Smalling lesz a következõ csapatkapitány

Louis van Gaal elmondta, a jövõben Chris Smalling lesz a Manchester United csapatkapitánya.


Egy évvel korábban a holland menedzser még ostobának nevezte az angol védõt a városi derbin - ahol két lapot is összeszedett - nyújtott gyenge teljesítménye után, ám ebben a szezonban Smalling lenyûgözõen teljesít és minden bizonnyal vasárnap is a kezdõcsapatban kap helyet.

 

Áprilisban a védõ négyéves szerzõdéshosszabbítást írt alá Manchesterben és várhatóan õ viselheti majd a csapatkapitányi karszalagot, miután Wayne Rooney és Michael Carrick visszavonultak.

 

 

"Most Wayne Rooney a kapitány, utána Michael Carrick következik a sorban, de amikor õk távoznak, akkor Chris Smalling léphet elõre a sorban" - fogalmazott Van Gaal.

 

A menedzser szerint a védõ javulása annak is betudható, hogy sokkal többet kommunikál a pályán, mint elõtte.

 

A 25 éves játékos kulcsszerepet játszott abban, hogy tavasszal a United legyõzte a City-t, a Liverpoolt és a Tottenhamet is és LvG-t lenyûgözte az, amit ebben a szezonban a védõtõl látott.

 

"Õ maga tette mindezt. Az egész arról szól, hogyan védekezünk csapatként. Õ része ennek és én azt akartam, hogy beszéljen. Megvan benne ez a tehetség. Ettõl könnyû õt edzeni. Ezért tettem meg õt a csapat egyik vezérévé."

 

 

"Lépéseket tett, taktika szempontjából is. Amikor a szervezõdés miatt adsz instrukciókat, kell lennie valakinek, aki megérti ezeket. David de Gea a legjobb ebbõl a szempontból, utána a belsõ védõk következnek, ezért követelem a védelem közepétõl, hogy kommunikáljanak."

 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!