Blackpool 2-3 Manchester United

Két gólos hátrányról, a második félidõt végig támadva fordított a United.


Az elsõ félidõben teljesen összezavart Manchester United volt a pályán, melynek következtében a Blackpool két gólos elõnnyel ment szünetre, ám a második félidõre kapuja elé szegezte a vendéglátókat Sir Alex Ferguson csapata és hatalmas forma javulásuknak köszönhetõen megfordították a találkozót.


Csapatok:

Blackpool: Kingson - Eardley, Cathcart, Evatt, Baptiste - Grandin, Adam, Vaughan, Taylor-Fletcher, Varney - Campbell
Cserék: Rachubka, Southern, Harewood, Ormerod, Sylvestre, Phillips, Edwards

Manchester United: Van der Sar - Rafael, Smalling, Vidic, Evra - Nani, Scholes, Fletcher, Gibson, Rooney - Berbatov
Cserék: Lindegaard, Owen, Anderson, Giggs, Hernandez, Fabio, Evans

A mérkõzést a vendég csapat kezdhette, ám a játék leginkább a középpályán folyt az elsõ tíz percben.

Egészen a 8. percig kellett várni az elsõ valamire való helyzetre, ekkor Gibson passzolt Rooneynak, aki Evrát szöktette. A francia elfutott az ellenfél büntetõterületén belül majdnem az alapvonalig, megpróbált középre lõni, ám Berbatov elõl tisztázni tudtak a védõk.

Négy percre rá szinte lemásolta a Pool az elõzõ United helyzetet. A bal szélen kapott labdát Varney, miközben Smalling csúszott el saját tizenhatosán belül, ezzel teret engedve a támadónak, aki Evrához hasonlóan megpróbálta a kapu elõtt lévõ csapattársát helyzetbe hozni, ám Van der Sar kivetõdve fogta a belõtt labdát.

Az elsõ negyed óra végén aztán jött a hidegzuhany Sir Alex gárdájára. Jobb oldali szöglethez készült a Blackpool, Adam lõtte be a pontrúgást, Az egykori United nevelés, Craig Cathcart kiválóan érkezett a beívelésre és öt méterrõl kapuba fejelte a labdát, 1-0 a hazaiaknak.

 


A gól nagyon megfogta a Vörös Ördögöket, eddig sem voltak igazán pontosak, ezután meg aztán még jobban visszaesett a csapat teljesítménye.

A 19. percben Gibson lõtt kapura, de lövése szögletre pattant egy védõrõl. Helyzeteket egyáltalán nem tudtak kialakítani a vendégek, elképzelés nélkül játszottak rengeteg hibával és figyelmetlenséggel.

A 25. percben jött egy olyan dolog, amit Vidictõl nem szokhattak meg a nézõk. Egy bal oldali beívelést akart hazatenni Edwinnek a talaj felett néhány centiméterrel fejjel! Majdnem öngól lett a produkcióból, nem igazán lehetett tudni, mit is akar a szerb csapatkapitány. Talán õ volt leginkább megzavarodva az eltelt idõ alatt.

Egy percre rá Smalling adta el a labdát a saját tizenhatosán belõl, Varney beadása után Grandin lõhetett kapura, ám fölé szállt a próbálkozás.

A félidõ második felére a távoli lövések voltak jellemzõk, a United részérõl elõbb Gibson próbálkozott 20 méterrõl, amit Kingson védeni tudott, majd Berbatov is lõtt ugyanilyen távolságról, de nagyon nem talált kaput. Közben a 40. percben még egy Rafael fejes tartott a léc alá, ám nagy ívû volt a fejes, így a kapus könnyen fogta.

A hazaiaktól Vaughan ptóbálkozott 23 méterrõl, Van der Sarnak nagyot kellett védenie, hogy ne legyen újabb gól.

Azonban csak néhány másodpercig örülhetett, mert a 43. percben újabb jobb oldali szöglettel jöhetett Ian Holloway csapata. Adam rúgta be a labdát a rövid sarokhoz, Nani fejét megcsúszott a játékszer át a hosszúra éppen Campbellhez, aki megszerezte csapata második gólját. Ezzel 2-0 a hazaiaknak, a játék képét tekintve teljesen megérdemelten.

 


A félidõ végére már nem maradt más érdemleges, csupán két sárga lap Scholesnak és Gibsonnak. Így a félidõben meglepetésre a Blackpool két gólos elõnnyel vezetett a Manchester United ellen.

A szünetben Sir Alex Ferguson valószínû a vakolatot is lekiabálta az öltözõ falairól, mert a második félidõben azt a Manchestert láthattuk, amely lemosta a pályáról szombaton a Birminghamet. Egy változtatást is meghúzott a skót menedzser, Gibson helyére jött be Ryan Giggs.

Utólag látva ez a csere volt a kulcsa a United gyõzelemének. Giggs pályára lépésével sokkal gyorsabban játszott a vendég csapat, bár ehhez a többiek javulása is kellett.

Az elsõ helyzet a második játékrészben azonban a Pool elõtt adódott, Taylor-Fletcher beadása után mentett a kapu elõl óriásit Rafael.

Ezt követõen a Blackpool alig lépett át a United térfelére, Giggsék folyamatosan alakították ki helyzeteiket.

A helyzetek sora egy Giggs bal oldali elfutással indult, miután jól centerezett az üresen érkezõ Naninak, aki nem találta el a labdát nagy helyzetben, hanem csetlett-botlott, majd a földre került.

A 49. percben egy Rooney lövést blokkoltak a Pool védõk, ugyanebben a percben a jobbról középre induló Nani lõtt a bal alsó felé, ám Kingson nagyot védve szögletre mentett. A szögletet Giggs lõtte be a rövid sarokhoz, ahol Fletcher perdített, de a védõk menteni tudtak még.

Az 53. percben egy kipattanó labdát szedett össze Rafael, majd 22 méterrõl lõtt, a lövése megpattant egy védõ lábán, mellyel így a labda irányt változtatott, de a kapus így is meg tudta még fogni a játékszert.

Az elkövetkezendõ tíz percben a Blackpool próbálta megtartani a labdát, mert tudták, ha továbbra is képtelenek tartani, sok esélyük nem lesz a vendégekkel szemben.

A 64. percben aztán ismét egy nagy Kingson védést láthattak a nézõk, Scholes lõhetett 19 méterrõl kapura. Egy perccel késõbb Nani beadása szállt el Rooney feje felett ám a hosszún érkezõ Giggs mét megpróbált kapura lõni, de mellé ment lövése.

A 70. percben a nem rég Rooneyt váltó Hernandez került hatalmas helyzetbe. Scholes ívelt a mexikói csatár elé szenzációsan, Chicharito a kapusra vezette a labdát, lövése azonban Kingsonon megpattant és lelassult, majd Cathcart menteni tudott. Maradt a 2-0, pedig az eddigi legnagyobb helyzet volt ez.

Két percet kellett várni csupán és a vendégek szépítettek. Nani indult be jobbról közép felé, a kiválóan bemozduló Fletcherhez remekül továbbított, aki kicsit kisodródva belõtte a labdát a kapu elé, ahol Berbatov érkezett és közelrõl gólt szerzett, 2-1 és még volt majdnem 20 perc a találkozóból.

 


Vidicék nem álltak le, Giggs kapott a bal szélen egy labdát a 74. percben, a leshatáron kiugrásra váró Hernandez elé ívelt pontosan, aki lekezelte a bõrt és a kimozduló kapus mellett a jobb alsó sarokba gurított, 2-2! Két perc alatt két gólos hátrányt dolgozott le Sir Alex legénysége.

 


A 79. percben hosszas ápolás következett, egy csúnya összefejelés után maradt lent a földön Rafael. Nyakmerevítõt is kapott, hordágyon kellett levinni a pályáról, helyére Anderson jött be. Fej vagy nyaki sérülést szenvedhetett a fiatal brazil.

Ezért, valamint Kingson ápolása miatt késõbb kiderült, hogy a játékvezetõ 10 perc hosszabbítást állapított meg. Ám ne ugorjunk elõre annyira, csupán a 88. percig, amikor Scholes a félpályáról indította Berbatovot egy újabb szenzációs labdával, a bolgár rávezette védõjére a labdát, a tizenhatoson belül a bal lábára cselezett majd egybõl lõtt, lövése pedig a kapuban landolt, ezzel 2-3 a Unitednek!!!

 


A hosszabbításban még két nagy helyzet adódott Hernandez elõtt, mindkétszer Giggs ívelt be, mindkétszer fejelhetett a mexikói, de mindkét alkalommal hibázott.

Így maradt a 2-3, borzalmas talajon egy nagyon nehéz meccset nyert meg a manchesteri csapat, mellyel öt pontra növelte elõnyét az Ágyúsokkal szemben.

 


Blackpool 2-3 Manchester United

Bloomfield Road, 15574 nézõ

Vezette: Peter Walton


 

Blackpool: Kingson - Eardley, Cathcart, Evatt, Baptiste - Grandin, Adam, Vaughan, Taylor-Fletcher(Harewood 74.), Varney(Phillips 68.) - Campbell
Nem használt cserék: Rachubka, Southern, Ormerod, Sylvestre, Edwards

Manchester United: Van der Sar - Rafael(Anderson 80.), Smalling, Vidic, Evra - Nani, Scholes, Fletcher, Gibson(Giggs 46.), Rooney(Hernandez 66.) - Berbatov
Nem használt cserék: Lindegaard, Owen, Fabio, Evans

Gólszerzõ: Cathcart 15. Campbell 43. illetve Berbatov 72., 88., Hernandez 74.

 

Sárga lapok: Adam illetve Scholes, Gibson

A mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Dimitar Berbatov


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!