Manchester United 0-0 Rangers

Unalmas mérkõzésen gól nélküli döntetlen a nyitányon. Valencia valószínûleg hónapokra kidõlt!


Mai napon végre a nemzetközi porondon is bemutatkozott a Vörös Ördögök csapata. A United az Álmok színházában fogadta a skót Rangers csapatát, mely mérkõzés nem titkolt esélyesének a hazai csapat számított.


Ferdinand felépült sérülésébõl, így várható volt, hogy a kezdõcsapatba kerül, ami meg is történt.

 

A manchesteri csapat a Kuszczak, Brown, Smalling, Ferdinand, Fabio, Valencia, Fletcher, Gibson, Park, Hernandez, Rooney kezdõvel lépett pályára.

A skótok a McGregor, Broadfoot, Weir, Bougherra, Papac, Whittaker, Davis, McCulloch, Edu, Naismith, Miller csapattal álltak fel a kezdõ sípszóhoz.

 



Ahogy elkezdõdött a mérkõzés, a United azonnal magához vette a kezdeményezést. Az elsõ tíz percben szinte a felezõvonalat sem lépte át a vendég csapat, bár a United fõlénye is csupán a labdabirtoklás terén mutatkozott meg. Ezen idõszak végén Wes Brown szabálytalankodott a United saját térfelén, amiért szabadrúgáshoz jutott a Rangers. Steven Davis ívelte be a hazai tizenhatoson belülre a labdát, de Weir kapura tartó lövését Kuszczak könnyedén hárította.

A 12. percig kellett várni, hogy a United eljusson az ellenfél kapuja közelébe. Fabio futott fel a bal szélen, pontosan adta be a labdát, amit Hernandez próbált kapura fejelni, de a nagy ívben hulló labda fél méterrel a kapu jobb felsõ sarka mellett hagyta el a játékteret.

 Egy percre rá Valencia buktatásáért kapott szabadrúgást a hazai csapat jobb szélrõl a 11-es ponttal egy magasságban. A labda mögött Darren Fletcher állt, jól ívelte azt be, Smallingnak sikerült is fejelnie, de egy védõben elakadt a labda, majd a kapu elõtti kavarodás közben néhány United játékos 11-est reklamált kezezés miatt, ám a bíró nem fújt a sípjába és a vendégek felszabadítottak.

Az elsõ negyed órában a United játékosai alig engedték ki térfelérõl a skótokat, de igazán veszélyes gólhelyzetet nem tudtak kialakítani.

 A 21. percben viszont könnyedén megszerezhette volna a vezetést a Manchester. Valencia indította remekül Chicharitot még saját térfélrõl, aki egybõl Rooneyhoz passzolt, így két támadó volt 1 védõre. A fiatal mexikói a 11-es pont felé mozgott, míg Rooney kicsit kisodródva próbálta visszatenni a labdát a csatártárshoz, de az addigra visszafutó másik védõben elakadt a labda. Javier közelében védõ nem volt, kapuval szemben állt, ha eljut hozzá a labda, hatalmas lehetõség lehetett volna belõle.
 

Ekkor a Rangers labdarúgói kezdték átvészelni a kezdeti nyomást és egyre többet birtokolták a labdát, bár az ellenfél kapujára semmilyen veszélyt nem jelentettek.

Egészen a 34. percig kellett várni a következõ olyan helyzetre, amibõl nagyobb szerencsével akár gól is születhetett volna. Fletcher passzolt Gibsonhoz, aki a kapuval szemben, 25 méterrõl elvállata a lövést, de a labda centikkel a bal alsó sarok mellett suhant ki a pályáról.

Ezután szinte semmi érdemleges nem történt szünetig, enyhe United mezõnyfölény volt tapaszalható, de egyik csapat sem volt igazán veszélyes a kapukra.

A szünetben egyik menedzser sem kívánt cserélni, így változtatások nélkül folytatták a csapatok a második félidõben, amely elején ismét próbálta a hazai csapat beszorítani ellenfelét saját tizenhatosához.

A 47. percben ismét Gibson célozhatta meg a skótok kapuját. Egy Rangers védõ által kifejelt labdát indíthatott kapásból a kapu felé, de ez a lövése is célt tévesztett.

A Rangers továbbra sem jelentett szemernyi veszélyt sem a hazai kapura, az 57. percben egy Naismith lövést kellett Kuszczaknak fognia, ami semmi nehézséget nem okozott a lengyel portásnak.

Ezután jött a mérkõzés legmegrázóbb jelenete. Valencia próbált elfutni a szélen, Broadfoot csúszott be neki, a manchesteri szélsõ fájdalmas arccal maradt a földön és mutatott a bokájára. Elsõ pillantásra nem tûnt az eset durva belépõnek, de az ecuadori válogatottat percekig ápolták, míg sikerült hordágyra tenni oxigén maszkkal az arcán. Nincs még megerõsített hír az állapotáról, de valószínûleg súlyos boka sérülést szenvedett, információk szerint törésrõl lehet szó. Amint biztosat tudunk meg, mindenképp közölni fogjuk. Giggs jött be Valencia helyére, akit azonnal kórházba szállítottak.

 



A mérkõzés ezen szakaszában leginkább a pálya középsõ harmadában folyt a játék, a hazaiak próbálták feltörni a vendégek védelmét, de nem sikerült mögéjük kerülni.

A 75. percben Sir Alex kihasználta maradék két cseréjét. Owen és Evans lépett pályára Park és Fabio helyett, de a cseréktõl sem pörögtek fel a Vörös Ördögök.
A mérkõzés utólsó perceiben sem sikerült kialakítani igazán komoly helyzetet. Egy veszélytelen Rooney emelésen és egy újabb Gibson löketen kívül alig volt olyan esemély, ami említést érdemelne. 

Ami meglepõ volt, a 86. percben végezhette el a United a mérkõzés elsõ szögletét. Ez is mutatja, mennyire nem forogtak veszélyben a kapuk.

A hat perces hosszabbítás utolsó percében Giggs próbált betörni a vendég 16-oson belülre ahol elcsúszott a védõjével együtt, aki nem egyszer kézzel ért a labdába. Természetesen ezt a hazai játékosok - fõleg Giggs - jelezték a játékvezetõnek, aki nem fújt semmit sõt, még a walesi klasszis kapott sárga lapot.


Egy nagyon várt mérkõzésen, egy nagyon nem várt, kapura veszélytelen játékkal rukkolt elõ a Manchester United.

 

 

Manchester United 0-0 Rangers

Old Trafford, 74408 nézõ

 

Manchester United: Kuszczak, Brown, Smalling, Ferdinand, Fabio(Evans 75.), Valencia (Giggs 61.), Fletcher, Gibson, Park (Owen 75.), Hernandez, Rooney

 

Rangers: McGregor, Broadfoot, Weir, Bougherra, Papac, Whittaker, Davis, McCulloch, Edu, Naismith, Miller(Lafferty 81.)

 



A "C" csoport másik márkõzésén : Bursaspor - Valencia 0-4


Így a csoport állása az elsõ forduló után : Valencia 3 pont, Manchester United 1 pont, Rangers 1 pont, Bursaspor 0 pont

Következõ mérkõzés : 2010. szeptember 29. 20:45 Valencia - Manchester United
 


ManUtdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!