Giggs interjú - Európában kiadás

A United hivatalos weboldalánál úgy gondolták, hogy egy interjú keretében visszaemlékeznek Ryan Giggs fontosabb, Európában játszott mérkõzéseire...


Az Atletico Madrid ellen, hazai pályán, ahol Bernd Schuster és Paolo Futre is játszott. Szükségünk volt arra, hogy több gólt is szerezzünk, mivel 3:0-ra kikaptunk idegenben. Mark Hughes lõtt egy korai gólt, de többször már nem tudtunk betalálni az ellenfél hálójába.

 

És az elsõ idegenbeli túra?

Bevallom, nem igazán emlékszem... talán az 1992/1993-as szezonban a Torpedo Moszkva ellen az UEFA kupában. Büntetõkkel kaptunk ki, egy esõs, szerencsétlen mérkõzésen, egy régi és rossz állapotban lévõ stadionban.

 

Kedvenc gólod az európai kupasorozatokból?

Egészen 1997-ig kell visszamennem az idõben. 3:2-re nyertünk a Juventus ellen az Old Traffordon. Az a mérkõzés még ma is mosolyt csal az arcomra. (Kattints ide Giggs góljához).

 

Kedvenc estéd az Old Traffordon?

2008-ban a Barcelona elleni negyeddöntõben csak csereként jöttem be 15 percre, de a hangulat fantasztikus volt, ráadásul nehéz volt gyõzni a spanyolok ellen.

 

Mi volt a legjobb idegenbeli fellépésed?

Rengeteg ilyen van. Például szeretek Törökországban játszani, mert remek a hangulat. A Galatasaray stadionja (Al Sami Yen) már 1993-ban megragadt az emlékezetemben.

 

És ki volt a legkellemetlenebb védõ, aki ellen valaha játszottál?

Javier Zanetti. 1999-ben, amikor ellene játszottam, jobb oldali védõ volt, minden tudással. Remek kondi, harcosság, intelligencia, jó felfutások. Egyszerûen brilliáns volt.

 

 

Ryan Giggs Európában

Bajnokok Ligája: 128 mérkõzés, 27 gól
UEFA kupa: 3 mérkõzés, 0 gól
KEK: 1 mérkõzés, 0 gól

Sikerek: Bajnokok Ligája 1999, 2008


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!