Manchester United 0-0 West Ham United

Lakner Péter fõszerkesztõ és a vele utazó Fanatikusok sajnos nem láthattak gólt ma az Old Traffordon. Egy közepes iramú és színvonalú mérkõzésen gól nélküli döntetlen született.


Nagy lendülettel kezdett a hazai csapat, Lingard már az elsõ percben kapura tört a védõk között, de kissé röviden ugratta ki Martialt, akihez nem jutott el a labda.

 

A 2. percben Paddy McNair elõtt adódott egy lehetõség, de a 16-oson kívülrõl a lelátóra bombázta a labdát. Az 5. percben Fellaini indult el öles léptekkel a felezõvonaltól, majd egy szólót követõen laposan, de gyengén lõtt a kapu mellé. 2 oldalán Martial és Lingard is várták a labdát, a belga óriásnak passzolnia kellett volna.

 

Tovább rohamozott a hazai csapat, a 7. percben Darmian beadása szállt át a pályán, odalett egy ígéretes támadás. Nem sokkal késõbb McNair beadását Fellaini fejelte kapura, egy védõ hátáról azonban fölé pattant a labda, a játékvezetõ viszont kirúgást ítélt.

 

Az elsõ vendég helyzetre a 12. percig kellett várni, Blind adta el félpályánál a labdát, Victor Mosest pedig tökéletes ütemben ugratták ki, 1 az 1 ellen vezethette De Gea-ra a labdát, a spanyol hálóõr azonban újra bizonyította, hogy világklasszis és - az ekkor már fejét fogó Blind szeme láttára - lábbal hárított.

 

14 perc elteltével Schneiderlin lopott el egy labdát, kiugratta Martialt, aki azonban nem tudta megverni az utolsó védõt, kisodródott.

 

A 16. percben ismét Martial elõtt adódott lehetõség, Fellaini fejelt le egy beadást, amelyet a születésnapos francia mellre vett, majd félollózó mozdulattal tett kapura. A kapus vélhetõen verve lett volna, de egy bevetõdõ védõrõl szögletre pattant a labda.

 

Ezután a WHU pillanatai következtek, elõször a 22. percben Creswell beadása pördült ki DDG kezébõl, a felpattanó labdával pedig Smalling fejberúgta Zaratét, akirõl a kapufára vágódott a labda 3 méterrõl. 1 perccel késõbb szögletet rúghatott a a West Ham, a labda pedig ismét ugyan azon a kapufán csattant, kétszer volt most nagy szerencséje egymás után a Vörös Ördögöknek.

 

A félidõ közepétõl kissé leült a meccs, a 37. percben Moses sérült meg Schweinsteigerrel való összecsapása után, így legveszélyesebb támadójukat elvesztették a kalapácsosok.

 

A 38. percben Adrian kapus kalandozott a 16-oson kívül, amelybõl helyzete adódhatott volna a Unitednek, de szögletre tudtak tisztázni Lingard elõl. A szögletet követõ kavarodásban pedig Fellaini tûnt el gyanús körülmények között a büntetõterületen belül, de Clattenburg továbbot intett.

 

A 40. percben Schweinsteiger és Reid akaszkodtak össze egy szabadrúgást megelõzõen, a német odakönyökölt egyet a védõnek, ez akár piros lap is lehetett volna. Clattenburg azonban a róka fogta csuka esetét nem értékelte súlyosnak, kézfogással békítette ki a feleket.

 

Az eddig remekül játszó Schneiderlin a 43. percben kiszállni kényszerül, Carrick érkezik a helyére.

 

 

A félidõt követõen LvG borzolta meg kissé a kedélyeket egy újabb (számomra . a szerk.) érthetetlen cserével, McNair helyére az elmúlt idõszakban nem sok tétmeccsen pályára lépõ Varela állt.

 

A második félidõt ott folytatták a csapatok, ahol abbahagyták, mindkét fél elõtt akadtak kisebb lehetõségek, de mindkét csapat játékosai gyengén oldották meg az elõttük kínálkozó lövõhelyzeteket.

 

Az 57. percben Carroll nagyszerûen tálalt Zarate elé, aki a beragadó védõknek köszönhetõen nem volt lesen, azonban a támadó keresztbe elrúgta a kapu elõtt az ötös sarkáról a labdát. David De Gea arcán ezúttal sem a boldogság látszódott a közeli kamerafelvételek alapján.

 

A 60. percben Martial indult meg, egy szólót követõen Lingardnak passzolt, majd kapta vissza a kényszerítõt és tálalt a középen kaputól alig néhány méterre érkezõ Fellaini elé laposan a labdát ééééés.. na ez hogy maradt ki? Az elsõ pillantásra ordítónak tûnõ ziccer visszajátszásánál azonban látszott, hogy Fellaini egy gondolattal maga mögé kapta a labdát, így bal lábbal kellett visszanyúlnia és lõni, emiatt azonban nem sikerült helyeznie és az elõtte álló Adrian kapusba rúgta a labdát.

 

A 62. percben egy ígéretes kontratámadás után Martialt rántották le, Song megúszta a sárgát.

 

A 66. percben egy kombinatív összjáték után Mata vágta jobb lábbal a kapu mellé a labdát, ebben a helyzetben talán több is volt, többet ki lehetett volna hozni belõle.

 

A 71. percben Martial tört rá a védõkre, azonban túl sok (felesleges) cselt próbált megcsinálni, elválasztották a labdától, a játékszer azonban Schweinsteiger elé pattant, aki 15 méterrõl fölé vágta.

 

A 80. percben újabb nagy helyzet a United elõtt, Depay ment el a védõk között, majd Fellainivel kényszerítõzött, a belga sarokkal tette vissza Depay elé a labdát, aki még egy védõt megverve az alapvonalról nagyszerûen tálalt Martial elé, a francia azonban egy hajszállal a bal kapufa mellé helyezte a labdát.

 

A 82. percben Lingard vágott mellé egy lepattanó labdát a 16-oson belülrõl, majd a hosszabbítás utolsó perceiben Smalling elõtt adódhatott volna lehetõség egy szögletet követõen, azonban a kavarodásban mégsem tudott lövõhelyzetbe kerülni.

 

A mérkõzésen talán a West Ham járt a két kapufa és két 1 az 1 elleni ziccerrel (Moses és Zarate) közelebb a gólszerzéshez, azonban a Vörös Ördögök elõtt is akadt néhány nagyobb lehetõség, azonban ma - ahogy mondani szokták - "semmi nem akart összejönni".

 

 

Premier League, 15. forduló

Manchester United 0-0 West Ham United

Old Trafford, 75 350 nézõ

 

Játékvezetõ: Mark Clattenburg

 

 

United: De Gea, McNair (Varela 45'), Smalling, Blind, Darmian, Schweinsteiger (Depay 73'), Schneiderlin (Carrick 44'), Mata, Fellaini, Lingard, Martial

 

Cserék: Romero, Carrick, Young, Depay, Varela, Brothwick-Jackson, Pereira

 

West Ham: Adrian, Tomkins, Reid, Ogbonna, Cresswell, Song (Obiang 78'), Moses (Antonio 37'), Noble, Kouyaté, Zarate (Jenkinson 88'), Carroll

 

Cserék: Randolp, Jenkinson, Obiang, Collins, Jelavic, Antonio, Oxford

 

 

Gólszerzõk: -

 

Sárga lap: Carrick 85'


Manutdfanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!