Pallister: Smalling olyan, mint Bruce

Gary Pallister, a Manchester United egykori kiváló középsõ védõje sok hasonlóságot lát a nagyszerû formában játszó Chris Smalling és régi védõtársa, Steve Bruce között.


Pallister - aki sarkalatos pontja volt a United elsõ Premier League-et megnyerõ csapatának 1992-93-ban - élvezettel nézi, ahogy Smalling az ország egyik legjobb hátvédjévé fejlõdött az elmúlt 18 hónapban. Ahogy Chris, úgy Pallister is alsó osztályból került az Old Traffordra, de szerinte itt meg is áll a közöttük lévõ hasonlóságok sora, hiszen Smalling játékstílusa inkább hasonlít Bruce és Nemanja Vidic stílusára.

 

"Sokkal inkább Brucey-hoz és Nemanjához hasonlítanám Chris-t" - mondta Gary a United Review-nek. "Imádja a meccsek védekezõ részét, legyen agresszív, kemény, szereljen, fejelje el a labdákat, domináljon a tizenhatoson belül - minden, ami Brucey-ban megvolt, bennem pedig nem. Ez az, amit Chris is tesz."

 

A Unitednél október hónap legjobbjának megválasztott Smalling mindenhol dicséreteket kapott a szezonban, Wayne Rooney a világ egyik legjobb belsõ védõjének nevezte csapattársát.

 

 

"Õ egy komplett védõ" - folytatta a Vörös Ördögök egykori kiválósága. "Sokkal magabiztosabb, élvezte azt, hogy remekül ment a szekér, és élvezte azt a felelõsséget, amit a menedzser rá rakott azzal, hogy olykor kapitánnyá tette õt."

 

"Azt hiszem, ez elsõsorban annak tulajdonítható, hogy elkerülték a sérülések; rengeteg mérkõzést játszott azon a poszton, amit leginkább preferál és azt a Chris Smallingot látjuk, akit akkor láttunk, mikor megérkezett a klubhoz. Kell nekünk ez a fajta szilárdság, õ pedig ezt megadja nekünk."

 

"Ha a Premier League idei szezonjának eddigi legjobbjait keresed minden egyes pozícióban, úgy gondolom, Chris mindenben megfelel. Példás teljesítményekkel rukkolt elõ."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!