VfL Wolfsburg 3-2 Manchester United

A United az Európa Ligában folytatja, miután kikapott Wolfsburgban. A kiesés mellett még a két friss sérülés is fájó.


Louis van Gaal nem lépte meg a háromvédõs felállást, hanem maradt a négy hátsó embernél, melyek között helyet kapott Guillermo Varela is, míg a védelem elõtt a Marouane Fellaini-Bastian Schweinsteiger páros próbálta megszûrni a német támadásokat.

 

A meccs elején a hazaiak remekül letámadták Juan Matáékat, a manchesteriek így nagyon nehezen tudtak kibontakozni. 

 

Négy perc sem telt el, mikor a Wolsfburg közel került a vezetés megszerzéséhez, a vengéd védelem csúfos eltolódása révén Schürrle került óriási helyzetbe, de 11 méterrõl nagyon kapu fölé tüzelt.

 

Pár perccel késõbb a Vörös Ördögök válaszoltak, de Mata lövését Fellaini blokkolta, így les alakult ki. Ám nem sokkal késõbb már örülhetett Van Gaal, Mata adott zseniális átadást Anthony Martialnak, aki a védõk között kiugorva 8 méterrõl Benaglio lába mellett a hosszúba lõtt, 0-1.

 

 

Sokáig azonban nem örülhettek a vendégek, hiszen Rodriguez szabadrúgására Naldo érkezett, a védõ szép mozdulattal küldte a játékszert a kapu jobb alsó sarkába.

 

A 15. percben Memphis Depay indult el bal szélen, Martialhoz passzolt, a francia beadását Mata nem érte el, így Benaglio hárítani tudott.

 

Ezen idõszakban határozottabbnak tûnt a manchesteri alakulat, és Blind szöglete után könnyen vezetést szerezhetett volna Fellaini révén, ám a belga fejesénél Benaglio elképesztõt védett. 

 

Ahogy az lenni szokott, egyik oldalon kimarad, a másikon bemegy. Így lett ez most is, egy ellentámadás végén Draxler csinált bolondot a fél védelmen egy csellel és egy kényszerítõvel, majd az üresen érkezõ Vieirinhához tálalt - holott õ is befejezhette volna a lehetõséget - aki könnyen passzolt az üres kapuba, fordított a VfL.

 

A hátrányban lévõ United kissé zavarttá vált és alig tudott veszélyeztetni, míg a wolfsburgiak egyre nagyobb önbizalommal fociztak. Depay hibája után könnyen 3-1 is lehetett volna, ám Draxler szerencsére tõlcselezte magát és lövése után David de Gea védett nagyot.

 

A félidõ utolsó öt percében kezdett éledezni Van Gaal csapata, szép, rövid passzok után Mata tálalt Lingard elé, aki egybõl tüzelt, Benaglio hárított.

 

A 43. perc rossz hírt hozott a Manchesternek, Matteo Darmian maradt a gyepen, nem is tudta folytatni a meccset, így egy friss sérülttel gyarapodott az amúgy sem rövid "várólista".

 

Utolsó percben jártunk, mikor Lingard lövése talált utat a hálóig, ám a partjelzõ - kis habozás után - lest jelzett, így maradt a 2-1. Sajnos az ítélet jogos volt, ugyanis Mata - bár nem ért a labdához - mozgásával megzavarta a hazaiak kapusát.

 

A szünetre hátrányban vonultak Schweinsteigerék és az állás alapján már csak 45 perc maradt nekik az idei BL-bõl. 

 

Jól kezdtek a Vörös Ördögök, saját térfelére szorították ellenfelüket a félidõ elsõ 10 percében és helyzetekig is eljutottak, de sem Blind, sem Mata, sem Depay nem tudott a kapuba lõni.

 

Az elsõ 10 perc után azonban fordult a helyzet és De Gea pillanatai következtek. Elõször rosszul jött ki kapujából a hálóõr és Schürrle ívelte fel a labdát, ám De Gea visszaért és akrobatikus mozdulattal mentett. 

 

A következõ percben 4 a három ellen mehetett a Wolfsburg, Schürrle készült lövésre, de a visszaérõ Lingard hamarabb ért a labdába, ami így kapura ment, de De Gea nagyot tornázott. Mint ahogy a 69. percben is Arnold távoli próbálkozásánál, amit szögletre mentett. A sarokrúgás Kruse elé szállt, aki 10 méterrõl, teljesen üresen eldönthette volna a meccset, de pár centit tévedett.

 

Naldo sárgát érõ módon rántotta le Martialt, kiváló helyrõl végezhetett el szabadrúgást Depay, a holland azonban nem találta el a kaput.

 

Az utolsó tíz perc fordulatosra sikerült, elõbb Smalling sérült meg és LvG már minden cseréjét kihasználta, majd jött a hír, hogy a másik meccsen a Moszkva vezetést szerzett, amivel a United vereséggel is továbbjutásra állt. A PSV azonban hamar egyenlített, de a Unitednek is sikerült ez. Blind szöglete után Fellaini fejelt, a védõk próbáltak tisztázni, de Guilavogui rosszul ért a játékszerbe, ami így saját kapujába hullott.

 

Ez az eredmény már sokkal biztosabb manchesteri továbbjutást jelentett, de megint nem örülhettünk sokáig, egy szöglet után Naldo egyáltalán nem erõs fejesét hárman sem tudták tisztázni, így csak két percig maradt iksz az állás. Mivel a PSV közben a vezetést is megszerezte, így Fellainiéknek a maradék öt percben két gólt kellett volna szerezniük, ami nem sikerült.

 

Bár volt pár próbálkozása a vendégcsapatnak, a hazai védelem hõsiesen állt a lábán, így a VfL Wolfsburg megérdemelten nyert és jutott tovább a csoportból.

 

 

 

Bajnokok Ligája, B-csoport
VfL Wolfsburg 3-2 Manchester United
Volkswagen Arena, 26400 nézõ

 

Vezette: Milorad Mazic

 

Wolfsburg: Benaglio - Trasch, Naldo, Dante, Rodriguez - Guilavogui, Arnold - Vieirinha, Draxler(Caligiuri 85.), Kruse - Schürrle
Nem használt cserék: Casteels, Klose, Caligiuri, Bendtner, Jung, Dost

 

United: De Gea - Varela, Smalling, Blind, Darmian(Borthwick-Jackson 43.) - Fellaini, Schweinsteiger(Carrick 69.) - Lingard, Mata(Powell 69.), Depay - Martial
Nem használt cserék: Romero, McNair, Young, Pereira 

 

Gólszerzõ: Naldo 13', 84', Vieirinha 29' illetve Martial 10', Guilavogui 82' (öngól)

 

Sárga lap: Schürrle, Naldo illetve Darmian, Varela

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!