Manchester United 1-0 Sheffield United

Gyenge játék, egy tizenegyesbõl szerzett gól, manchesteri továbbjutás.


Erõs csapattal állt fel Louis van Gaal csapata a ma esti összecsapásra, ám az átütûerõ hiányzott a gárdából.

 

Óriási labdabirtoklási fölényt produkáltak a hazaiak az elsõ félidõ során, ám összesen csak három lövést sikerült összehozniuk, amelyek közül egy sem talált kaput.

 

Wayne Rooney próbálkozott legtöbbször, de képtelen volt kaput eltalálni.

 

A vendégek 10 emberrel védekeztek, és amikor labdát szereztek, próbáltak kontrázni, ám ez nem sûrûn sikerült, alig tudták megvetni lábukat a hazai térfélen.

 

Tíz perc sem volt a szünetig, mikor Daley Blind nagyszerû felívelését Bastian Schweinsteiger vette át, hátulról elsodorták õt, ám Jonathan Moss nem ítélt büntetõt.

 

 

A játékrész végén még két szabadrúgáshoz jutottak Rooney-ék, de sem õ, sem Blind nem tudott komoly veszélyt kialakítani.

 

Mint United szurkoló, azt gondolhatta az ember, majd a második félidõt jobban meghajtja a csapat, gyorsabban játszik majd. Nem így lett. Továbbra is az történt a pályán, mint elõtte: a vendégek beálltak védekezni, a manchesteriek pedig a tizenhatos elõtt járatták a játékszert - mondhatni tanácstalanul.

 

Van Gaal cserére szánta el magát, hátha Jesse Lingard és Memphis Depay pluszt tudnak hozni Juan Mata és Ander Herrera helyett, ám egyikük sem tudott maradandót alkotni.

 

A Sheffield jól megszervezte védekezését, a United pedig csak szenvedett. Depay próbálkozott átlövésekkel, amiket a szurkolók irónikusan megtapsoltak.

 

A rendes játékidõ végén egy szabadrúgást követõen Anthony Martial elõtt adódott lehetõség, lövésébe Brayford vetette bele magát, majd Chris Smalling is próbálkozhatott volna, de nem találta el a labdát.

 

A 90. percben Depay lõtt ismét, de ezúttal is tévedett - ha csak centikkel is.

 

Hat perc hosszabbítás következett, melynek már majd a fele letelt, mikor Memphis tört be a büntetõterületre, Hammond csúszott be és lábat talált, Moss pedig azonnal a 11-esre mutatott. A büntetõt Rooney vállalta el és kegyetlenül bevarrta a jobb alsóba, 1-0!

 

 

Ha nehezen is, de csak továbblépett a United. A mutatott játékot nagyon hamar el kell felejteni, lehet készülni a Newcastle elleni bajnokira.

 

 

FA-kupa, 3. forduló
Manchester United - Sheffield United
Old Trafford

 

Vezette: Jonathan Moss

 

United: De Gea, Darmian, Smalling, Blind, Borthwick-Jackson, Schweinsteiger, Fellaini(Pereira 75.), Herrera(Lingard 61.), Mata(Memphis 61.), Martial, Rooney
Nem használt cserék: Romero, McNair, Varela, Keane

 

Sheffield: Long, Brayford, Basham, Coutts, Sharp(Flynn 64.), Collins, Woolford, Sammon(Done 90.), McEveley(Reed 78.), Edgar, Hammond
Nem használt cserék: Howard, Baxter, Campbell-Ryce, Adams

 

Gólszerzõ: Rooney 93' (11-esbõl)

 

Sárga lap: -

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!