Van Gaal reakciója a Wolfsburg-verésre

Létfontosságú, fordítás után megszerzett gyõzelmet aratott a Manchester United szerdán este a Wolfsburg elleni Bajnokok Ligája mérkõzésen, Louis van Gaal pedig elégedett a megszerzett három ponttal.


Már a 4. percben hátrányba kerültek a Vörös Ördögök Daniel Caligiuri góljával, amely egy idõre el is hallgattatta az Old Trafford közönségét, azonban még az elsõ félidõben Juan Mata tizenegyesbõl kiegyenlített, majd a fordulást követõen nem sokkal Chris Smalling góljával fordítani tudtak, és egyben meg is nyerték a mérkõzést. Van Gaal így vélekedett a mérkõzésrõl a MUTV-nek...

 

A United teljesítményérõl, és a gyõzelem fontosságáról:

"Nagyszerû gyõzelem volt, mindenképpen nyernünk kellett, az pedig nagyon nehézzé tette a kezdést számunkra, hogy rögtön hátrányba kerültünk négy perc után, de el kell ismernem, fantasztikus gólt szereztek. Mindig nehéz legyõzni egy német csapatot; nagyon jól szervezettek, és jól összerakottak voltak, ennek ellenére vissza tudtunk jönni a meccsbe, és rengeteg helyzetet dolgoztunk ki. Az elsõ félidõben nagyon jól játszottunk, de nem fejeztük be a helyzeteket, és ez volt a problémánk. Csak a megítélt büntetõtõl tört meg a jég a gólszerzést illetõen. A félidõben 1-1 volt az állás, de olyan helyzeteket dolgoztunk ki, hogy akár 3-1 is lehetett volna nekünk. Ezt követõen folytattuk, amit elõtte, de szerintem csak az elsõ 15 percben. A megszerzett gól átalakította a csapatunkat, azt követõen szinte alig volt már nálunk a labda, és mivel nem láttam, hogy a Wolfsburg annyira nyomás alá helyezett volna minket, ezért azt mondom, hogy rengetegszer adtuk el a labdát. Ez belõlünk eredõ hiba volt, mert a játékosok fáradtak, a felhalmozódó fáradtság pedig hatalmas Angliában. Az utolsó öt meccsünkön fantasztikusan tartottuk meg a labdát, most azonban ezt nem tudtuk megtenni. Ezen javítanunk, javítanunk és javítanunk kell, mert vasárnap az Arsenal ellen játszunk, és õk egy nappal korábban léptek pályára hozzánk képest, tehát nekik egy nappal több állt rendelkezésre a pihenésre." 

 

Kegyetlenebbnek kellett volna lennie a Unitednek a kapu elõtt?

"Természetesen, mert csak akkor nyerheted meg a Bajnokok Ligáját, ha kegyetlenül kihasználod a lehetõségeidet, és minél elõbb eldöntöd a mérkõzést. Megvoltak a lehetõségeink erre az elsõ félidõben, vagy hogy tartsuk a labdát a második játékrészben. Nem tudtuk megtenni, én pedig szenvedtem a kispadon, de a szurkolók is, és el kell hogy ismerjem, hogy a játékosaim is. De a csapatszellem átsegítette õket. Nem hagytunk túl sok lehetõséget az ellenfélnek, talán csak Andre Schürrle lehetõsége volt, emellett kontrából két helyzetünk is akadt. De nagyon boldog vagyok. Meg kellett nyernünk ezt a mérkõzést, és elsõk vagyunk a csoportunkban három rúgott és három kapott góllal."

 

Miért Antonio Valencia, Memphis Depay és Bastian Schweinsteiger került lecserélésre:

"Taktikai döntés volt, mert meg akartam akadályozni a beadásaikat az oldaláról, Antonio pedig erre nem volt képes. Emellett azt is láttam, hogy azon az oldalon sokkal hatékonyabbak. Schweinsteiger úgy gondoltam elfáradt, ez volt az ok. Rengeteg labdát adott el, Schweinsteiger pedig általában az egyik legjobb labdatartó játékosom, úgyhogy ez volt az oka, hogy lecseréltem. Ugyanez vonatkozik Memphisre is."

 

 

Elégedett volt a menedzser Chris Smallinggal gólját követõen?

"Természetesen, volt egy nagyon hasonló helyzete a PSV ellen is, amikor gólt szerezhetett volna, most megtette. Nagyon boldog vagyok, mert ez nagy lökést adhat neki. Fejlõdése játékosként lenyûgözõ, úgyhogy nagyon elégedett vagyok vele."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!