Young: Korábbi csoportmeccsek okozták a vesztünket

Ashley Young érzései szerint a Manchester United összességében a csoportkörben nyújtott tudás alatti teljesítményének köszönhetõ a korai Bajnokok Ligája kiesés, nem csak a drámai Wolfsburgban elszenvedett vereségnek.


A Vörös Ördögök sokoldalú középpályása a Volkswagen Arenaban 3-2-re elszenvedett vereséget követõen beszélt a MUTV-nek, és bár mindvégig csak a kispadról nézhette a mérkõzést, így is összetudta foglalni a csapat részérõl kudarcuk okait, amelyet legfõképp korábbi alulteljesítésüknek köszönhetnek.

 

"Szerintem az került nekünk sokba, hogy nem tudtuk megnyerni azokat a mérkõzéseinket, amiket megkellett volna, mint például a PSV elleni hazai meccset" - lamentált Young.

 

"Megvolt az esélyünk a gyõzelemre, és ha ez sikerül, akkor aznap este tovább is juthattunk volna. Így pedig teljesen más lett volna a pályára lépésünk Wolfsburgban."

 

Német vendéglátójuk ellen a manchesteriek szerezték meg a vezetést, és több (13) lövésük volt, mint bármelyik másik mérkõzésükön a B-csoportban. Azonban a Wolfsburg is kétszámjegyû kapuralövést regisztrálhatott a mérkõzésen, Youngot pedig meglepte az összecsapás ilyen fokú nyíltsisakossága.

 

"Azt gondoltuk, hogy a Wolfsburg kontrákra fog játszani, de elég nyílt volt a játékuk, és mi is rengeteg helyzetet dolgoztunk ki" - tette hozzá.

 

"Mi csak szerettük volna a második gólunkat megszerezni; aztán megkaptuk a mélyütést azzal, hogy nem csak õk találtak be a végén, de még a PSV is megszerezte a gyõzelmet."

 

"Teljes mértékben tisztában voltunk a PSV meccsének eredményével; volt aki tájékoztatott minket az eredményrõl, úgyhogy tudtuk mit kell tennünk. Megvolt rá a lehetõségünk, hogy a saját kezünkbe vegyük a sorsunkat és nyerjünk, de végül nem így történt."

 

"Mindenki családott, aki elutazott Németországba - a játékosok, az edzõi stáb, és a szurkolók is. Ez egy olyan este volt, amikor szerettük volna elvégezni a feladatunkat és továbbjutni. Ez azonban nem volt elég."

 

 

A 30 éves játékos hiszi, a dolgok egészen másként alakulhattak volna a United számára, ha a félidõ elõtt szerzett góljukat megadják. Ehelyett a Jesse Lingard távoli lövésébõl született találatot utólag érvénytelenítették, miután a partjelzõ úgy ítélte meg, Juan Mata lesen helyezkedésével akadályozta a hazaiak kapusát a lövés védésben.

 

"Szerintem ha a félidõ elõtt gólt tudsz szerezni, azzal fölénybe kerülsz az ellenfeleddel szemben" - tette hozzá Young.

 

"Ez biztosítja, hogy a második félidõt jobb helyzetbõl várhatod. Teljesen más lett volna a mérkõzés, de végül nem így történt. Még nem tudtam videón visszanézni az esetet, szóval sok mindent nem tudok elmondani róla."

 

Azzal, hogy a B-csoport harmadik helyén végeztek, a Vörös Ördögök tavasszal az Európa-ligában folytathatják az európai kupaporondon, amely játéknapjai csütörtökön kerülnek megrendezésre, így a bajnoki mérkõzések valószínûleg átkerülnek vasárnapra. Most azonban Youngnak és társainak arra kell elõbb koncentrálniuk, hogy elkerüljék, a hétközi kiesésük hatással legyen a Premier League-szereplésükre.

 

"Nagyszerû csapatszellem uralkodik nálunk és a csapatunk nagyszerû karakterrel rendelkezik, így nem hiszem, hogy formahanyatlás állna be. Teljes mértékben tisztában vagyunk a sorsolásunkban várható változásokkal, és csalódottak is vagyunk emiatt, de a munkába kell temetkeznünk és szombaton oda kell tennünk magunkat."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!