Smalling szerint irányítottak a derbin

Chris Smalling érzése szerint a Manchester United volt a jobb csapat vasárnap a Manchester City elleni városi pontosztozkodás alkalmával az Old Traffordon.


Az angol válogatott bekk is kivette a részét a feszült 0-0-s döntetlenbõl, miután mindkét csapat védelme remekelt mindvégig. Pedig a középhátvéd láthatta, amint Juan Mata és Jesse Lingard révén is veszélyeztettek, egymaga pedig kétszer is nagyon közel állt a gólszerzéshez a második félidõben, elõbb nem sokkal a kapu elõtt keresztbe fejelve egy szögletet, majd egy Fellaini által lefejelt labdát laposan kapura lõve, Joe Hartot nagy védésre késztetve.

 

Smalling a mérkõzést követõen elismerte, ez az a mérkõzés volt, ahol a két csapat kioltotta egymás játékát.

 

"Szerintem ez egy olyan alkalom volt, amikor kicsit izgatottabbak lehettünk volna. Mindkét csapat nagyon kompakt és jól szervezett volt, és nem alakult ki túl sok helyzet" - mondta a MUTV-nek.

 

"Azt gondolom, összességében jobbak voltunk, különös tekintettel a második félidõben kidolgozott helyzeteink alapján. Egészen a végéig, az utolsó 20-30 percben csak arra játszottak, hogy kihúzzák a meccset, védõket hoztak be, úgyhogy csak rajtunk múlt, hogy nyomás alá helyezzük-e õket, ezt pedig meg is tettük. Egy másik napon a helyzeteink elképzelhetõ, hogy bementek volna."

 

Smalling örömének adott hangot, hogy letudták nullázni a City támadóalakzatát, amely a United elsõ kapott gól nélküli mérkõzését eredményezte a városi rivális ellen 2010 óta.

 

 

"Szerintem a mérkõzésre készülve ha valaki azt mondja nekünk, hogy lehozzuk ezt a napot kapott gól nélkül, azonnal elfogadtuk volna" - tette hozzá.

 

"Nagyon gyors, támadó csapat, akik szerintem most kontrákra rendezkedtek be, különösen Raheem Sterlingre és Kevin De Bruyne-re támaszkodva, akik szélvészgyorsak, de mi jól álltunk a lábunkon."

 

A döntetlen értelmében a Vörös Ördögök a negyedik helyet foglalják el a tabellán, és megmaradt kétpontos hátrányuk a listavezetõ Cityvel szemben. Smalling hiszi, hogy a klub továbbra is felveheti a versenyt a városi riválishoz hasonló ellenfelekkel.

 

"Mindig képesek leszünk tartani a lépést az élmezõnnyel, és ha olyan csapatokkal játszunk, akik körülöttünk állnak - természetesen az Arsenal elleni meccs csak egy kicsúszás volt - ilyen mérkõzéseken pedig egészen jó a mérlegünk."

 

"Szerintem nagy önbizalmat meríthetünk ebbõl a mérkõzésbõl. A saját játékunkat játszhattuk, több és jobb helyzeteink voltak, úgyhogy szerintem továbbra is esélyesek vagyunk a bajnoki címre."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!