Van Gaal rámutat a Midtjylland erõsségére

A Manchester United menedzsere, Louis van Gaal nem becsüli le a Midtjylland veszélyességét és szerinte a dán bajnok komoly erõpróba elé fogja állítani sérülésektõl sújtott együttesét csütörtökön este.


Nem kevesebb, mint 13, a Vörös Ördögök felnõtt keretéhez tartozó játékos lesz kénytelen kihagyni ma este, az Európa-liga legjobb 16 közé jutásáért vívott Midtjylland elleni párharc elsõ felvonását a herningi MCH Arenaban, ugyanis a hiányzók listájához újabban Wayne Rooney, Marouane Fellaini és Cameron Borthwick-Jackson is csatlakozott.

 

Számos fiatallal tûzdelt kerettel vágott neki a dániai repülõútnak a United szerdán reggel, Van Gaal késõbb sajtótájékoztatóján pedig arról beszélt, Donald Love és Will Keane is a kezdõcsapatban kaphat helyet.

 

A holland menedzser szerint a Midtjylland legnagyobb erõssége a pontrúgásokban rejlik, és bár elfogadja, a jelenlegi United nem egy égimeszelõ csapat, magasabb játékosokat a csapatba állítva szerinte képesek lesznek megbirkózni az ellenfél legveszélyesebb fegyverével.

 

"Le kell gyõznünk a Midtjyllandot, akik egy nagyon jó csapat" - kezdte Van Gaal.

 

"Számunkra nagyon nehéz formációban játszanak. A Sunderland ellen is bebizonyosodott, és a Midtjylland is 4-1-4-1-es felállásban lép pályára."

 

"A pontrúgásokra specializálódtak - góljaik 48 százalékát ezekbõl szerzik. Úgyhogy ennek az elhárítását meg kell szerveznünk, de ez nem lesz könnyû. Remélhetõleg képesek leszünk erre, de nem szabad túl sok szabadrúgáshoz és szöglethez juttatnunk õket."

 

"Nincsenek magas játékosaink, de ezzel már elõre tisztában vagyunk. Nem tudok most más játékosokhoz nyúlni a magasságuk okán. 26 fõbõl álló kerettel rendelkezünk, amelybõl maradt 13 játékosom, a többiek a tartalék csapatból jönnek fel. Mindig a minõség alapján kell kiválasztanom a játékosokat, nem a magasságuk alapján, de ez egy probléma."

 

"A körülmények sem túlzottan könnyûek. Láttam, hogy a pálya méretei is kisebbek, mint a megszokott, úgyhogy nem lesz itt olyan könnyû legyõzni a Midtjyllandot, ezt már számos csapat megtapasztalhatta."

 

 

Van Gaal a múlt hét folyamán elárulta, prioritásaik listáján az Európa-liga az FA-kupát követõen szerepel, azonban most tisztázta, ez a személyes kívánsága, miután az Ajaxszal korábban már nyert UEFA-kupát.

 

A holland ezzel együtt azt is kijelentette, a Manchester United komolyan veszi a második számú európai kupasorozatot, mert a megnyerése egyenes utat biztosítana a Bajnokok Ligájába, bár tisztában van vele, hogy ehhez milyen kihívásokkal kellene szembe nézniük.

 

"Az UEFA-kupát már elhódítottam, ezért szeretnék Angliában egy címet nyerni - ezért jöttem ebbe az országba" - tette hozzá.

 

"Nagyon sok idõ telt, mióta a klub utoljára FA-kupát nyert, de a Manchester Unitednek sokkal fontosabb, hogy az Európa-ligát megnyerje, mert így kvalifikálhatnánk magunkat a Bajnokok Ligájába."

 

"De ez nem könnyû feladat, mert nagyon sok jó csapat van az Európa-ligában is. Még nagyon sok fordulón keresztül kell jutnunk hozzá, de ez az a fórum, ahol lehetõség van bejutni a Bajnokok Ligájába. Az egy fantasztikus cél számunkra, hogy megnyerjük ezt a sorozatot, mert a Manchester Unitednek ez még soha nem sikerült."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!