt követõen azonnal az jelentette a prioritást számukra, hogy elkerüljenek bármiféle meglepetést a kupában, különösen azt követõen, hogy az elõzõ szezonban már a második körben búcsúztatta õket az alsóbb osztályú MK Dons.

 

Louis van Gaal pedig mindenkit biztosított róla, hogy játékosai megkapták a szükséges üzenetet a szerda esti mérkõzést megelõzõen.

 

 

"Tavaly már a második fordulóban kiestünk. Már most a harmadik fordulóban vagyunk, tehát tovább jutottunk, de szerintem minden kupáért harcolnunk kell, és pontosan ezt is fogjuk tenni" - kezdte a holland menedzser a MUTV-nek adott exkluzív interjúban.

 

"Reméljük, hogy sikerül hosszan menetelnünk a Ligakupában. Ezért akarom, hogy friss legyen a csapatom, és remélem, hogy legyõzzük az Ipswich Townt. Az Ipswich egy nagyon jó csapat. Láttam õket játszani, elemeztük a csapatot, amit nagyon jó játékosok alkotnak, akik igazi csapatként játszanak. Szerintem direktben fogják megjátszani a csatáraikat, ez ellen pedig mindig nehéz védekezni. Ugyanezt csinálta a Cambridge és a Preston North End is [a tavalyi FA-kupa kiírásban], de mindkét csapatot legyõztük."

 

Amikor tudatták vele, hogy Mick McCarthy elcsöpögtetett olyan információkat, hogy elsõdlegesen a hétvégi, Bristol City elleni Championship bajnokijukra koncentrálnak, miután a suffolki együttes célja a feljutás, Van Gaal igyekezett kihangsúlyozni, hogy nála a szombati, Sunderland elleni bajnoki egyelõre nem képez témát.

 

"Nem, én nem vagyok ilyen" - tette hozzá.

 

"Minden mérkõzést megakarok nyerni, a Sunderland ellen pedig csak ezután a mérkõzés után játszunk. Most az elõttünk álló összecsapásra koncentrálok, és arra kértem a játékosaimat, hogy õk is pontosan ugyanígy tegyenek, mert le kell gyõznünk az Ipswich Townt."

 

United a Ligakupában: Alacsonyabb osztályú együttesek az Old Traffordon

 

2011/12 - Sir Alex csapatát kiütötte a Crystal Palace (0-2), amikor a Sasok még másodosztályúak voltak.

 

2008/09 - A Vörös Ördögök 4-2-es gyõzelmet arattak a Derby County felett az elõdöntõ visszavágóján (összesítésben 4-3), és meg sem álltak a trófea felemeléséig.

 

2008/09 - Legutoljára, amikor a United egy felvonásos mérkõzésen, hazai pályán tudott legyõzni nem Premier League-ben érdekelt együttest, a QPR-on kerekedtek felül Carlos Tevez tizenegyesével 2008. november 11-én.

 

2005/06 - a Barnet 4-1-es legyõzésével kezdte meg a csapat útját a végsõ gyõzelemig.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!