Rojo: Jó, hogy visszatérhettem

Az argentin védõ rendkívül csalódott a Ligakupa búcsú miatt, ám boldog is, hogy sérülését követõen visszatérhetett a csapatba.


Miként élted meg a Middlesbrough elleni Ligakupa mérkõzést?

Nagyon kemény meccs volt. Visszazártak és keményen védekeztek ellenünk, csapatként. Az elsõ félidõben pedig kifejezetten nehéz volt mögéjük kerülni. A második játékrészben már sokkal jobban játszottunk és több helyzetet is kidolgoztunk, amit a hosszabbításban is folytatni tudtunk, de sajnos nem sikerült gólra váltani egyiket sem. Büntetõkre került sor, ami mindig nagyon nehéz, mi pedig többször hibáztunk ennél a résznél. Fájó a kiesés és nagyon szégyelljük magunkat, mert ez is egy fontos kupa lett volna számunkra és tovább akartunk jutni.

 

Pozitívumként fogható fel, hogy még egy olyan mérkõzésen van túl a csapat, ahol nem kapott gólt. Mint védõ, hogy éled meg ezt?

Nagyszerû dolog, hogy a csapat nem kapott gólt, de ennek sajnos van egy olyan oldala is, hogy nem is tudott rúgni. A foci pedig arról szól, hogy szerezz gólokat és nyerd meg a játékot. Természetesen annak örülünk, hogy a védelem jól muzsikál és tovább dolgozunk azon, hogy elöl pedig gólokat tudjunk szerezni.

 

Hogy érzed, a csapat számára nagyobb nyomást jelent egy alacsonyabb osztály beli csapattal játszani, vagy csupán egy másfajta kihívásnak élitek meg a Premier League-hez képest?

Persze, teljesen más. Nagy a nyomás rajtunk, de ez például minden hazai mérkõzésre jellemzõ. A bizonyítás terhe, hogy irányítsd a találkozó ritmusát és gólokat szerezz nagy nyomással jár. Ez pedig csak fokozódik, amikor a csapat egy alacsonyabb osztályban szereplõ csapattal játszik. A szurkolók mindig jönnek és szeretnének gyõzelmet látva távozni a stadionból és érthetõ, hogy nekik is nagyon fáj a kiesés. A nyomás általában nagy rajtunk, de megbirkózunk vele és megpróbálunk minden mérkõzésen gyõzelemre játszani.

 

A következõ ellenfél a Crystal Palace, akik utolsó három mérkõzésüket elveszítették, ám az elõtte lévõ hármat meg megnyerték. Kiszámíthatatlannak tardod, hogy mire számíthattok ellenük?

Nehéz mérkõzésre számítunk ellenük. Biztos, hogy negyon erõsek lesznek és mindent megfognak tenni ellenünk, hogy gyõzzenek hazai pályán. Kemény 90 perc elé nézünk, de 3 pontért megyünk Londonba.

 

Nagyon gyors és technikás szélsõik vannak, mint például Sako, Bolasie, vagy éppen a korábbi United játékos, Zaha is, akikkel szemben nem lesz könnyû dolgod a találkozón. 

Biztosan így lesz. Láttam már õket játszani. Technikásak és gyorsak. Nagyon kell majd rájuk figyelnünk, de ha ki tudjuk kapcsolni õket a játékból, akkor nem lesz gondunk.

 

Mit gondolsz a United szezonbeli teljesítményérõl?

Azt hiszem, hogy összességében sikeresnek mondhatom a munkánkat. Talán az elmúlt néhány mérkõzésen nem játszottunk csúcsformában, de ez várható olyankor, amikor folyamatosan heti két mérkõzésen is szerepelni kell. Úgy gondolom, hogy rendben van a csapat. Jól állunk a Bajnokok Ligájában és a bajnokságban is. Fenn kell tartani a jó formát és minden mérkõzésen keményen harcolni, ha a szezon végén címet, vagy címeket akarunk nyerni.

 

Úgy alakul a bajnokság, ahogy vártad?

Igen. Amikor elindul egy újabb szezon mindig bizakodva tekintesz elõre és azon dolgozol, hogy a legvégén ott legyél a tabella elején. Sokan vitatták, hogy esélyesként indulunk a bajnokságban, de úgy gondolom, hogy azok vagyunk.

 

Úgy érzed, hogy a United el tudja érni céljait ebben a szezonban?

Úgy érzem, hogy a United esélyese a bajnoki címnek és reális elvárás a csapattól az, hogy megnyerje a bajnokságot, ami nagyon fontos számunkra. Úgy látom, hogy minden rendben van. De figyelni kell egészen a szezon végéig és koncentrálnunk kell minden mérkõzésen. A Bajnokok Ligája is hasonló történet. A saját kezünkben van a sorsunk és úgy érzem, hogy jól fognak alakulni a dolgok. Kemény a verseny, mert jó csapatok ellen kell játszani, de mindent megteszünk, hogy továbbjussunk a csoportból és ottlegyünk a döntõben.

 

Akkor elmondhatjuk, hogy élvezed a mancehsteri életet és a játékot?

Igen, bár eleinte nehéz volt számomra. Most visszatértem a csapatba és keményen dolgozom az edzéseken, hogy folyamatos tagja lehessek a kezdõcsapatnak. Élvezem a játékot nagyon és továbbra is tenni fogom a dolgom.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!