Rooney pihen a spanyolok ellen

Roy Hodgson, az angol válogatott szövetségi kapitánya megerõsítette, Wayne Rooney nem lesz ott pénteken a spanyolok elleni kezdõcsapatban, ám kedden, a franciák ellen már pályán lehet.


A 'háromoroszlánosok' egyedüli csapatként 100 százalékosan jutottak ki a jövõ évi Európa-bajnokságra, miután az E-csoportban 10 találkozó alatt 10 gyõzelmet arattak. Szép teljesítmény volt ez, de a csapat valós erejét ez a két barátságos mérkõzés - két komoly ellenfél ellen - jobban felméri majd.

 

Rooney a közelmúltban Anglia legeredményesebb játékosává vált, megelõzve a United legendáját, Sir Bobby Charltont. A Vörös Ördögök támadója szeretné növelni góljainak számát, ám egy mai sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány elárulta, azt tervezi, hogy Spanyolország ellen pihentetni fogja a CSK-t.

 

"Jó lenne, ha a lehetõ legtöbb játékost kímélni tudjuk" - kezdte Hodgson. "Elõre ott van Wayne és Jamie Vardy, de Harry Kane és Ross Barkley is számításba jöhet."

 

"Ezt a két találkozót arra fogjuk felhasználni, hogy más-más összetételû csapat legyen a pályán. Wayne nem kezd holnap azon egyszerû oknál fogva, mert a négy, csatárként bevethetõ játékost kombinálni fogjuk. Wayne a franciák ellen szerepelhet."

 

A sajtótájékoztatón maga Rooney is részt vett és elmondta, csalódott a döntés miatt, de elfogadja azt: "Játékosként focizni akarsz, de olykor távolabbra is tekinteni kell, hiszen közeledik az EB" - mondta a 30 éves támadó. "Erre a két mérkõzésre kell most figyelnünk. Nagyobb felmérõk lesznek ezek, mint amik a selejtezõkön vártak ránk."

 

 

"Tudjuk, hogy egy jó keretünk van, ami fiatal keret is, tele fejlõdési lehetõséggel. A menedzser és én is látom, hogy fejlõdnünk kell, ha versenyben akarunk lenni a tornán. Ez az, amit az edzéseken és a közelgõ meccseken próbálunk. Magasabb szintre akarunk lépni, hogy esélyünk legyen a torna megnyerésére."

 

Rooney nem, de Phil Jones pályán lehet a regnáló Európa-bajnok ellen. A védõ nagyon várja már a lehetõséget: "Amikor kiderült, kik ellen játszunk ezeken a barátságos mérkõzéseken, egybõl azt gondoltuk, ezek azok a meccsek, amiken játszani akarsz - a legjobbak ellen. Egy olyan utat járunk, amivel felépítjük magunkat az Európa-bajnokságra, minden további találkozó ezt szolgálja. Most kezdõdik ez."

 

"A spanyoloknak remek történelmük van, mint nekünk is. De meg kell bizonyosodnunk arról, hogyan is tudjuk legyõzni õket. Ne felejtsük el, milyen jó sorozatunk van és milyen jól tettük a dolgunkat. Legutóbb Uruguay ellen szenvedtünk vereséget [még a 2014-es világbajnokságon]."

 

"Két kemény erõpróba vár ránk Spanyolország és Franciaország ellen. Jó csapatunk van, remélhetõleg sikerül megnyernünk a meccseket. Meg akarjuk tartani jó formánkat, ez kulcsfontosságú, különösen mert nagy torna közeleg. Készen kell állnunk rá, meg fogjuk látni, hol tartunk most."

 

Chris Smalling és Michael Carrick is abban bízik, hogy pályán lehet pénteken Alicantéban, a Jose Rico Perez Stadiumban, ahol David de Gea és Juan Mata is szerephez juthat.

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!