Kiket kaphatunk az Európa-ligában?

A Manchester United Európa-ligás ellenfelének kilétére hamarosan fény derül, hiszen hétfõn kora délután sorsolják a legjobb 32 párosítását.


Összesen 16 lehetséges ellenfél közül kerül majd ki a United idei nemzetközi kupaszereplésének soron következõ opponense, köztük Gary Neville újdonsült csapatával, a Valenciával és például a német Borussia Dortmund, ahol Adnan Januzaj szerepel jelenleg kölcsönben. Az alternatívák közül 4 olyan klub is van, amellyel Louis van Gaal legénysége találkozhat februárban, akikkel a United korábban még soha nem csapott össze tétmérkõzésen - ezek az Augsburg (Németország), FC Midtjylland (Dánia), Sevilla (Spanyolország) és a Sion (Svájc).

 

Az UEFA szabályzata értelmében a 12 Európa-liga csoportgyõztes és a 4 legjobb, a BL-csoportban 3. helyen végzett - köztük a United - csapat fog szembetalálkozni a 12 Európa-ligás csoportmásodikkal és a további 4 BL-csoportharmadikkal.

 

Az egyazon országból érkezõ klubokat nem sorsolhatják össze, így a Vörös Ördögök egyelõre biztosan elkerülik a Liverpoolt és a Tottenhamet (hasonló lesz a helyzet majd a nyolcaddöntõben is), illetve amit még tudni lehet, hogy az Európa-liga csoportgyõztesei és az említett 4 legjobb BL-csoportharmadik hazai pályán játszhatja majd a visszavágókat. Az elsõ mérkõzések 2016. február 18-án, csütörtökön, míg a visszavágók egy héttel késõbb, 2016. február 25-én, szintén csütörtökön kerülnek megrendezésre.

 

UEFA EURÓPA-LIGA 2015/16

  • A legjobb 32 sorsolásának dátuma: 2015. december 14., hétfõ (13:00)
  • A United lehetséges ellenfelei: Anderlecht, Augsburg, Borussia Dortmund, Fenerbahce, Fiorentina, Galatasaray, Marseille, FC Midtjylland, Sevilla, Saint-Etienne, Shakhtar Donetsk, Sion, Sparta Prague, Sporting Lisbon, Valencia, Villarreal.
  • A legjobb 32 meccseinek dátumai: odavágó - 2016. február 18., csütörtök, visszavágó - 2016. február 25., csütörtök.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!