Smalling formáját a pletykák inspirálták

Chris Smalling elárulta, kimagasló formáját ebben a szezonban részben az is inspirálta, hogy tavaly nyáron a média tele volt olyan pletykákkal, hogy a Manchester United új középhátvédet szerzõdtet.


A védelem oszlopa ebben a szezonban lejátszott 29 mérkõzésével minden United játékosnál többet szerepelt eddig. Teljesítményével 15 alkalommal hozzájárult, hogy csapata kapott gól nélkül hozzon le egy mérkõzést, egyszer eredményes is tudott lenni, és még a csapatkapitányi karszalagot is viselhette Wayne Rooney, illetve Michael Carrick hiányában.

 

Smalling lenyûgözõ formája nem elõzmény nélküli, ugyanis a 2014/15-ös szezont is igen erõsen zárta, amivel a Premier League-ben negyedik helyhez tudta segíteni Louis van Gaal legénységét. Azonban mindezek sem akadályozták meg a média élénk képzeletû újságíróit, hogy új középsõ védõkkel hozzák szóba a klubot a nyári átigazolási idõszakban.

 

Az MUTV-nek adott legutóbbi interjújában Smallingot meg is kérdezték róla, milyen érzés volt a holtszezonban ilyen pletykákat olvasni, és ez milyen hatással volt a formájára.

 

"Ha a Manchester Unitedben játszol, minden egyes átigazolási idõszakban - játsszon a csapat jól vagy rosszul - vannak olyan játékosok, akiket szóba hoznak a klubbal, mert ezt a klubot mindig a legjobb játékosokkal emlegetik együtt" - kezdte.

 

"Ez segít két lábbal a földön maradni, és hajt a további lépcsõfokok megmászására. Nem pihenhetsz meg azért, mert hat hónapig jó teljesítményt nyújtottál, ugyanis elég csak egy aprócska hiba, és máris ott terem egy játékos, aki majd a helyedbe lép."

 

 

A 2016-os év kezdete megfelelõ idõ arra, hogy visszatekintsünk az elõzõ évre, Smalling pedig elégedett a mutatott fejlõdésével.

 

"Ez az az idõszak, amikor kicsit visszagondolhat az ember, de nem túl sokáig, mert ez egy elég sûrû idõszak" - tette hozzá.

 

"Boldog voltam a tavalyi évben, relatíve sérülésmentes tudtam maradni, sok mérkõzésen szerepelhettem, építhettem magamat és folyamatosan tanulhattam. Ezekbõl rengeteg pozitívumot meríthetek."

 

"Az elõzõ szezon végére, illetve a nyár folyamán szükség volt valakire, aki elõrébb lép és biztosítja a folyamatosságot. Az elõzõ években nagyon sok sérülés hátráltatta a csapatunkat a középhátvéd poszton, úgyhogy ebben a legutóbbi 12 hónapban boldog voltam és sérülésmentes a menedzser bizalmának köszönhetõen."

 

"Nem szeretnék túlzott jóslatokba bocsátkozni, de ha újra eltudom kerülni a sérüléseket, amit nagyon szeretnék, akkor a Unitedet és Angliát is sikerekhez tudom majd segíteni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!