Carrick vegyes érzései

Michael Carrick örül, hogy elõbb térhetett vissza, mint azt elõzetesen gondolta - azonban csalódott, hogy mindezt nem gyõztes mérkõzésen tehette meg.


A 34 éves középpályás tizenegyedik alkalommal léphetett pályára kezdõként a szezonban a Leicester City elleni 1-1-es döntetlen során, azt követõen, hogy a Watford, illetve a PSV elleni mérkõzéseket sérülés miatt kénytelen volt kihagyni.

 

A szombat esti találkozó után Carrick elárulta, félt tõle, hogy hosszabb kihagyás vár rá, amikor az angol válogatott három héttel ezelõtti, Alicanteban rendezett Spanyolország elleni barátságos mérkõzésén hordágyon kellett levinni a pályáról bokasérülése következtében.

 

"Abban a pillanatban azt hittem, hogy súlyosabb a probléma, de a vizsgálatok kimutatták, hogy nem történt olyan nagy sérülés" - kezdte Carrick a MUTV-nek.

 

"Amint a duzzanat leapadt, újra edzésbe állhattam. Most már jól vagyok."

 

Carrick végigjátszotta a Rókák elleni bajnokit Bastian Schweinsteiger társaságában, és az angol játékos osztja az egyetlen manchesteri gól szerzõjének frusztrációját azt illetõen, hogy az 1-1-es félidõt követõen nem tudtak magasabb sebességi fokozatba kapcsolni a gyõzelem megszerzéséért.

 

"Úgy éreztük, hogy sokkal jobbak leszünk a második félidõben, nyomás alá helyezzük majd az ellenfelet, és a gyõzelemért játszunk majd, ahogyan mindig is szoktunk" - tette hozzá.

 

"Azt gondoltuk, ha folytatjuk a játékunkat, akkor a gyõztesgól is jönni fog, de soha nem sikerült igazán tiszta helyzetbe kerülnünk, csak néhány pillanatunk, és pár pontrúgásunk akadt."

 

"Hogy gólhátrányból vissza tudtunk jönni a mérkõzésbe, különösen a Leicester formáját tekintve, olyan dolog lehet, amibõl pozitívumot meríthetünk. De igazából csalódottak vagyunk az eredmény miatt, mivel gyõzni mentünk Leicesterbe."

 

 

Míg a Carrick-Schweinsteiger páros megszokott pajzsként mûködött a csapat védelme elõtt, a felállás többi része már nem, ugyanis Louis van Gaal három középhátvéddel, Darmian és Young személyében pedig két szárnyvédõvel volt kénytelen felállni. Juan Mata pedig középrõl segítette a Martial-Rooney csatárpárost.

 

"Azt gondoltam, hogy ez jól mûködött, és irányítottuk a mérkõzést" - válaszolta Carrick, amikor a 3-4-1-2-es rendszerrõl kérdezték.

 

"Volt néhány kontrájuk, amiknél igyekeztünk minél gyorsabban visszazárni, mert ezek mindig veszélyesek, és ezeket kezelni kell. A góljuktól eltekintve azt gondolom, hogy ezt kézben tartottuk."

 

"Csak a gyõztesgólt kellett volna valahogy megtalálnunk, de erre nem voltunk képesek. Nem vagyunk elégedettek a két idegenbeli bajnokinkból megszerzett négy ponttal. A múlt heti gyõzelmünktõl eltekintve ide is gyõzni érkeztünk."

 

"A mérkõzés menetét látva éreztük, hogy ez ki fog csúszni a kezeink közül. Nem szabad lebecsülnünk ezt az egy pontot, mert itt nem könnyû játszani, de úgy érezzük, hogy három ponttal kellett volna távoznunk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!