Smalling: 2016-ban erõsebben térünk vissza

Chris Smalling úgy érzi, hogy a Manchester United Chelsea ellen nyújtott hétfõi teljesítménye nagy lökést adhat a csapatnak az Újév felé közeledve.


Bár nem született gól az Old Traffordon, melynek örülni lehetett volna, a Vörös Ördögök uralták a meccs javarészét a regnáló bajnokok ellen és csak nagy nehézségek árán, valamint Thibaut Courtois óriási védésének köszönhetõen tudták a Kékek elkerülni a vereséget.

 

A Boxing Day-en megrendezett Stoke City elleni csalódáskeltõ vereség után tehát a hétfõi teljesítmény nagy elõrelépés volt Louis Van Gaal legénysége részérõl, így immár magabiztosabban várhatják a következõ összecsapást, melyre ez alkalommal is az Old Traffordon kerül sor, méghozzá szombaton (16:00) a Swansea City ellen.

 

Smalling a következõket nyilatkozta: "Rengeteg fejtörést okoztunk a Chelsea-nek, ami pozitív, tekintve, hogy a hátsó négyesüket és a két védekezõ középpályásukat szinte mindvégig a pozíciójukban tartottuk. Az, hogy ennyi helyzetet sikerüt kialakítanunk, örömteli."

 

"Nem féltünk kapura lõni és nem aggódtunk azon, hogy mi van, ha lecsúszik a lövés - egy másik napon talán be is mentek volna. A játékosok rengeteg önbizalmat meríthetnek a ténybõl, hogy számtalan jó helyzetet dolgoztunk ki és nem kis problémát okoztunk nekik."

 

 

 

"Meg kell mondjam, nehéz volt a Stoke meccs után, egybõl a Chelsea-re kellett összpontosítanunk. Azt hiszem, szerencsésnek mondhatjuk magunkat, amiért egybõl következett egy újabb meccs a Stoke elleni után, amivel helyére tehettük a dolgokat."

 

"Nekigyürkõztünk és keményen dolgoztunk az edzõpályán, valamint arról is meg kellett gyõzõdnünk, hogy újraszervezõdjünk. Kiálltunk és megmutattuk, hogy mi vagyunk a jobb csapat, igaz a gyõzelmet nem sikerült megszerezni."

 

Mindezek mellett és a Guus Hiddink csapatával szembeni biztató jelek ellenére továbbra is tapasztalható volt a szünni nem akaró frusztráció érzete a hármas sípszónál, hiszen a nyeretlen sorozat immár 8 mérkõzést számlál.

 

Smalling ezt mihamarabb helyrehozná azzal, hogy a 2016-os évet egy Swansea elleni sikerrel kezdené, és reményei szerint pár nap pihenõ is jó hatással lesz, valamint hozzájárul a Vörös Ördögök további szereplésére.

 

"A tabella elején akarunk maradni, úgyhogy amikor dominálsz egy meccsen, meg is kell nyerned azokat," - tette hozzá a védõ. "Van mibõl merítenünk, mindenáron erõsebben kell visszatérnünk."

 

"Azt gondolom, jó néhányunknak szüksége van egy pár nap pihenésre ezután az idõszak után, és ha ez megvolt, készülhetünk a szombatra és visszatérhetünk az Old Traffordra ugyanazzal az energikussággal és lelkesedéssel, menni tovább és megszerezni azt a gyõzelmet."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!