Smalling büszke a védelmi rekordra

Chris Smalling elmondása szerint büszke a Manchester United ebben a szezonban nyújtott védelmi teljesítményére, különösen arra, hogy a Vörös Ördögök most már sorozatban ötödik mérkõzésüket hozták le kapott gól nélkül.


Louis van Gaal legénysége tétmérkõzésen immáron 555 perce nem kapott gólt, utoljára 2015. október 21-én, a CSZKA Moszkva elleni idegenbeli Bajnokok Ligája mérkõzésen Seydou Doumbia tudott eredményes lenni ellenük büntetõbõl.

 

Smalling kétség kívül a Vörös Ördögök egyik legjobb teljesítményt nyújtó játékosa az idén, nem véletlenül választották például a klub hivatalos honlapjának olvasói október hónap legjobbjának.

 

Az angol válogatott játékos teljesítménye nem kerülte el csapattársai figyelmét se, Wayne Rooney például a világ három legjobb védõje közé sorolta jelenleg, amely igencsak nagy elismerés a csapatkapitány részérõl.

 

Egy, a MUTV-nek adott interjúban Smalling elmondta, elégedett mind saját, mind pedig az egész védelem eddigi produkciójával ebben a szezonban, különösen úgy, hogy menedzserüknek gyakran kellett változtatni a hátsó alakzat összetételén sérülés, vagy eltiltás miatt.

 

 

"Az elmúlt év során nagyon jó mérlegünk volt ebben a tekintetben, az elõzõ hónapban pedig rengeteg mérkõzést hoztunk le kapott gól nélkül, amely a védelmünknek nagyon nagy elégedettségre ad okot" - kezdte Chris.

 

"Még akkor is képesek voltunk erre, amikor néhány változtatás volt a védelem összetételében, ugyanis olyankor is összetartottunk."

 

"Mindenki tudja a feladatát, úgyhogy nagyszerû egy ilyen jó hátsó alakzat tagjának lenni, különösen tudva azt, hogy a másik kapu elõtt is lehetõségünk van gólt szerezni, ha szoros lenne az állás."

 

Smalling sietett rámutatni, a csapat minden tagja hozzájárul ahhoz, hogy a csapat minél biztosabb lábakon álljon az ellenfelek támadásaival szemben.

 

"Szerintem rengeteg menedzser vallja azt, hogy a védekezés a csatároknál kezdõdik, mi pedig védõként tudjuk, hogy nagy segítségünkre van, ha a két csatár már a labdakihozatalkor nyomást gyakorol" - tette hozzá.

 

"Ha képesek erre, nagyban megkönnyítik a dolgunkat. Mindenki tudja, ha az egész csapat nem dolgozik együtt, az nagyon megnehezíti a védõk dolgát, úgyhogy mindenki kiveszi a részét."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!