Manchester United 1-0 CSZKA Moszkva

A Manchester United végre betalált ellenfele hálójába és három ponttal gazdagodott.


Ismét Bajnokok Ligája mérkõzésre került sor az Álmok Színházában. Ezúttal a CSZKA Moszkva csapata látogatott Manchesterbe, ahol Louis van Gaal erõs csapattal várta az oroszokat.

 

Bár a középpálya idei alappillére, Morgan Schneiderlin ezúttal kimaradt, a Michael Carrick-Bastian Schweinsteiger páros is komoly falnak ígérkezett Tosic-ék számára.

 

Remekül rajtoltak a hazaiak, lendületes támadás végén Wayne Rooney lõtt 15 méterrõl a kapu mellé, majd a 6. percben saját csapattársa hozta nehéz helyzetbe Akinfeevet egy rövid hazaadással, a kapus azonban megoldotta a rizikós szituációt.

 

Tíz perc sem telt el, mikor Rooney szöktette Jesse Lingardot, Akinfeev határozottan jött ki kapujából és vitt mindent, a lengyel játékvezetõ továbbot intett, Akinfeev pedig pillanatokkal késõbb ismét hárított.

 

A 15. percben Daley Blind ívelt fel labdát a tizenhatosra, nagyszerû mozgásának köszönhetõen Juan Mata érkezett, el is érte a játékszert, de Akinfeev ezúttal is a helyén volt.

 

Három perc múlva újabb nagy iramú támadás futott a bal szélen, Lingard passzolt Rooney-hoz, aki nem továbbított pontosan, de Matának sikerült megkaparintania a labdát, áttette Marcos Rojónak, a védõ lõtt, de nem talált kaput.

 

A félidõ felén gyors kontrát vezethettek a vendégek, de a nagyon biztosan teljesítõ Young becsúszva hatalmasat mentett. Ez volt az oroszok elsõ, komolyabbnak mondható támadása, de David de Geának nem kellett beavatkoznia.

 

Egy perccel késõbb Chris Smalling fejelt haza saját térfele közepérõl, sajnos a hazaadás rövidre bizonyult, így De Geának jönnie kellett és jött is; tisztázott Musa elõl.

 

Fél óra telt el az összecsapásból, mikor azt láthattuk, hogy Schweinsteiger öt embert bolondított meg, remekül indult elõre, de a hatodik megállította õt. Mivel szabálytalan volt a védõ. szabadrúgáshoz jutottak a Vörös Ördögök. A pontrúgást Rooney végezte el, kapu elé tekert labdájába senki nem ért bele, így az elsuhant a hosszú kapufa elõtt is.

 

Az elsõ 20 perces csodás iram után a félidõ utolsó 15 percében kicsit visszavettek a hazaiak, de még így is õk irányítottak és elõttük adódtak lehetõségek. Sajnos ezeket a lehetõségeket sem Lingard, sem Rojo nem voltak képesek kihasználni.

 

 

Nagy iramot diktált a United, olykor nagyon szépen játszott a csapat, de az utolsó passzok nem sikerültek, valamint az orosz védelem nagyszerû összeszokottsága a lesre játszásban kiválóan megmutatkozott.

 

A második játékrész is manchesteri helyzetekkel indult, Lingard cselei után végül szögletre ment a labda. A sarokrúgást követõen Rojo bólintott 7 méterrõl a kapu mellé. Nem sokkal késõbb Rojo volt az elõkészítõ, Martial a befejezõ, a francia fejesét védte Akinfeev.

 

Tíz perc telt el szünet után, amikor kissé visszaesett a találkozó színvonala, a United kissé tanácstalannak tûnt, így van Gaal cserélt is, pályára küldte Marouane Fellainit.

 

A 70. percben kontrát vihetett végig a Moszkva, de Smalling és Blind ha nehezen is, végül megállították a támadást. Nem sûrûn jött ki a CSZKA saját térfelérõl, de akkor nagyon figyelnie kellett Smallingéknak.

 

A 71. percben óriási esély adódott a Man United elõtt. Lingard cselezett, majd zseniálisan ugratta ki Matát. A spanyol cselére két védõ is elszállt, de beadását Rooney 4 méterrõl nem tudta kapuba sodorni.

 

Négy perc múlva Carrick tüzelt 20 méterrõl, csak centiket tévedett. Sokan már bent látták a lövést, de az elsuhant a bal kapufa mellett.

 

Már alig volt több a találkozóból, mint 10 perc, és majdnem vezetést szerzett a vendégcsapat. Doumbia került kihagyhatatlan helyzetbe, azonban lövésébe De Gea beleért, a labda így lelassult, de Doumbia rástartolt, miközben Young elcsúszott. Doumbia ismét lõtt, de Smalling a semmibõl becsúszott és szögletre mentett.

 

Ami az egyik kapu elõtt kimaradt, bement a másiknál. Rojo labdaszerzése és Carrick tökéletes felívelése után Lingard belsõvel egybõl középre tálalt, érkezett Rooney és 9 méterrõl Akinfeev kapujába bólintott. 1-0 a Unitednek, nehéz szülés volt, de megérte.

 

 

Sõt, két perc múlva 2-0 is lehetett volna, ha Akinfeev nem védett volna nagyot Lingard nagy löketénél.

 

Az elõny megszerzése után a United a labda megtartására koncentrált, a CSZKA kicsit feljebb jött, de nem tudott egyenlíteni. A végén még a csereként beállt Depay szabadrúgását jegyezhettük fel, a holland azonban nagyon gyengére sikeredett.

 

Végre akarást lehetett látni a csapaton. Olykor nagyon lendületesen játszottak a srácok, ez van, amikor a játékosok nem háttal állnak az ellenfél kapujának, hanem azonnal megindulnak felé.

 

Megérdemelt gyõzelmet arattak a Vörös ördögök és bár voltak hibák, az ilyen hozzáállásra kellene építenie Van Gaalnak.

 

 

Bajnokok Ligája, B-csoport
Manchester United 1-0 CSZKA Moszkva
Old Trafford

 

Vezette: Szymon Marciniak

 

United: De Gea - Young, Smalling, Blind, Rojo - Carrick, Schweinsteiger(Herrera 88.) - Mata(Depay 74.), Rooney, Lingard - Martial(Fellaini 66.)
Nem használt cserék: Romero, Jones, Darmian, Pereira

 

CSZKA: Akinfeev, Fernandes, Ignasevich, Berezutski, Schennikov, Dzagoev(Panchenko 85.), Wernbloom, Tosic(Golovin 75.), Natcho(Doumbia 55.), Milanov, Musa
Nem használt cserék: Chepchugov, Vasin, Nababkin

 

Gólszerzõ: Rooney 79'

 

Sárga lap: Schennikov, Wernbloom

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!