Herrera: Védekezés a siker kulcsa

Legutóbbi hat összecsapásán ötödik kapott gól nélküli mérkõzését hozta le a Manchester United a CSZKA Moszkva 1-0-s legyõzésével, amely Ander Herrera szerint fontos lehet a Vörös Ördögök sikereihez ebben a szezonban.


Herrera az utolsó percekre állhatott be a tegnap esti Bajnokok Ligája találkozón, hogy gyõzelmhez segítse csapatát, amellyel Louis van Gaal legénysége két fordulóval a csoportkör zárulta elõtt vezeti a B-jelû kvartettet.

 

Míg az utóbbi idõben a figyelem középpontjában a rúgott gólok hiánya állt, az újabb kapott gól nélkül lehozott mérkõzés azt jelenti, hogy a Vörös Ördögök nem kaptak gólt az orosz bajnokcsapat elleni idegenben október 21-én lejátszott találkozó óta.

 

"Pozitív, hogy nem kapunk gólokat" - kezdte Herrera a ManUtd.com-nak.

 

"Tavaly láthattunk ennek eredményét a Chelsea esetében; nem gondolom, hogy túl sok gólt szereztek volna, de nem is kaptak. Ez fontos, ha egy csapatnak nagy tervei vannak egy szezonban, nem adhatsz ugyanis túl sok lehetõséget az ellenfeleidnek."

 

"Szerintem irányításunk alatt tartottuk a mérkõzést a Moszkva ellen. Csak egy helyzetet engedélyeztünk számukra, amely jó arány. Emellett nekünk sikerült 10-12 lehetõséget is kidolgoznunk, amely szintén jó - uralni akarjuk a mérkõzéseinket, ez pedig ma este sikerült is."

 

A mindent eldöntõ gyõztesgólt illetõen a spanyol középpályás elárulta, megkönnyebbülve látta, ahogy a labda a hálóba kerül, és dicsérte a gólszerzõ Wayne Rooneyt a gyõzelemhez való masszív hozzájárulása okán.

 

 

"Természetesen nagy megkönnyebbülés volt, de Wayne az egyik legfontosabb játékosunk. Õ a vezérünk, a kapitányunk, és boldogok vagyunk, amikor eredményes tud lenni. Amikor nem lõ gólt, akkor is harcol a csapatért, és nagyon sokat segít" - tette hozzá.

 

"Õ nagyon fontos nekünk, és szerintem õ egy nagyon erõs személyiség. Ha nem talál be, akkor is ugyanúgy harcol, ez pedig nagyon fontos nekünk. Mindig ugyanazt mondom: õ a világ egyik legjobb játékosa, az egyik legnagyobb sztár, aki nem önzõ. Számunkra nagyon fontos, hogy jól érezze magát. Ha eredményes, akkor az természetesen mindenkinek jobb, de ha nem tud az lenni, akkor se áll le, és harcol tovább."

 

"Csak azt tudom mondani, amit én látok, az pedig az, hogy õ mindent belead. Mindennap ugyanazt mondjuk: nagyon sokat tesz a klubért és a csapatért. Természetesen õ a világ egyik legjobbja, hihetetlen karrierívet járt már be. Ahogyan harcol, edz, és megosztja véleményét a játékostársaival, hihetetlen. Talán mások csak az alapján ítélik meg, amit a pályán látnak tõle, de õ nagyon fontos láncszem azon kívül is."

 

Herrera kedves szavakkal illette a csapat szurkolótáborát is a tegnap esti mérkõzés után.

 

"Mindennap kinyilvánítják támogatásukat irányomba, amiért nagyon hálás vagyok. Erõt adnak ahhoz, hogy továbbra is harcoljak és amennyire csak lehet, jól játszak. Szeretnék mindent megtenni ezért a klubért."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!