Rekordbevétel a BL-visszatérés után

A Manchester Unitednél máris érzékelik a Bajnokok Ligájába való visszatérés áldásos hatásait, miután üzleti elsõ negyedévében rekordbevételt regisztrálhattak.


A klub adidas-szal kötött mezgyártói szerzõdése is hozzájárult ahhoz a magabiztos vélekedéshez az idén nyáron kezdõdött új üzleti évet megelõzõen, hogy a klub bevételei 12 hónapon belül elérhetik az 500-510 millió fontos szintet.

 

Ennek megfelelõen az elsõ negyedévben a klub 123.6 millió fontos rekordbevételt hozott nyilvánosságra, amely 39.3 százalékkal magasabb összeg, mint az elõzõ év ugyanilyen idõszakában közölt.

 

"Az idei, rekord elsõ üzleti negyedévünk bevételei, illetve adózás elõtti eredménye mutatja a klub üzleti erõsségét, és annak folyamatos növekedését" - mondta a klub ügyvezetõ-igazgatója, Ed Woodward.

 

"Elégedettek vagyunk a mezgyártónkkal megkötött megállapodás korai szakaszában elért fejlõdéssel is."

 

"Az üzleti negyedév során léptünk egyezségre a HCL-lel, hogy legyenek Digitális Átalakulási partnereink, amely segít majd bennünket, hogy innovatív módon tarthassuk a kapcsolatot szurkolóinkkal a világ minden részén, és ezzel megerõsíthessük és növelhessük kereskedelmi bevételeinket." 

 

 

A közvetítésekbõl származó bevételek 10.8 millió fontról 27.6 millió fontra emelkedtek, nagyban köszönhetõen, hogy a David Moyes ténykedésének köszönhetõen európai klubfutball nélkül töltött szezont követõen a klub visszatérhetett a Bajnokok Ligájába.

 

Ezáltal a meccsnapi bevételek is növekedtek, 9.7 millió fontról 24.8 millió fontra.

 

Az ajándéktárgy, és egyéb klublincenses termékek értékesítésébõl származó bevételek 185.9 százalékos növekedéssel 22.3 millióra nõttek, az adidasszal megkezdett szponzori szerzõdésnek köszönhetõen.


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!