O'Shea a fantasztikus Berbatovot élteti

John O'Shea szerint a Manchester United bajnoki cím felé való menetelésében a legegyszerûbb utat kell követniük - tömjék labdákkal Dimitar Berbatovot.


Amíg Wayne Rooney ebben a szezonban meg sem közelíti régi önmagát, és a kapu elõtt szinte teljesen impotens játékkal rukkol elõ, addig ez közel sem mondható el Dimitar Berbatovról. Tegnap már harmadik mesterhármasát szerezte a Birmingham City 5-0-s legyõzése alkalmával, amellyel túlszárnyalta Ruud van Nistelrooy rekordját, amelyet még a 2002/2003-as, egyébként bajnoki címmel végzõdõ szezonban ért el.

 

Egy kicsivel több szerencsével akár õ lehetett volna az elsõ játékos a Premier Leagueben, aki egy szezon során kétszer is öt gólt szerez, amely a bajnokság történetének 1992-es iródása óta még senkinek nem sikerült. Ezzel együtt így is 18 gólnál jár a bolgár támadó ebben az idényben, és vitathatatlan, hogy 2008-as Old Traffordra igazolása óta ez a legjobb szezonja az egykoron a Tottenhamtõl több mint 30 millió fontért szerzõdtetett csatárnak.

 

"Dimitar lenyûgözõ tehetséggel rendelkezik" - kezdte csapattársa méltatását John O'Shea.

 

"Tudjuk, ha képesek vagyunk megtalálni az utat Dimitar Berbatov felé a passzainkkal, akkor õ képes abból veszélyhelyzetet teremteni, akár magának, akár a társainak."

 

"Néhány passza, amit Wayne vagy Nani felé ad, lenyûgözõ. Azonban a legfontosabb feladatunk, hogy õt megtaláljuk a labdákkal, mert tízbõl kilcenszer gólt szerez az ilyen helyzetekbõl."

 

 

Bár Berbatov mesterhármasa egyértelmûen hozzájárult ahhoz, hogy a csapat immáron 22 mérkõzéses veretlenségi sorozattal látogathasson kedden a Blackpool otthonába, azonban nem csak rajta múlott a csapat remek szereplése. Egy olyan játékos, mint O'Shea, aki vádliproblémái miatt november óta nem játszhatott, visszatérésnek kiváló mérkõzést tudhat maga mögött. Ráadásul az ír bekk volt az, aki a második percben megcsúsztatta Ryan Giggs szögletét, amelyet Dimitar Berbatov váltott vezetõgólra.

 

"Csalódástkeltõ idõszakon vagyok túl" - tette hozzá a válogatott védõ.

 

"Azt gondoltam, hogy nem kell többet kihagynom egy hétnél, vagy 10 napnál. De egy kicsit túl korán erõltettem meg magam, ez pedig visszaütött."

 

"Ezt követõen egy kicsit óvatosabbank kell lennem. Nagyon bántó dolog, ha ki kell hagynod mérkõzéseket, de örülök, hogy visszatérhettem."

 

O'Shea visszatérése nagyban megkönnyíti Sir Alex Ferguson dolgát is, aki különbözõ posztokon számíthat a saját nevelésû játékosra a védelemben, és talán ez az egyik legfõbb ok, hogy a Manchester United történetének leghosszabb ideje regnáló menedzsere nem tervez különösebb mozgolódásba a januári átigazolási piacon.

 

Manchester Evening News

 


Manchester Evening News

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!