Rooney és Rojo kihagyja a WHU elleni meccset

Louis van Gaal a MUTV-nek nyilatkozta, hogy Wayne Rooney és Marcos Rojo sérülés miatt kénytelenek kihagyni a Manchester United következõ PL-mérkõzését a West Ham United ellen.


Rooney-nak kiújult a boka sérülése a Leicester City elleni, 1-1-es döntetlennel végzõdõ mérkõzésen, így a 'Kalapácsosok' ellen sajnos biztosan nem léphet pályára szombaton. Ez azt is jelenti, hogy a kapitánynak még várnia kell a lenyûgözõ 500. pályára lépése elõtt a Manchester United mezében. Ezt a csodás mérföldkövet eddig csupán kilenc másik játékos érte el.

 

Van Gaal azt is megerõsítette, hogy Marcos Rojo válla a szerdai edzésen kificamodott, tehát õ sem lesz bevethetõ a szombati meccsen, sõt a sérülésének idõtartama sem meghatározható egyelõre. Az argentin tavaly is elszenvedte ugyanezt a fajta sérülést az Etihad Stadionban, a City elleni meccsen, s akkor négy hétig hiányzott a csapatból.

 

 

Az Aon Training Complex-ben adott meccs elõtti interjún a MUTV-nek nyilatkozott a mester: "Rojo megsérült. Megint a válla, amivel tavaly is probléma volt. Nagyon szerencsétlen helyzetben vagyunk, ugyanis Luke Shaw helyettese sérült meg. Nagy a probléma."

 

"Szintén probléma, hogy Wayne Rooney is sérült és az õ sérülése sokkal súlyosabb, szóval õ sem játszhat. Ennyi, azt hiszem. Ami jó hír, Jesse Lingard visszatérhet. Phil Jones pedig még mindig sérült, tehát hat sérültünk van jelenleg."

 

 

Rooney sérülésérõl kérdezték Louis van Gaalt: "Ez egy kellemetlen sérülés. Sajnos egyre rosszabb lesz, de hagynunk kell, hogy edzhessen, hogy a problémás boka egyre erõsebb legyen. Ez ennél a sérülésnél fontos. Nem tudom, hogy mennyit kell kihagynia, mennyi ideig tart majd a rehabilitáció, majd az orvos megmondja, de annyi idõt kap, amennyire szüksége van."

 

A mester késõbb azt is mondta, hogy a kapitány sajnos a létfontosságú keddi Bajnokok Ligája mérkõzésrõl is hiányozni fog a Wolfsburg ellen.  

 

Van Gaal azt is megerõsítette, hogy Ander Herrera még mindig sérült, õ sem lép pályára a West Ham ellen. Antonio Valencia pedig folytatja a felépülését a lábmûtéte után.

 

 

Rojo és Shaw sérülését tekintve azt is kérdezték a mestertõl, hogy ennek tudatában három középhátvéddel lép-e pályára, mint ahogy a Leicester City ellen tette a múlt héten: "Ez majd az ellenfél felállásán is múlik, illetve a játékosaimtól is függ. Meglátjuk."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!