Manchester United 0-0 PSV Eindhoven

Hazai pályán ha nyert volna a United, már továbblépett volna, így azonban még egy nagyon nehéz forduló vár a manchesteriekre.


A találkozót megelõzõen jó híreket kapott Louis van Gaal menedzser, így számíthatott Anthony Martial és Wayne Rooney játékára is, akik vissza is kerültek a kezdõcsapatba, akárcsak Matteo Darmian.

 

Jó hír volt még, hogy James Wilson már a kispadon kapott helyet, a fiatal csatár is sérült volt az utóbbi hetekben.

 

Bár jobban rajtoltak a Vörös Ördögök, mezõnyfölényük ismét nem mutatkozott meg helyzetek kialakításában, mint ahogyan azt már "megszokhattuk".

 

Az elsõ 15 perc alatt 1-1 lövést jegyezhettünk fel Memphis Depay-tól és Bastian Schweinsteiger, ezen kívül Zoet kapusnak nem sokszor emelkedett meg a pulzusa.

 

Húsz perc telt, mikor egy szép támadás végén Darmian remekül tekert a kapu elé, labdájáról azonban ha centikkel is, de lemaradt Rooney.

 

Az eddigi mezõnyfölényére még rátett egy lapáttal a hazai csapat, egyre jobban beszorították ellenfelüket, a PSV játékosai pedig leginkább a kontrákban bizakodhattak. Sikerült is egy ellentámadást vezetniük a hollandoknak, Hendrix tekerését azonban David de Gea a fotósoknak pózolva fogta.

 

A 35. perc környékén kiszabadult a szorításból az eindhoveni gárda, két szögletet is sikerült rúgnia, de komoly gólhelyzet nem alakult ki. 

 

Alig több, mint öt perc volt hátra, mikor Jesse Lingard és Depay nagyszerû passzolgatása után Lingard lõtt, próbálkozása épp Martial elé pattant, aki azonnal tüzelt, Zoet nagyot hárított.

 

 

A szünet elõtt még Lingard és Martial is próbálkozott, azonban egyikük sem talált a kapuba, így gólnélküli döntetlennel vonultak a csapatok az öltözõkbe.

 

Fordulás után jól kezdtek a hazaiak, Daley Blind szöglete után Morgan Schneiderlin fejelt, de a labda centikkel elsuhant a léc fölött. Pillanatokkal késõbb MArtial beadását Lingard csúsztatta meg, de nem talált kaput, majd Depay tüzelt 20 méterrõl, ám Zoet védett.

 

Ez a jó kezdés azonban nem tartott sokáig, mert a vendégek továbbra is szervezetten védekeztek, amellett pedig egyre ígéretesebben játszottak elõre is.

 

Van Gaal cserére szánta el magát, Marouane Fellaini és Ashley Young is lehetõséget kaptak, ám a változtatások semmit nem segítettek. Sõt, ami a 60. perctõl következett, azt nyugodtan lehetett botránynak nevezni. 

 

Ugyanis ahogyan a védekezõ játékosok (Smalling, Blind, schneiderlin) kézmozdulatai is jelezték, elöl alig mozogtak a támadók, így a hazai támadásépítések szinte a 4-es metró építésének ütemével volt megegyezõ.

 

Ráadásul Van Gaal húzott egy "remeket", Fellainit felküldte, míg Rooney-t visszatette a középpályára, így szerencsétlen Schneiderlin folyamatosan kettõ vagy három ellenféllel találta szemben magát.

 

A második játékrészben ha a hollandok egy kicsit felpörögtek volna, könnyedén megnyerhették volna a találkozót, mert amit a United produkált - fõleg az utolsó 30 percben - az kritikán aluli volt. Van Gaal filozófiája ellen elég könnyen megtalálta az ellenszert Cocu.

 

Ezzel a döntetlennel még semmi nem dõlt el, azonban a csoportkör utolsó fordulójában talán a PSV-nek könnyebb a dolga, mert otthon fogadja a CSZKA-t, míg a United Wolfsburgba látogat. Ha ott nem nyer és az Eindhoven gyõz, a manchesteriek kiesnek az Európa Ligába.

 


Bajnokok Ligája, B-csoport
Manchester United 0-0 PSV Eindhoven
Old Trafford

 

Vezette: Pavel Kralovec

 

United: De Gea - Darmian(Mata 85.), Smalling, Rojo, Blind - Schweinsteiger(Fellaini 58.), Schneiderlin - Lingard, Rooney, Memphis(Young 58.) - Martial
Nem használt cserék: Romero, McNair, Pereira, Wilson

 

PSV: Zoet - Arias, Bruma, Moreno, Brenet - Propper, Hendrix(Isimat 60.), Guardado, Narsingh(Pereiro 18.) - De Jong, Locadia
Nem használt cserék: Pasveer, Pereiro, Schaars, Maher, Poulsen. Bergwijn

 

Gólszerzõ:

 

Sárga lap: De Jong, Arias illetve Lingard

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!