Watford 1-2 Manchester United

Egy simának induló mérkõzést, az utolsó utáni percben nyert meg a United.


A mérkõzés egy rendkívül szép gesztussal kezdõdött. A játék megkezdése elõtt eljátszották a francia himnuszt, a múlt pénteki párizsi áldozatokra emlékezve.

 

Rögtön az elsõ perc végén Mata a szélrõl adott be, és csak egy kicsin múlott, hogy a középen érkezõ Depay elérje a beadást.

 

Ötödik perc eleje a United végezhetett el egy szögletet, melybõl sajnos nem lett komolyabb helyzet.

 

Az elsõ perceket megfigyelve a labdatartásos játékstílust helyezi továbbra is elõtérbe a holland szakember. A két sérült csatár, Rooney, és Martial hiányában Depay játszik legelõl.

 

A 10. perc végeztével egyik kapu elõtt sem alakult ki gólszerzési lehetõség. Egyelõre fõként a középpályán megy a játék.

 

11. percben Herrera hajszálpontos beadása után Memphis kapáslövéssel próbálkozott, és szerezte meg a vezetést a Manchester United számára. 0-1!!

 

Továbbra is a Unitednél van többet a labda. Egy ekkor megjelent statisztika szerint 32%-68%-os arányban.

 

20. perc egy ismét ötletes támadás után a hazai védõk tisztáztak, így a vendégek második szögletükhöz jutottak. Sajnos közvetlen helyzet nem alakult ki. Viszont a Younghoz visszakerült labdát elveszítette a balbekk, így 2 támadó két védõvel indulhatott meg DeGea kapuja felé. De Ighalo tanácstalanságának köszönhetõen Schweinsteiger visszazárt, és a hazai támadó alaposan mellé lõtte a játékszert.

 

24. perc Herrera meghúzódott, és a földre került, úgy nézett ki nem tudja folytatni a játékot. A problémák tehát tovább súlyosodtak. Herrera le is ment a pályáról, és Rojo állt be a helyére.

 

27. perc, egy ígéretes szabadrúgás. Egy szép kombináció után Schneiderlin kapás lövése alig pár centivel a kapu felett hagyta el a játékteret.

 

31. percben Young harcolt ki egy szögletet. Az elvégzett sarokrúgás után Schneiderlin nem tudta bekotorni a labdát a hosszú sarokba. Csak egy picit volt gyors a labda számára.

 

34. perc, egy csúnya becsúszás Deeney-tõl, aki Rojo lábát találta el, de szerencsére nem lett belõle komolyabb sérülés.

 

39. perc egy váratlan Memphis kísérlet a szélrõl középre indulva a rövid sarok irányába tüzelt, de a megpattanó lövést Gomes kapusnak kellett szögletre hárítania.

 

A játékrész hátralevõ részében már nem történt említésre méltó esemény.

 

 

A félidõt összefoglalva a United megérdemelten vezetett. Uralta a játékot, és többet tett a vezetésért. Arról nem is beszélve, hogy a hazai csapatnak még kaput eltaláló lövése se volt.

 

A félidõben egyetlen csere történt, a hazaiaknál Jurado helyett Ake a pályán.

 

47. perc, rögtön egy komoly United helyzet, Lingard erõs lövését a hazai kapus védte.

 

48. perc a United maradt az ellenfél 16-osánál, és zsebkendõnyi területen passzolva ismét helyzetet alakítottak ki, de a hazai védõk nagyon fontos helyzetben mentettek.

 

Második félidõ labdabirtoklási adatai még az elõzõ félideit is felülmúlták: 21%-79%-ban volt a labda a vendégeknél.

 

56. perc, az elsõ hazai kaput eltaláló lövésnél egy életerõs löketet kellett védenie DeGea-nak.

 

58. perben egy hatalmas ziccert alakított ki a hazai csapat, de a kapu elõtt helyezkedõ Schneiderlin lábaiban elakadt a labda, és sikerült tisztáznia.

 

Az utóbbi néhány percet a hazai csapat igencsak megnyomta, így kiegyenlítettebb lett a játék.

 

68. percben Young próbált a szélen megindulni, de szabálytalanul állították meg, és ekkor került elõ az elsõ sárga lap a mérkõzésen.

 

69. perc, egy érdekes csere, Jones jött le, és McNair került be a helyére. Nem látszott, hogy sérülés lett volna a változtatás oka.

 

71. perc, egy kapu elõtti kavarodás után De Geának kellett ismét egy hatalmasat hárítania. Akkorát védett, hogy még maga a spanyol kapus sem hitte el, mit fogott.

 

74. percben, Young hiúsít meg egy Watford ellentámadást, és egybõl sárga lap a jutalma ezért a megmozdulásért.

 

75. perc, megint egy életerõs löketet fogott magabiztosan De Gea.

 

79. percben Van Gaal kihasználta utolsó változtatási lehetõségét, Juan Mata helyett, Pereira állt be.

 

84. perc, Lingard kapott egy hosszú elõre ívelést Blindtõl, és a fiatal angol játékosnak már csak a kapust kellett volna átemelnie, de sajnos nem sikerült neki.

 

86. percben Marcos Rojo megrúgta az egyik védõ bokáját a saját 16-osukon belül, és a bíró azonnal be is fújta a büntetõt.

 

A tizenegyest a Watford csapatkapitánya végezte el. De Gea érezte az irányt, de védeni nem tudott. 1-1!!

 

90. perc, egy United szöglet után Smalling fejelhetett tisztán, és Gomes csak ujjheggyel is, de sikerült kitornásznia a labdát az alapvonalon túlra

 

A szöglet után a védõk kifelé fejelték a labdát, de a visszaívelésre Schweinsteiger reagált legelõször, és sikerül a kapu elé kotornia a játékszert, és azt az érkezõ Deeney a saját hálójába söpörte be. 1-2!!

 

 

94. percre maradt még egy Ighalo szöglet, de szerencsére már nem lett belõle komoly helyzet.

 

Jó volt látni, hogy a késõn bekapott gól után a csapat teljesen megújult, és ment a gyõztes gólért, amely ha egy kis szerencsével is, de sikerült megszereznie a csapatnak.

 

 

 

Premier League, 13. forduló

Watford 1–2 Manchester United

Vicarage Road

 

Játékvezetõ: Robert Madley

 

Watford: Gomes, Nyom (helyére Paredes 69’), Cathcart, Britos, Anya; Capoue, Watson; Abdi, Jurado (helyére Ake 46’), Deeney, Ighalo.

Cserék: Arlauskis, Oularé, Paredes, Aké, Guedioura, Ibarbo, Diamanti.

 

 

United: De Gea; Young, Jones (helyére McNair 69’), Smalling, Blind, Schneiderlin, Schweinsteiger, Mata (helyére Pereira 79’), Herrara (helyére Rojo 25’), Lingard, Depay

Cserék: Romero, Rojo, McNair, Darmian, Goss, Pereira, Rashford.

 

Gólszerzõk: Deeney (87’), illetve Memphis (11’), Deeney (öngól) (90’)

 

Sárga lapok: Watson, illetve Young, Lingard


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!