Ismerd meg: FC Midtjylland

A Manchester United története során elõször mérkõzhet meg a dán FC Midtjylland együttesével, miután az Európa-liga legjobb 32 csapata között összepárosították õket a mai sorsoláson.


Hogyan jutottak ide?

 

A dán SuperLigában szereplõ csapat azt követõen jutott el a sorozat kieséses szakaszáig, hogy a Napoli mögött második helyen végeztek a D-csoportban, megelõzve ezzel a Manchester United Bajnokok Ligája play-off körös ellenfelét, a Club Brugge-t. Idén az Európa-liga korábbi szakaszában a Southamptont búcsúztatták a play-offban, 1-1-es döntetlent elérve a St. Mary's-ben, majd Dániában 1-0-s gyõzelmet aratva. Jess Thorup legénysége jelenleg harmadik hazájuk pontvadászatában, négy ponttal lemaradva az FC Köbenhavn mögött.

 

 

Történelem

 

A klubot mindössze 1999-ben alapították, négy nappal azt megelõzõen, hogy Sir Alex Ferguson legénysége 8-1-re legyõzte volna a Nottingham Forestet idegenben, és még ugyanebben az évben triplázni is tudtak, de elsõ bajnoki címükre egészen 2015-ig várni kellett. Rövid története során azonban a Midtjylland már tudott nyerni Manchesterben, 1-0-ra legyõzve a Manchester Cityt a 2008/2009-es szezonban, mielõtt tizenegyesekkel búcsúzni kényszerültek volna az UEFA-kupától, hazai pályán elért ugyanilyen arányú vereségüket követõen.

 

 

Stadion

 

Hazai mérkõzéseit a dániai Jüttland-félszigeten fekvõ Herningben, az MCH Arenaban rendezi az FC Midtjylland. A 2004. márciusában megnyitott aréna befogadóképessége 11.800 fõ. A párharc elsõ felvonását is itt rendezik majd, ahol a Manchester Unitednek majd február 18-án, csütörtökön lesz jelenése, míg a visszavágóra Manchesterben február 25-én kerül majd sor.

 

 

A múlt és jelen játékosai

 

A West Ham új-zélandi születésû védõje, Winston Reid a klub akadémiájáról került ki, miután családjával 10 évesen Dániába költöztek. A finn Tim Sparv, aki korábban a Southampton játékosa is volt, és az egykori Hibernians-védõ, Francis Dickoh a két legismertebb név a dánok jelenlegi keretébõl.

 

 

A United dán klubok ellen

 

Korábban három dán csapattal játszottak a Vörös Ördögök, mindegyik alkalommal a Bajnokok Ligája csoportkörében - az Aalborggal (2008), a Bröndbyvel (1998) és az FC Köbenhavnnel (2006). Ezek közül a United négyszer tudott nyerni, egy alkalommal döntetlent értek el, egyszer pedig vereség lett a vége - 1-0-ra idegenben a Köbenhaven ellen, amelyet követõen az Old Traffordon kényelmes, 3-0-s hazai gyõzelem született.

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!